Mikre kell odafigyelni terhesség előtt és alatt?
A férjem már nagyon szeretne gyereket, én még várnék kb. egy évet, de gondoltam legalább utánaolvasok, felkészülök, hogy mi az amire oda kell figyelni, amit tudni kell, stb.
Már átrágtam magam a vitamin és ásványi anyag szükségleteken, illetve hogy milyen terhesvitaminok vannak, de a téma valahogy nagyobb mint amire számítottam...
Olyan dolgokat is olvastam, amikről életemben nem is hallottam még, ezért tanácsot szeretnék kérni, hogy hogy kell felkészülni a terhességre, mire kell figyelni a terhesség alatt, illetve miket kell beszerezni a gyerek születése előtt.
Köszönöm a segítségeket előre is!
Én nem szedtem előtte vitamint, csak folsavat. Amikor megtudtam, hogy megfogant, akkor áttértem a Femibionra, amit a 13. hétig szedtem. Azóta nem szedek vitamin (orvosi tanácsra). yárom sok gyümölcsöt és zöldséget ettem (házi), ezzel pótoltam a vitaminszükségletet.
Próbálj meg pénzt félretenni a babakelengyére. Erről jó kis listák vannak a neten, nekem a védőnő is adott.
Orvost is érdemes nézni, ha még nincs bejáratott nőgyógyászod. Utánaérdeklődni, hogy vállal-e szülést. Esetleg megkérni, hogy csináljatok egy vérvételt, nézze meg, hogy minden rendben van-e.
Fogamzásgátló gyógyszert abbahagyni. Bár az mondják nem kell várni, de nem árt ha már abbahagyod és máshogy védekeztek.
Mivel nekem első babám lesz, így részt vettem egy nagyon jó szülésfelkészítő tanfolyamon is. Itt nagyon sok mindent átbeszéltünk, a terhességtől a babaápolásig.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem segítettem :)
39 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!