Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha megiszok egy pohár sangriát...

Ha megiszok egy pohár sangriát, azzal okozhatok valami bajt a babának?

Figyelt kérdés
Holnap lesz a házassági évfordulónk, szeretnénk koccintani, de közben aggódok a baba miatt is. 20 hetes vagyok.
2013. szept. 3. 16:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
27%
Egy-egy kortytól nem valószínű, hogy baja lenne, de ha magát az alkoholt úgy sem élvezhetjük, mert olyan mennyiségben ugyebár tényleg nem ihatunk, hogy egy kicsit becsicsentsünk, akkor mi értelme azzal a kis alkohollal is mérgezni a babát? Azért manapság már elèg sok az alkoholmentes ital, tehát lehet választani. Én is szeretem az alkoholmentes pezsgőt és totál olyan az íze, mint a többinek. Ennek ellenére, ha valaki iszik a terhessége alatt, hát válljon egészségére. Én senkit nem vetek meg emiatt :D
2013. szept. 3. 19:26
 12/19 anonim ***** válasza:
10%
Csak úgy lehet megünnepelni valamit, hogy alkoholt iszunk? Ez a lényege egy évfordulónak? Amúgy tuti nem lesz semmi bajod tőle de én egy kortyot se iszom terhesség alatt.
2013. szept. 3. 19:40
 13/19 anonim ***** válasza:
75%

Én speciel azért írtam pont az évfordulónkon terhesen egy pohár pezsgőt, mert olyan pezsgőt hozatott a párom, ami a kedvencem és nem mindenhol lehet kapni. Nyilván nem berúgni akartam!

Nekem pl. keményedésre és nagyon alacsony vérnyomásra ajánlotta a dokim,hogy igyak egy kis bort!

2013. szept. 4. 05:31
 14/19 anonim ***** válasza:
71%
1 pohár sangriától nem lesz semmi baj, nem szenved agyi károsodást, és függő sem lesz a pici. Több olyan orvosi véleményt is hallottam már, hogy erős görcsökre egy jó minőségű konyakot ajánlanak. Ha kívánja a szervezeted, pár kortyot nyugodtan ihatsz. Én mondjuk semmi alkoholra nem bírtam terhesen ránézni.
2013. szept. 4. 10:42
 15/19 anonim ***** válasza:
59%

"de ha magát az alkoholt úgy sem élvezhetjük, mert olyan mennyiségben ugyebár tényleg nem ihatunk, hogy egy kicsit becsicsentsünk, akkor mi értelme azzal a kis alkohollal is mérgezni a babát? "

Kis mértékben még nem mérgezi, én is és mások is írták, hogy orvos javasolta pl. az 1-1 pohár italt.

Amúgy meg nem kell becsiccsenteni sem, én egy finom vacsorához szívesen megiszok egy pohár bort, nem azért, hogy becsiccsentsek, hanem mert a finom fűszeres húshoz illik az íze, nem pedig a narancsléé, vagy a kóláé.

2013. szept. 4. 14:43
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Úgy döntöttünk, hogy megiszunk 1 pohárral. Főleg, hogy az osztályvezető főorvos minden napra 1 pohár jó minőségű vörösbort ajánlott. (Vérszegény vagyok.) Nyilván nem fogok annyit inni, de úgy gondolom ez még bele fér.

Az alkoholokról csak annyit, hogy a férjem szinte semmilyen alkoholt nem iszik meg. (Sangria, Jager) Ezekből ugye nincs alkohol mentes.

Annyi igaz, hogy nem kötelező alkohollal ünnepelni, de azért nekem kicsit illúzió romboló lenne üdítővel koccintani.

Ja, és megkérek mindenkit, hogy ne pontozzon le senki senkit, minden válasz hasznos volt!

2013. szept. 4. 15:38
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Elmagyarázná valaki, miért kell lepontozni azt, aki nem iszik a terhessége alatt alkoholt? Szerintem itt nincs sem helyes, sem helytelen válasz. Szégyellje magát de nagyon!
2013. szept. 5. 15:57
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem csak te lettél lepontozva itt mindenki le lett. De nem kell vele foglalkozni. :) KI kell nevetni. Ha a kérdezőnek hasznos volt minden válasz akkor a többi meg le van tojva :)
2013. szept. 5. 17:19
 19/19 anonim ***** válasza:
Köszi :) Kapsz egy pontot, ha már ilyen rendes vagy :)
2013. szept. 5. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!