Kérnék szépen véleményeket a kombinált tesztröl. Nektek mennyi volt a PAPP-A ertéke meg a fhCG? Nekem PAPP-A alacsony az fhCG magas. Kétségbe vagyok esve.
Szia, nekem 12 hetesen a PAPP-A: 0,814 volt / 0,43 MoM (fogalmam sincs mit jelent), a Free b-hcg: 78 / 2,46 MoM
Erre kaptam egy olyan értékelést hogy Down kockázat: 1:992
Edwards szindróma (T18) kockázat: 1: 63561
Patau szindróma (T13) kockázat:1: 149627
A 19 heti UH után elmentem egy szekvenciális szűrésre, utólag azt mondta a genetikus hogy a 12. héten elég magas volt a hcg-m és ezért jól tettem, a 19 héten a Free b-hcg szint már csak 7,75 volt / 1,07MoM, tehát a tizede a 7 héttel azelőttinek, így már 1:100 000-hez lett a kockázat Down-ra, és nem javasolta a magzatvíz vételt. Te honnan tudod hogy magas és alacsony, mondta az orvos? Mit mondott még? Mert nekem a 19 héten javasolta hogy menjek el újabb vérvételre, addig tulajdonképpen negatívnak mondta a leletem, és a nőgyógyászom is.
12+3-nál voltam, free b hcg: 1,84 MoM, papp-a: 1,36 MoM
down kockázat: 1:8396 és 1:5252, Edwards: 1:20 000 és Patau 1:20 000
további teendőt nem igényelt így ez
igen orvos mondta az értékeket aki levette a magzatvizet. A nödokim azt mondta,hogy elövigyázatoságól mennyek el a genetikushoz. Ott javasolták a magzatvizvételt. bemasolom az eredményeimet
11+0
free bhCG 12,4mlu/ml 0,34mom
papp-a 4006mli/l 3,71mom
NT 1,7 mm (crl of 53mm) 1,2mom
11+0-nál nézték? kicsit korai.
Down kockázatra mi jött ki? ezzel az eredménnyel voltál orvosnál azóta?
persze hogy voltam orvosnal + magyatviz vetelen. a downra azt irja hogy 1-1000
edwardsc1-28410 age risik 1-842
nem tudom, most hány hetes vagy, azért kérdeztem :)
szerintem nem vészes eredmények, orvosod mit mondott az amniocentézisre? meg úgy eleve ezekre az eredményekre?
most 21 hetes vagyok. A magyatviz vetel eredmenzeire varok
ezekre ay eredmenyekre azt mndta hogy jok. Csak a markerok hatarertekek nem jok mivel a papp-a alacsony a fhCG magas. De szerinte nem kellene hogy semmi baj legyen.(en is ugy erzem mindn jo lesz) csak elovigyazatosagbol kuldott el magzatvizvetelre.
hát tényleg csak remélni lehet, minden rendben van, de nem annyira rosszak ezek az értékek!
mikor lesz eredményetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!