A kombinált tesztem eredménye 1:48000 lett Down kórra (PAPP-A 2,71; szabad béta-hcg 0,68; NT 0,71) ehhez képest az AFP vizsgálatom eredménye 0,6 lett. Mit csináljak? 31 éves vagyok.
Figyelt kérdés
Két múlva lesz genetikai ultrahang, javasolnátok később magzatvíz-mintavételt?2013. jún. 29. 17:34
1/14 anonim válasza:
Az Afp-re azt mondják, hogy elavult vizsgálat,így annak a rossz eredménye miatt nem aggódnék. Én ilyen jó kombinált teszt eredmény után nem szúratnám magamat.
2/14 anonim válasza:
megvárnám a genetikait, annak függvényében döntenék
a patau és edwards milyen lett a kombi teszten?
3/14 A kérdező kommentje:
pataut nálunk nem csinálnak, edwardsra 1:50 000 lett
2013. jún. 29. 18:25
4/14 anonim válasza:
Az AFPt novembertől beszüntetik. Csak Magyarországon csinálják, iszonyatosan elavult vizsgálat, semmiképpen sem szabad rá figyelni. Rengeteg embernek rossz lesz ott az eredménye és végül 99% kiderül, hogy alaptalan volt a félelem. A kombinált teszttel foglalkozzál csak, annak viszont csoda szép eredménye lett ne aggódj. Nehogy elmenj emiatt magzatvíz vizsgálatra!
5/14 anonim válasza:
második vagyok, akkor tuti nem mennék, ha a többi eredmény is jó lett!:)
6/14 anonim válasza:
1:48000 neked nem elég????
Nekem, mivel 36 elmúltam, már 1:970 lett a kombinált teszt eredménye, mégsem jutott eszembe, hogy magzatvíz-mintavételt csináltassak, aminél nem mellesleg 1-2 % a vetélési esély.
Az AFP meg egy elavult vizsgálat, aminek az eredményét nyugodtan figyelmen kívül lehet hagyni, mert semmit nem mond. A kombinált teszt 97%-os megbízhatóságú.
Úgyhogy örülj, és ne csinálj semmit!
7/14 A kérdező kommentje:
Nekem elég, a dokim vetette fel, hogy tulképp. csak a magzatvíz-vétel hoz biztos eredményt. Azt is mondta, hogy a genetikai UH-n sem feltétlen tudják kiszűrni a Down-os babákat. Olvasva a fórumokat kb. mindenkit lebeszélnek ilyen eredménnyel, de félek nagyob attól, hogy Down-os babánk lehet...
2013. jún. 30. 09:42
8/14 anonim válasza:
És a dokid MENNYIÉRT csinálja magzatvíz vizsgálatot???? Ilyen eredményekkel teljesen fölösleges megcsináltatni, kérd ki egy olyan orvos véleményét is aki nem a pénzre hajt, és nem hajlandó a babád egészségét kockáztatni csak azért, hogy neki még több pénze legyen.
9/14 anonim válasza:
Még annyit, hogy egyik vizsgálat sem ad 100% eredményt! Számtalan fogyatékosság létezik, nem csak down szindróma. Nem látnak bele a baba agyába és idegrendszerébe, nem lehet soha, de soha tudni, hogy amikor majd megszületik akkor majd 100%, hogy egészséges lesz. szerezhet központi idegrendszeri sérülést már magzati kórban is, amit nem látnak előre, szerezhet sérülést szülés közben is (oxigén hiány, születési felkar bénulás stb.) és szülés után is számtalan okból kifolyólag lehet fogyatékos (fertőzés, légzés elégtelenség, vérellátási zavar stb.) Majd ha a gyereked betöltötte a 10. életévét akkor talán megnyugodhatsz, hogy talán 100%-ig egészséges. (tanulási zavarok, viselkedés zavarok stb.)
10/14 A kérdező kommentje:
Nem, nyilván nincs 100%-os biztonság, ebben teljesen igazad van. Viszont a magzatvíz mintavétel legalább néhány betegség esetén 100%-os bizonyosságot hozna. Nem hiszem, hogy a dokim a pénzre hajtana, egyébként teljesen bízom benne, jó tapasztalatom van vele. Szerintem egyszerűn a saját s..ggét védi azzal, hogy elmondja, van ilyen lehetőség is. Dönteni akkor is nekem/nekünk kell.
2013. júl. 1. 09:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!