Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vajon mehetek ctg-re a MÁV...

Vajon mehetek ctg-re a MÁV kórházba? Többi lent!

Figyelt kérdés

Szóval az a tényállás, hogy eddig magánorvoshoz jártam terhesgondozásra (aki a SOTE 1-hez tartozik) tehát eddig oda jártam ctg-re. Viszont nem szeretnék ott szülni (egyrészt sokat kér az orvos, másrészt területileg a MÁV-hoz tartozom)azért döntöttünk magánorvos mellett, mert mikor pozitívat teszteltem, és telefonáltam az SZTK-ba időpontért 3hónappal későbbre kaptam volna!

Tehát a kérdésem az lenne, hogy ha túlhordanám a kisbabám, a 40. héttől mehetek-e a MÁV kórházba ctg-re? Ha igen időpontot kell-e kérni? Mindenképp ott szeretnék szülni.

Köszönöm a válaszokat!

39 hkm.

2013. szept. 11. 18:16
 1/6 anonim ***** válasza:
Mehetsz a MÁV-ba de tuti nem fognak neked örülni, de ez van szard le. :D Kérj időpontot ctg-re és mond meg, hogy 39 hetes vagy és sürgős a vizsgálat, nem lehet heteket tologatni. (Azért mondjuk előbb is eszedbe juthatott volna, hogy a MÁV ban szeretnél szülni.)Egyébként mivel kerületileg oda tartozól (és a MÁV amúgy is országos ellátottságot biztosít) így ha a szülés napján szépen be mész oda 100% hogy el fognak látni ettől ne félj. Szülőnőt egyébként bármelyik kórházban ellátnak, ha én Budapesti vagyok, de Pécsen jön rám a szülés akkor ott fognak ellátni. A CTG-n mondjuk a fejedet fogják leszedni az tuti, de ezt az 1-2 hetet kibírod :D
2013. szept. 11. 18:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

39 hetesen variálsz a kórházon?

Az orvosod fogadott? Ma mondta az árat, hogy ilyen későn jut eszedbe váltani? Eddig hol akartál szülni? Miért nem rögtön a Máv-ban kezdtétek meg a terhesgondozást? Ha szó nélkül máshol szülsz, jól átvágtad a dokidat...

Időpont kell, de már nem biztos, hogy fogadnak, vagy fogadnak, nagyon szájhuzogatva. Kötelesek elvileg fogadni, mert területileg oda tartozol, de jobban szeretik, ha valakinek végigkísérik a terhesgondozását és nem csak beesik az utolsó héten.

Mi lesz, ha nem hordod túl és már holnap megindul a szülés?

2013. szept. 11. 18:21
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem mehettem a MÁV-ba az elejétől mert az orvosom nem ott rendel. Kb a 35. héten került szóba az ár. Mondtam hogy köszönöm, de nincs lehetőségünk arra hogy felfogadjuk. Ha hamarabb indul be a szülés az csak jó, mert automatikusan megyünk a MÁV-ba. Viszont ha túlhordom sanszos hogy a SOTÉN fogok szülni. Nem szeretnék "bepofátlankodni" másik kórházba, így az utolsó hetekben. Ezért kérdeztem, hogy vajon mit szólnának, meg hogy ott hogy működik a ctg.

Köszönöm a válaszokat! :)

Akkor egyenlőre maradok a SOTÉN, aztán remélem mihamarabb kibújik a kisbabám!

2013. szept. 11. 18:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Én a helyedben azt tenném, hogy elmennék az sztk-ba abba a kerületbe, ahova tartozok és akkor ott adnak neked beutalót a máv kórházba. Beutaló nélkül nem tud menni a Máv kórházba vizsgálatra. Azzal meg ne foglalkozz, hogy mikor adnak sztk-ba időpontot, mert terhesen fogadni fognak. Én terhesség elején telefonáltam időpont miatt, akkor nekem is egy jó messzi időpontot adtak, de mikor mondtam, hogy terhesség miatt, akkor mondták, hogy menjek másnap időpont nélkül.
2013. szept. 11. 18:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Eddig a SOTE-ba jártál terehs gondozásra, vagy csak a magánorvos magánrendelésére? Mert ha a SOTE ban volt a vérvétel, ctg, cukorterhelés stb. és csak az uh volt a magán orvos magánrendelőjében akkor simán bemész majd szülni a SOTE-ba aztán kész. Aki éppen ügyeletben van az biztosan kifogja szedni a babádat. Bent nem fog maradni az biztos. :D Cikki mondjuk ha a magán dokid lesz ügyeletben. Azért javaslom a SOTE-t ha már ott ismernek mert csak egyszerűbb ha a gépben bent vannak az adataid és nem kell a nyomtatott formában át olvasniuk az egészet. Ha a következő egy hétben jönne a baba 39-40 héten mért mennél így is úgy is a MÁV-ba? Már bőven nem lesz koraszülött a babád, hogy PIC-re legyen szükséged. Szerintem egyszerűbb ha SOTE-ba mész.
2013. szept. 11. 19:34
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Igen oda jártam terhesgondozásra. (Cukorterhelés, uh-k, ctg-k) és igazad van kedves utolsó válaszoló...az a legcélszerűbb ha ott szülök. Ma beszéltem az orvosommal (ma tért vissza a szabadságáról), hogy Ő mit gondol erről, és ugyanezt javasolta.

2013. szept. 12. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!