Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit szólnátok ehhez? Igaza...

Mit szólnátok ehhez? Igaza van apósoméknak? 35 hetes terhesen dolgoztatok még?

Figyelt kérdés
35 hetes terhes vagyok. A terhességem a terhességi diabéteszt leszámítva teljesen problémamentes. Irodai munkát végzek nagyon szuper kollégákkal. Mivel szeretem a munkám, a légkört, ezért szívesen járok be dolgozni most is. Nem esik nehezemre, ha esetleg fáraszt az ülés, felállok, járkálok, átmozgatom magam, nem állnak a hátunk mögött a főnökök. Úgy tervezem, hogy amíg bírom, dolgozok. Egyrészt itthon unatkoznék egész nap, másrészt addig sem aggódok minden apróságon, amíg lefoglalom magam, illetve a diétát is könnyebb tartani, hogy van napi rutin. Az orvos semmi akadályát nem látja, hogy dolgozzak, a diabetológus pedig kimondottan javasolja is, hogy ne hagyjam el magam, mert így könnyebb a cukrot kordában tartani. Ennek ellenére tegnap arra jöttem haza, hogy a férjem fejét telebeszélték apósomék, hogy mennyire felelőtlen vagyok, és meglátjuk majd beteg lesz a babánk, sőt akár meg is ölhetem a viselkedésemmel. Mindketten kórházban dolgoznak, elmondásuk szerint sokat láttak már, így férjem ad a szavukra. Teljesen kikelve magából követelte a férjem, hogy azonnal hagyjam abba a munkát. Olyanokat mondtak neki, hogy a sok üléstől retardált lesz a baba, mert nem kap elég tápanyagot, meg trombózisom lesz, és majd oxigénhiánnyal születik meg a baba, meg gondoljak bele, ha ott indul meg a szülés, milyen tragédia lehet belőle, mire kórházba érünk. Ma este átjönnek megbeszélni a dolgokat, vagyis elmondani, hogy egy szemétre való, utolsó senki vagyok, aki már a méhében megöli a saját gyerekét. A férjem most vacilál, nem tudja még kinek adjon igazat. Nekem nincs ehhez kedvem. Értem, hogy aggódnak apósomék, de nem egy bányában hordok szenet. Ha rosszul érezném magam, vagy úgy érezném, hogy sok a munka, úgyis eljönnék szabira, de most így jobb. Mivel "védhetném" meg magam? Egyáltalán miért kell nekem ezen idegeskedni? Mást is ijesztegettek ilyesmivel?
2013. szept. 3. 18:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Apósodék hülyeséget beszélnek, a párod meg alapból félt, ezért hisz nekik...

A helyedben azért én lassan elgondolkodnék azon, hogy abbahagyjam a munkát. Elvileg még van öt heted, de ugyebár a babák nem olvassák a nagykönyvet és a doki időpontjára sem hallgatnak.

Hagyj időt magadnak, hogy átállj, pihenj, olvass, szerezd be a legapróbb dolgokat, rendezgesd a babaholmikat. Tényleg át kell állni agyban is, lassan rád tör a fészekrakó ösztön... sok kismama szinte pánikol, hogy "jaj, még ez sincs kész, az sincs meg..." Még szép az idő, sétálj, kényeztesd magad, élvezzétek ki a kettesben töltött időt a férjeddel. Hidd el, jó lesz egy kis szabi a két életritmus között, amikor még semmi más dolgod nincs, csak magadra figyelni.

Ha meglesz a baba, úgyis igénybe leszel véve, nem napi nyolc órás munkád lesz, hanem 24. :)

2013. szept. 3. 22:27
 12/13 anonim ***** válasza:

Mindkét oldalt megértem és szomorú,hogy felnőtt emberek ezt nem tudják normális hangnemben megbeszélni.

Én nem dolgoztam ennyi idős terhesen,pedig az én munkám sem volt nehéz fizikai munka,egyszerűen a végén már nem érdekelt.Nem tudtam a végén túl jól aludni,ezért szinte egész nap fáradt voltam,a határidős munkák miatt mindig idegeskednem kellett és minden második percben csak arra tudtam gondolni,hogy vajon,hogy fog kinézni a kislányom.Türelmetlenül lapozgattam a naptárat,hogy teljen az idő.Előtte szerettem a munkám és a kollégákat is,de akkor nyűg volt bejárni,már nem csináltam szívesen.A pénz nem minden.Az pedig tényleg igaz,hogy 35 hetesen már bármikor beindulhat a szülés,ez nálam is szempont volt,hogy otthon legyek,mert a munkahelyem és a kórház a város két szélső pontján volt,soha nem kockáztattam volna a gyerekem egészségét,ráadásul én télen szültem,az utak minőségét is bele kellett számítanom a távolságon kívül.A ráhangolódás pedig fontos.Nálam ösztönösen jött,hogy szinte hónapról hónapra átállt az agyam és egyre kevésbé érdekelt a munka,a baba lett az első.Ja és a trombózis valóban létező kockázat,nem tanácsos sokáig ülni,az ember pedig hajlamos ott felejteni magát a számítógépe előtt,ha épp dolgozik valamin.Anyósodék jót akarnak és az a tapasztalatom,hogy,akik egészségügyben dolgoznak jóval félősebbek,mint mások,mert ők azokról a dolgokról is tudnak,amiket egy laikus nem is sejt,hogy léteznek.Ne ellenségként tekints rájuk,hanem olyan emberekre,akik annyira várják az unokájukat és már nem tudják,hogy óvják.

2013. szept. 4. 08:08
 13/13 anonim ***** válasza:
48%
Csak jelezném, hogy gyakorlatilag az irodából mentem szülni, ahol dolgozom. Egyik nap még dolgoztam, másnap pedig szültem. Ha neked nem megterhelő, nem fáj, zsibbad, vizesedik, nyom, szúr sehol, vagy ha igen, de ezt egy kis séta megoldja, tojd le a véleményüket. Tök mindegy, hogy otthon ücsörögsz a kanapén, vagy az irodában a gép előtt.
2013. szept. 4. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!