Ha megiszok egy pohár sangriát, azzal okozhatok valami bajt a babának?
Tudtommal a Sangria baromi erős, mert a gyümölcsök miatt koncentráltabb az alkohol tartalom.
Egy pohárka vörösbort igyál inkább.
Gratulálok amúgy! :)
Én úgy tudom, hogy a sangriának 7%, egy jobb vörösbornak 9-11% az alkohol tartalma.
Köszönjük szépen! :)
Ugyan, a sangría pont hogy nem erős...
Én amikor fájások miatt 34 hetesen bekerültem a kórházba, intravénásan kaptam az alkoholt 24 órában. Úgy mentem a többi pocakossal pisilni az infúziós állványba kapaszkodva, mint a matarészeg Pista bácsi hazafelé az esti kocsmázás után.
Nekem nem használt, én kaptam utána mást, de volt huszonvalahány hetes terhes kismama, aki már vagy 5 hete kapta, az összes vénája szétment, a nővérek már altatóorvost hívtak, hogy az tegye be neki a kanült, ők nem tudták sehová a karjain... az meg csak annyit kérdezett, hogy nyak vagy boka...
Ő akkor megkérdezte az egyik viziten, hogy hogy is van ez, azt halljuk a terhesség alatt, hogy egy kortyot se, a kórházban meg intravénásan nyomják a "piát".
A fődoki azt mondta, hogy orvosként nem mondhat ilyet, de a fájásokra a legjobb egy feles....
Persze a rendszeres alkoholizálás árt a babának, de alkalomszerűen egy-egy pohár bortól vagy egy sangríától se a gyereknek, se neked nem lesz bajod.
semmi baj nem lesz :) én párszor boroztam (1-1 deci), ritkán söröztem (szintén ennyi mennyiség), semmi bajom! a bor még jót is tesz, kis mértékben.
koccintani szoktam, de utána már azért alkoholmentesre váltok :)
33 hikm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!