Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha megiszok egy pohár sangriát...

Ha megiszok egy pohár sangriát, azzal okozhatok valami bajt a babának?

Figyelt kérdés
Holnap lesz a házassági évfordulónk, szeretnénk koccintani, de közben aggódok a baba miatt is. 20 hetes vagyok.
2013. szept. 3. 16:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
26%

Tudtommal a Sangria baromi erős, mert a gyümölcsök miatt koncentráltabb az alkohol tartalom.

Egy pohárka vörösbort igyál inkább.

Gratulálok amúgy! :)

2013. szept. 3. 16:04
 2/19 anonim ***** válasza:
55%
Ahogy írtad: okozHAT. Nem biztos, hogy okoz, de jót nem tesz. :-)Vegyetek alkoholmentes pezsgőt. Mi azzal szoktunk ünnepelni :-) Nekem ízlik. :-) Sok boldogságot amúgy!:-)
2013. szept. 3. 16:08
 3/19 anonim ***** válasza:
85%
Nekem a nődokim mondta, hogy ha egy más világban élnénk, mondaná, hogy minden este igyak meg egy deci vörösbort. :-) nem okozol semmilyen bajt.
2013. szept. 3. 16:09
 4/19 anonim ***** válasza:
41%
Semmi bajotok nem lesz! Egészségetekre és boldog évfordulót! :)
2013. szept. 3. 16:10
 5/19 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom, hogy a sangriának 7%, egy jobb vörösbornak 9-11% az alkohol tartalma.

Köszönjük szépen! :)

2013. szept. 3. 16:10
 6/19 anonim ***** válasza:
76%

Ugyan, a sangría pont hogy nem erős...

Én amikor fájások miatt 34 hetesen bekerültem a kórházba, intravénásan kaptam az alkoholt 24 órában. Úgy mentem a többi pocakossal pisilni az infúziós állványba kapaszkodva, mint a matarészeg Pista bácsi hazafelé az esti kocsmázás után.

Nekem nem használt, én kaptam utána mást, de volt huszonvalahány hetes terhes kismama, aki már vagy 5 hete kapta, az összes vénája szétment, a nővérek már altatóorvost hívtak, hogy az tegye be neki a kanült, ők nem tudták sehová a karjain... az meg csak annyit kérdezett, hogy nyak vagy boka...

Ő akkor megkérdezte az egyik viziten, hogy hogy is van ez, azt halljuk a terhesség alatt, hogy egy kortyot se, a kórházban meg intravénásan nyomják a "piát".

A fődoki azt mondta, hogy orvosként nem mondhat ilyet, de a fájásokra a legjobb egy feles....

Persze a rendszeres alkoholizálás árt a babának, de alkalomszerűen egy-egy pohár bortól vagy egy sangríától se a gyereknek, se neked nem lesz bajod.

2013. szept. 3. 16:15
 7/19 anonim ***** válasza:
64%
A Törleynek nagyon finom az alkoholmentes pezsgője. Szerintem az íze is olyan mint a rendes pezsgőnek, a csomagolása is elegáns. Nagyobb boltokban lehet kapni pl. Tesco, Spar de biztos máshol is.
2013. szept. 3. 16:33
 8/19 anonim ***** válasza:
85%
Mit alkohol mentes pezsgő......ne legyünk már ennyire be.zarva! Idd meg nyugodtan,semmi bajod nem lesz és természetesen a babának se. Nem be.aszni akarsz te. Egészségedre és boldog évfordulót!39+5hkm
2013. szept. 3. 16:48
 9/19 anonim ***** válasza:
79%
Ami neked jól esik a zt a baba is szereti , jó neki.... én is ittam egy két pohár bort, 2-4dl egész terhességem alatt . semmi bajunk sőt vérré vált bennem :-)))) 37hkm
2013. szept. 3. 17:04
 10/19 anonim ***** válasza:
88%

semmi baj nem lesz :) én párszor boroztam (1-1 deci), ritkán söröztem (szintén ennyi mennyiség), semmi bajom! a bor még jót is tesz, kis mértékben.

koccintani szoktam, de utána már azért alkoholmentesre váltok :)

33 hikm

2013. szept. 3. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!