Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy bírja a szülést, aki...

Hogy bírja a szülést, aki rosszul van minden "véres" dologtól?

Figyelt kérdés
Még nincs gyerekem, de lassan eljön az idő, viszont nagyon félek a szüléstől, mert egyszerűen fóbiásan rosszul vagyok a kórházaktól és a vért se bírom. EZ olyan szinten nyilvánul meg, hogy hogyha egy filmeben műtétet látok és ezáltal vért az ájulás kerülget. Ha elvágom pl. az ujjam és vérzik, szintén rosszul leszek. Igazából az orvosoktól is "fóbiám" van, pedig egyébként normális vagyok. Esetleg van vki, aki hasonlóan viszonyul ezekhez a dolgokhoz és mégis lett gyereke?

2013. szept. 13. 23:23
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan nincs bajom a vértől, de hogy megnyugtassalak, nem fogsz semmiféle vért látni. Utána is csak a betétedet, mintha menstruálnál, azzal pedig - gondolom - sikerült megbékélned már. :)
2013. szept. 13. 23:54
 2/10 anonim ***** válasza:
A kórház- és vér fóbiád lesz a legutolsó dolog, amivel vajúdáskor foglalkozni akarsz majd, hidd el. Vért tényleg nemigen fogsz látni, te a másik felén leszel az eseményeknek.
2013. szept. 14. 00:04
 3/10 anonim ***** válasza:
Azért szerintem vért lát egy kicsit,kivéve,ha fix megbeszélt császáros!Mert néha azért kidobják alóla a véres lepedőt!
2013. szept. 14. 00:06
 4/10 anonim ***** válasza:
25%
én azt nem értem, hogy undorodhat egy nő a vértől. mit csinál, mikor menstruál?
2013. szept. 14. 00:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem az undorodásról szól, én pl szintén nem bírom a vért, ennek ellenére volt, hogy gondoltam bátor leszek és elmentem véradásra. Hát, kb másfél deci után elájultam. Éreztem, ahogy lüktet a kezem, ahogy pumpálódik a vér és nem tudtam másra gondolni. aztán rosszul lettem.. :D

Szimplán gyengébb az idegzetünk e téren, van ilyen. A menstruáció teljesen más, attól nem vagyok rosszul.

Amúgy nekem ez a gyengeségem már egész jól javul, először féltem, hogy a terhesség alatt hogy fogom bírni a sok vérvételt, de simán átvészeltem (eddig :)). Nem nézek oda, az tény, de olyan gyorsan végeznek, hogy nincs is időm arra, hogy rosszul legyek.

Kedves kérdező, szerintem te se aggódj emiatt, azért kibírható. A szülés nekem még hátra van, de tuti, hogy nem arra fogok figyelni, hogy van e vér körülöttem. Meg hát tényleg, szerencsére az ágy másik végén leszünk, szóval a durva dolgokat mi nem látjuk.. :)

Egy 28 hetes kismama

2013. szept. 14. 06:18
 6/10 anonim ***** válasza:

Én volt, hogy elájultam mikor elvágtam az ujjam.

Vérvételkor is az ájulás kerülgetett.

Viszont terhesség alatt annyiszor vettek tőlem vért, hogy hozzászoktam.

A szülés meg egyáltalán nem véres jelenet - a te szemszögödből, hiszen nem látsz oda.

Lehet, hogy a lepedőn látsz némi vért, de ott akkor úgy dolgoznak a hormonok benned, hogy ez nem fog érdekelni.

2013. szept. 14. 08:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Engem is azzal nyugtatgattak, hogy szülésnél nincs vér. Aztán kisebb sokkba kerültem, amikor ömlött belőlem fél órán át a véres magzatvíz, meg is kérdeztem, hogy ez normális-e. Azt mondták igen.
2013. szept. 14. 08:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem a vérrel semmi bajom nincsen, de az azért sok volt nekem, hogy a lányomat úgy ahogy van rám tették :) Mikor megszületett, akkor boldog voltam, de mikor rám tették az első gondolatom az volt, hogy de gusztustalan :) persze ezen hamar átlendültem és imádtam, hogy rám tették.
2013. szept. 14. 09:19
 9/10 anonim ***** válasza:
Te már csak a gyermekágyas vérzéssel fogsz találkozni, az meg olyan, mint mikor megjön a havid. Meg amúgy lesz jobb dolgod is, minthogy azzal foglalkozz, hogy hol vérzel, mikor néha épp úgy érzi az ember, hogy az életben maradás a tét a fájás alatt. Orvosfóbiám nekem is van amúgy, de hozzászokik az ember egy idő után, igazából minden fóbiát úgy lehet legyőzni, ha szembenézel vele. A tűtől is mindig rosszul voltam, de ez is elmúlt.
2013. szept. 14. 11:38
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugtattatok! :)
2013. szept. 15. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!