Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » "Plexus cystában egy 4 mm-es...

"Plexus cystában egy 4 mm-es átmérőjű érgomolyag látható" Ez bajt jelent?

Figyelt kérdés
16+1 napos terhes vagyok! Ma a 4D-s ultrahangon a fenti mondatot írták a papírra. Azt mondta aki az ultrahangot csinálta, hogy lehet, hogy a következő ultrahangon már nem is fog látszani. De ha mégis akkor milyen következményei lehetnek? Kromoszóma rendellenesség?
2011. aug. 1. 22:21
 1/6 anonim ***** válasza:
szia!nekem a 18 hetesen volt 6mm-es és 2 hét úlva kellett visszamennem és már nem is látszódott felszívódott magától.HOgy pontosan mi ez nem tudtam én se csak azt a 2 hetet vártam hogy eltelljen.Sok egészséget kívánok
2011. aug. 1. 23:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia! Az én babàmnàl is talàltak 2 cystàt a terhesség elején (Magyarorszàgon). Aztàn kimentem kûlfôldre làtogatoba a szûleimhez és ott is elmentem orvoshoz mert nem tudtam megnyugodni. Azt mondtàk hogy magyarorszàgon nagyon rossz szisztéma van mert tul koràn van afp vizsgàlat illetve tul hamar csinàlnak "alapos ultrahangot". Kûlfôldôn 20 hetesen végzik el ezeket a vizsgàlatokat mivel normàlis hogy egyes magzatoknàl cystàkat talàlnak, ugyanis akkor feljôdik a baba, ez az evolucio. Megnyugtattak és azt mondtàk nem kell semmit csinàlni mert max a 22 héten felszivodik. Magyarorszàgon màr bele akartak szurkàlni a hasamba hogy magzatvizbôl mintàt vehessenek, de én miutàn haza tértem kûlfôldrôl, nem engedtem meg igy kifutottam az idôbôl és nem csinàltàk meg. Természetesen felszivodott és nem tôrtént semmi baj.

Lehet hogy vannak olyanok akik nem értenek ezzel egyet, de én csak azt mondom amit az orvosok mondtak, és véleményem szerint igazuk van, legalàbbis én ezt tapasztaltam.

36+3 hetes kismama

2011. aug. 2. 00:06
 3/6 A kérdező kommentje:

Annyira kedvesek vagytok, hogy megnyugtattatok! Éjjel sírva aludtam el féltem, hogy baja lehet a kisfiamnak. Az ultrahangos azt mondta, hogy a "pasik gázosabbak". Azzal indokolta, hogy szonográfusként az évek alatt inkább a fiú babáknál vett észre valamit, ami később nagy számban megoldódott. Akkor az lesz, hogy 23. héten visszamegyek 4D-re és akkorra elméletileg fel kell szívódnia! Sőt muszáj pozitívan hozzáállnom és biztos, hogy fel fog szívódni és minden rendben lesz az én gyönyörű kisfiammal! :)

Nagyon szépen köszönöm!

Jó egészséget kívánok Nektek és a gyermekeiteknek!

2011. aug. 2. 08:00
 4/6 anonim ***** válasza:

első vok:na látod nem lesz semmi baj így kell hozzáállni:))

Másodiknak:érdekes dolgok ezek hogy annyi fajta ország ven és hogy milyenek az orvosok.Én kicsit örülök hogy többször van vizsgálat itt mint pl.angliába vagy Amerikába,de tény hogy ott érted vannak......

2011. aug. 2. 14:09
 5/6 A kérdező kommentje:

Elvittem a lányom a 2 éves státuszvizsgálatra és a doktornőt megkértem, hogy nézze meg a leletet. Azt mondta, hogy nem csinál problémát és felnőtteknél is ugyanígy kialakulhat! Rákérdeztem, hogy a fejlődésében befolyásolhatja e akár fizikálisan akár szellemileg?! Arra pedig szintén azt válaszolta, hogy nem. Így mivel a barátnőm "kezelt", hogy könnyen teherbe tudjak esni így hetente 2x elmegyek, hogy ez a csomó is felszívódjon. Arra biztosan jó, hogy megnyugodjak!

Köszönöm szépen a válaszokat és a biztatást!

2011. aug. 3. 21:27
 6/6 A kérdező kommentje:

Tegnap voltam a dokimnál, mert aznap jött meg az AFP eredménye, ami a doki szerint "tökéletes" lett. Megmutattam neki ezt az egy mondatot a leleten és azt mondta, hogy neki nagyon gyanús, hogy nem írták oda, hogy melyik oldalon is van ez. Magára a jelenségre a vizsgálat előtt azt mondta, hogy élettani. Megvizsgált ultrahanggal (2D) és azt mondta, hogy ha ott is lenne látnia kiellene, de nem lát semmit, tehát nincs ott már(?) az érgomolyag. Teljesen egészséges a kisfiam. A barátnőm is merősének a kisfia így is született, hogy az érgomolyag nem szívódott fel még 4 éves korára sem. Teljesen egészséges normális rosszcsont.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2011. aug. 16. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!