Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Plexus chorioideus cysta. Mi ez?

Plexus chorioideus cysta. Mi ez?

Figyelt kérdés
17 hetesek vagyunk, jó afp vel, viszont az uh-n plexus chorioideus cystát mutattak ki a kicsi agyában. Javasolták a magzatvíz vizsgálatot. Mennyire veszélyes a szúrás?
2008. júl. 3. 08:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia!nekem is volt 16 hetesen teljesen normális sok babánál előfordul ebbe a terhességi időszakaban14-20hétig!nem tudom ki ijesztett rád ennyire de ez fel fog szivodni én pont ezen a héten voltam ultrahangon mert nekünk is volt 2 cystánk a baba fejében és már nem volt ott a fejében felszivódott! én debreceni vagyok de nekem az orvos meg se emlitette hogy magzatvizvizsgálatom legyen emiatt!ja nekem is rendben volt az afp-m!ha valami baj lett volna az afp kimutatta volna!szerintem ne menj ebbe a vizsgálatba bele kérd ki egy másik orvos véleményét!nem mondták hogy menj vissza pár hét mulva kontrolra?és hidd el fel fog szivódni ezért nem értem mért akarnak egy tűt bökdösni a pocakodba!!!Üdv:21 hetes kismami
2008. júl. 3. 08:55
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató választ! Budapesten a Barossban voltam fizetett (!) orvosnál! azonnali szurkapiszkát javasolt, és arra is megpróbált felkészíteni, hogy lehet hogy el kell indítani a vetélést, mert beteg a baba! Egyébként eddig minden rendben volt, próbálok mindent megtenni és olyan életmódot folytatni ahogy az a babának a legjobb. Azt hiszem orvost fogok váltani. Ez a doki már másodszor hozza rám a frászt! Amikor nálam találtak a terhesség legelején cisztát - ami azóta már nincs - akkor is azzal nyugtatott, hogy ne izguljak a 12.hétig lehet "lépni"....
2008. júl. 3. 09:23
 3/7 anonim ***** válasza:

a barátnőmet is halára rémísztette a doki úgyan ezzel,úgyan így magzatvíz vétel,és szintén azzal "bátorította" ha a baba beteg, megszakítják a terhességet és megszülheti...Ő orvost váltott és nagyon jól tette mert a baba szépen kinötte minden próbléma nélkül...se edwards kór,se farkastorok....és még ki tudja mivel rémiszgette a dokija...szintén magán, és a Baross-ba szült volna Ő is...de időben elmenekült töle, és gyönyörű makk egészséges kislánya született,a ciszta pedig szépen felszívódott...szóval nyugodj meg biztos minden rendben lesz, és én a helyedben orvost váltanék, főleg ha úgyan arról az dokiról beszélünk,én is hozzá jártam egy darabig,de váltottam!!!

Boldog babavárást,és minden jót kivánnok

2008. júl. 3. 09:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia ezek után szerintem mégegyszer el ne menj ehhez a sarlatánhoz!legalább egy másik orvos véleményét kérd ki!hát megőrülök egy cysta miatt megöletne egy egészséges babát?uristen szerintem soha többet ne menj hozzá,és mégegyszer mondom nyugi semmi baj egészséges babád lesz a cysta pedig heteken belül volt nincs!!!próbálj megnyugodni és azonnal keres fel egy másik dokit!üdv nektek:21 hetes kismami
2008. júl. 3. 09:36
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát lányok mindenkinek ezer köszönet! Kicsit megnyugodtam! MEl fogok menni egy másik dokihoz! Nagyon akarjuk a férjemmel ezt a bébit, és most már nem fogom hagyni hogy beparáztassanak! Nagyon jó, hogy van ez az oldal!
2008. júl. 3. 09:54
 6/7 anonim válasza:

Sziasztok.

Nekem ma volt 18 hetes UH vizsgálat. Minden teljesen rendben volt, úgy értve, hogy minden szerve és mérete teljesen rendben van a babának, csak a a Bal oldalon találtak a fejében egy 5 mm-es plexus cystát. Azt mondta az orvos, hogy 4 hét múlva kontroll UH-ra menjek vissza, addig sokat pihenjek, és vigyázzak magamra. 99% hogy egy fel fog szivodni, ha esetleg nem akkor majd elmondja, hogy mit kellene tennem. voltam már Dawn kór-on és AFP-n is , mindegyik tökéletes lett, és minden véreredményem negativ lett. Talán ez biztato lehet?

Ha valaki tud valami jót mondani mondjon, mert bár 99% én akkor is egy aggódos tipus vagyok és szét idegelem magam a 4 hét alatt. Köszönöm.

2009. márc. 4. 15:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak: Azóta megszületett -3700grammal, 57 centivel- a kisfiam, gyönyörű szép egészséges három hós masszív kislegény! (6,5kiló) Voltunk agyi UH-n és semmit nem találtak a ciszta nekem a terhesség 28.hetére szívódott fel. Beszéltem genetikussal is Ő azt mondta ne aggódjak ez a fajta cysta tök normális, gyakran előforduló jelenség. (nekem még a pihenést se javasolta) Átmentem másik nődokihoz az is osztotta a genetikus véleményét, úgyhogy ne izgulj, semmi gáz!
2009. márc. 5. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!