Jobb oldalon 8mm-es plexus chorioideus cysta látható?
Nahát pont ezzel kapcsolatos kérdést akartam föltenni.
Nekem igaz a terhességem előtt volt ciystám de felszivodott.Te érzel valamit?Esetleg nem fáj?Mert nekem fájt anno.Most nem ilyeszgetés céljából kérdezem!És most is szokott néha hasonló érzésem lenni.Sima uh.-val kiderült?Vagy megfog vizsgálni a doki?Mert ma megyek hozzá.
Bocsánat hogy nem a kérdésedre válaszoltam.
Üdv. 21 hetes km.
Jaj bocsánatot kérek a tapintatlanságomért!!!!:-(((
Nem voltam teljesen tisztában hogy milyen cystáról beszélsz és én a jelentését nem is tudtam:-(((Azt hittem h olyan mint ami nekem volt.Mégegszer elnézést kérek.
Kivánom tiszta szivből hogy renedeződjenek a dolgaid!
Szia!
Nálunk ugyanez volt a helyzet, a 18. heti uh-on nem látták az agyi cystákat, "csak" még mindkét veséjében pyelontágulatot. Ezzel kerültünk ugyancsak a SOTEI genetikáján kötöttünk ki.
Az ottani uh szerint a leletre ezt írták:
"Jobb oldalon 96mm-es plexus chorioideus cysta. Bal oldalon 7mm-es plexus chorioideus cysta."
Továbbá leírták a pyelontágulatok nagyságát stb...de ez a rész téged nem érint.
Magzatvíz vételre került sor, azt mondta a saját dokim, hogy ne szeressem meg a babát stb...rémálom volt 4 hétig, az eredményig.
A kontroll uh-on 4 hét múlva már nyomát sem látták a cystáknak, az egyik pyelonunk is normál méretű lett. néhány hónap múlva egészségesen megszületett a kisfiunk.
Születés után annyi volt a plusz vizsgálat, hogy 4 hetesen vinni kellett koponya uh-ra. Minden rendben, ma már egy 2,5 éves okos, eleven kisfiú.
Most várjuk a harmadik babánkat, jövő héten megyek a 18. heti uh-ra a gyomrom már a tokomban van.
Nyugodj meg, nem lesz semmi baj, azt nem írtad hány mm a cysta, de fel fog szívódni!
Dehogy kell elvetetni, azaz "orvos" tényleg felelőtlen és nem normális, hogy ilyeneket mondd mindenfajta további vizsgálat nélkül.
Szia!
Én 20 hetes vagyok. A 19.heti UH-on nekünk is találtak ugyanilyen cisztát a baba mindkét agyacskájában, 6 mm-eset.
Másnap elmentünk a genetikára, egy nagyon jó genetikushoz. Addigra az egyik ciszta már fel is szívódott és a másik is zsugorodott.
Semmi okod aggódni!
A doki mondta, hogy felszívódnak ezek a ciszták!
Semmi gond nem lesz belőle! A baba agya ettől még teljesen egészséges lesz!
Aki pedig ezzel megijesztett, az nem normális!
Szóval nyugodj meg!
A következő UH-on lehet, hogy már nem is fog látszani semmi!
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!