Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit lehetne most tennem?...

Mit lehetne most tennem? Munkanélküliként lettem terhes.

Figyelt kérdés
Sok év után sikerült végre nekünk is! Az lenne a kérdésem, hogy mire leszek jogosult? 10 éves folyamatos munkám szűnt meg idén júliusban, azóta munkanélküli vagyok. 2010. április elejéig kapom, a szülés július közepe felé várható. Munkát most találtam, de visszamondtam mert nehéz fizikai munka lett volna, több évig szenvedtünk ezért a babáért, nem szeretném ha elmenne. Mik lehetnek a kiskapuk? Egyszerűen nem hiszem el, hogy összesen 15 év munkaviszony után csak az alanyi jogon járó gyesre leszek jogosúlt? Nincs aki bejelentsen...
2009. nov. 3. 09:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Igen? Akkor mindenképp bemegyek személyesen. Az a biztos. Köszi
2009. nov. 3. 11:20
 12/18 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Menj be tényleg személyesen mindenféleképp mert sok mindent kérnek. Fénymásolnod kell számlákat á-tól z-ig. Víz gáz villany internet kábeltv személyi lakcím és tb kártya. ami van és fizeted! Én egy szobában egyedülállóként tüntettem fel magam nem vagyok férjnél Párom hivatalosan nem lakik velem élettársi viszonyunk sincs. az a lényeg hogy az egy háztartásban élők pl te és férjed ketten ne haladjátok meg a 27500 forintot ami meg uyge azért nem sűrűn jön össze. Én így igényeltem meg az alanyi rászorultságot egyedülállóként és 45öt kértem de kapok 28500 at most néztem meg a papíromat. A tb-t fizetik, de most voltam dokinál és még nincs támogatottságom. Még lemaradtak az átutalással. Maqjd jövőhéten

2009. nov. 3. 11:39
 13/18 A kérdező kommentje:
köszi szépen rendes vagy nagyon!
2009. nov. 3. 13:03
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is munkanélküliről szülök, de nekem még pont ok. 3 napon múlt... :)

Szóval: Kb két és fél hónapra jelentesd be magad!!! 8 órásra! Addig szüneteltes a munkanélkülit, majd munkaviszony lejárta után igényeld ujra! Így kitolódik a szülésig a munkanélküli!!! 28 nappal szülés előtt TGYÁS, munkanélküli szüneteltetés. TGYÁS lejárta után vissza munkanélküli, akár 1 nappal később GYED igénylés. Majd munkanélküli szüntetés. Ez csak így fog menni!!! Higgy nekem, megjártam az OEP-et, jogászokat, könyvelőket és hasonlóan járt kismamákat! Remélem segítettem! Ha gondolod: privi

2009. nov. 3. 14:00
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok megint. Butaságot írnak hogy fizesd a TB-t és lesz GYED-ed. NEM IGAZ!!!!!! Akkor csak annyi hogy a kórházi ellátást nem kell fizetned. Havi 4000 Ft után neked az állam nem fog 2 évig százezret fizetni, gondolhatod. De menj az OEP-be és meg fogsz győződni róla. Ja és most jelentesd be vhol magad ne pl 6 hónaposan mert kapsz te és a munkáltató egy ellenőrzést a REP-től és elveszik az összes juttatást. Erre vannak most ráállva. Szívességi bejelentésnek hívják. Sok sikert!
2009. nov. 3. 14:02
 16/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezt még én írtam ki!

Pont ezzel kapcsolatos!

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2009. nov. 5. 08:24
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Végig jártuk az összes vállalkozó ismerőseinket, és senki nem jelent be. Még mindig nem tudom elhinni, hogy 15 éves folyamatos munkaviszonnyal a hátam mögött annyit kapok, mint egy 13 éves gyereklány....
2009. nov. 5. 08:53
 18/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Pedig igen sajnos!

A szívességi bejelentést büntetik! Nekem apám vállalkozó úgy volt hogy Ő segít de a könyvelő szólt hogy nem jó buli mert ez sok pénz lehet a végén. A polgármesterit tudom még mindig ajánlani. Ott vannak külömböző támogatások amit lehet igyényelni fűtésre is kérhettem volna 120.000 lett volna egy évre egy összegben. Vagy van egyévben kétszeri támogatás de az már megszületett gyerekre jár. Indokolt esetben. Nekem is mondta a családsegítő hogy mindet igényeljem meg és hátha összejön. De én részemről még ciki ezek miatt járni kuncsorogni úgyhogy nem lesz hasonló pénzem...

2009. nov. 5. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!