Terhesség, majd újszülött egy cica mellett? Mire kell odafigyelni, milyen bajom lehet nekem, ill. a születendő babának, ha egy cicával osztjuk meg a lakást? Kell-e külön vizsgálatokat végeztetni emiatt?
Ha szobacica, gondozott, ápolt, nem nyers húson él, hanem macskakonzerven, oltva, féregtelenítve van, akkor túl nagy gond nem lehet.
A mi gyermekorvosunk utálja a macskákat és akkor azonnal széklet, vizelet minta, kivizsgálás, de minden rendben volt, így az orvos szerint maradhat a macska.
Ennek már 16 hónapja.
Figyelni kell:
-kiságyba ne szokjon a macska, rá ne feküdjön a babára,
-sokszor kell porszívózni,
-nagyon sok függ a cica mentalitásától,
- ha már mászik a baba, akkor a cica kajáját, alomját olyan helyre kell tenni, hogy elérhetetlen legyen.
A mi cicánk már 8 éves, nagyon bújos, türelmes, sosem bántós cica. Kisfiam utána kezdett el kúszni, majd mászni, nagyon hamar felállt és elindult a cica után.
Most az utcán imádja a cicákat, nagyokat nevet, teljesen odavan értük.
Én örülök, hogy a cicánk maradt, igaz eszemben sem volt kirakni, pedig a toxoplazmózison sem estem át, de én úgy gondolom, hogy egy jól tartott szobacicától nincs miért aggódni.
Szia!
Nekem 4 kutyám és 4 macskám van, valamint 1.5 hét van még a kiírtig. Ha tényleg szépen rendben vannak, akkor nem kell félni. Én még a napokban csináltam egy biztonsági féregtelenítési-oltási kört a körükben, hogy minden biztos legyen. Ők félig kinti, félig benti macskák. Mivel ivartalanítva lettek, nem dolgozzák halálra magukat a vadászattal, így a macskatápot eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!