Mit lehetne most tennem? Munkanélküliként lettem terhes.
Szia! Először is gratulálok a babátokhoz :))
Ezekkel a kilátásokkal akkor lehetsz jogosult a tgyás-ra, gyed-re ha miután lejárt a munkanélkülid magad fizeted a tb-det. A bejelentéssel az a baj, hogy ugyanolyan keveset fogsz kapni utána tgyást, gyedet, azt akkor érdemes megjátszani, ha magas összegre vagy bejelentve.
Szia, szerintem hívd fel az OEP-et és segítenek kiszámolni. Ha 4 órásra jelentenek be, gondolom a bér sem lesz bruttó 150 ezer, és pld. maximum gyed (nettó 83-85 ezer) csak erre az összegre jár. Alatta arányosan kevesebb... És a Tgyás-t is a bejelentett bér alapján számolják.
Ráadásul ha terhesen jelentenek be, akkor az OEP vélelmezni fogja, hogy direkt a járandóság miatt lettél bejelentve, és visszafizetteti veled a tgyást, gyedet. (a múltkor volt itt szó erről, pont egy lány írta felháborodva, hogy 2 havi tgyást utólag visszafizettettek vele, mert kiderült, h a terhessége alatt vette állományba valaki, és feltételezték, hogy csal).
Szia!
Én is munkanélkülin lettem babás de nekem már rég lejárt és márciusban szülök majd. Most ott tartok hogy a munkanélkülivel kell kapcsolatban maradnom és a polgármesteriből küldik a támogatást havi igényem 45.000 volt és kapok 25.000 a vitaminra és a számlák felére elég. De legalább a tb-t fizetik :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!