Terhességi cukros kismamik, nektek mikor kellett
önellenőrizni a cukrotokat, és milyen értékeken belül
kellett tartani?
Figyelt kérdés
Nekem reggeli, ebéd, vacsora után 1 órával kellett 5 és 7 között lennie.
2009. nov. 3. 08:48
1/8 anonim válasza:
Nekem nem kellett ellenőrizgetni, hanem hetente jártam vérvételre: éhgyomri utána reggeli, utána egy órával ismét vérvétel. Aztán mentem a dietetikushoz, ő mindig rendben találta az értékeket, mostmár csak kéthetente kell járnom.
A reggeli utáni eddig mindig 7 alatti volt, általában 6 alatti értékek jönnek ki. De állítólag ahogy halad előre a terhesség, annál több lesz, ami nem baj, de a 7-et akkor sem haladhatja meg.
2009. nov. 3. 08:59
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi! És Te bírod? Én kb heti 1-szer elcsábulok, valami tiltott dologra. Hányadik héten jársz? Én 33, és 8 hete csinálom. Azért 3-4 naponta van 1-1 7 feletti érték. De én ugye minden nap 3-szor mérem.
2009. nov. 3. 10:10
3/8 A kérdező kommentje:
Írjon lécci olyan is, aki méricskéli otthon! Kiváncsi vagyok, hogy neki milyen paramétereket adott a dokija. Köszönöm!
2009. nov. 3. 11:28
4/8 anonim válasza:
Nekem reggeli előtt, és reggeli után 1 órával kell mérnem, nem szabad a reggeli utáninak 7 felett lennie.
2 hetente járok az eredményeimmel egy belgyógyász főorvoshoz. Eddig mindent rendben talált. 30. hétben vagyok
2009. nov. 3. 12:24
5/8 anonim válasza:
Én Németországban élek és nekem kaja után egy órával lehet 7.2 - 8.3. 25 hetesen kezdtem el mérni, de az átlagom az egy órás mérések után jóval 7 alatt van és most vagyok a 37. hétben. nem igazán diétázok már mert mint kidreült csak csökkent glükoztolarenciám van. Ráadásul rájöttem ha 2-3 óránként eszek és édességet meg csak este akkor nem lesz baj a cukormmal.Amúgy még m indig mérem magam, mert azért megijedtem én is, és hát nem is baj, hogy nem híztam eddig 10 kilónál többet :-)) Nekem napi 6 mértés volt kötelező és eddig 4x kellett menjek bemutatni a méréseimet, de már a 3. alkalommal mondta a diabetikus, hogy nincs itt komoly gond...
2009. nov. 3. 13:52
6/8 anonim válasza:
Heti egyszer csábulsz el? Hát az super! Nekem minden nap kell valami édességet enni. Az elején én sem csábulgattam, de mostmár azért megeszek egy sütit a cukiból (ez már tényleg durva csábulás) de napi egy túrórudi minimum van: valamikor norbis, de valamikor sima piros pöttyös, mert azért az a legfinomabb. Persze hétvégi rokonlátogatáson is befigyel a zserbó, vagy szülinapozáskor a torta, de ezek inkább hétvégén. Hétközben próbálom tartani, de már nem számolom a szénhidrátokat, kb. tudom, hogy miből mennyi.
Egy-egy csábulásos hétvége után mindig féltem egy kicsit, hogy na most fog lecseszni a doki, de nem. Jók voltak akkor is a vér és vizelet eredmények is. Úgyhogy remélem, hogy tényleg nincs baj, nemhiába mostmár csak kéthetente kell járnom kontrollra.
És én is csak 8 kilót híztam eddig, abból 7-et a 26. hétig szedtem fel, azóta diéta. Most vagyok 36 hetes.
Első voltam
2009. nov. 3. 14:24
7/8 anonim válasza:
15 hetes korom óta diétázom, 17 hetes korom óta pedig inzulint is kaptam, így mérek minden főétkezés után minden nap. Nekem azt mondta a főorvosasszony, hogy 3,8 és 6,8 között kell lennie. Persze evés után 1 órával nem lesz 3,8 hanem inkább a 7 felé közelít, de tényleg attól függ, hogy mennyire felejtkezem bele az evésbe:-) Általában 5,2 és 6,5 között szokott lenni. Ha sikerül 5 körüli eredmény, vagy esetleg 4,8 és 4,9 akkor jutalmazom magam egy-két nyalánksággal. Hol egy túrórudi, hol egy raffaelo, vagy egy-egy rétes. Szerintem ennyi belefér. Pl. nagyon jó savanyúkáposztás étel, mert utána biztos lehet enni egy-két jutifalatot. (25 hetes mami)
2009. nov. 3. 19:47
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is csak 8 kilót híztam. A 25-ik hétig 10 kilót híztam (sok). Aztán az elmúlt 8 hétben diétáztam, most +8 kg-nál tartok. Ami egyrészt jó, mert fitt vagyok és üde, de a falási rohamokat nehéz leküzdeni :) Egyébként ajánlom a diétás csokikat az esti elcsábuláshoz.Még egyszer köszi lányok, és kitartást nektek is!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!