Van itt olyan kismama, akinek kifejezetten korán mozdultak meg a babák? És a nemük az mi volt?
Nekem három lányom van.
Egyre korábban éreztem őket, a harmadikat a 11. héten először. Egyre nagyobbak, mozgékonyabbak és erősebbek is lettek, mikor megszülettek.
Bár nem tudom, ez számít-e, vagy az hogy én tudtam, "mit kell érezni".
1. baba 14. het- kislany
2. baba 11. het- kisfiunak tunik:-)
1. fiú, 13héten éreztem meg először.
2. kislány 16héten rúgott először érezhetően, amikor hasra feküdtem, hogy megtudjuk odabent van e még, mert se kép se hang. Végig bújócskázott velünk, nem csak nem rúgta szét a ház oldalát, de mindig összehúzta magát minden vizsgálaton
Még valami, megírnátok hogy mennyiben tértek el a születési
súlyuk? Esetleg a fiúk nagyobb súllyal lettek? Mert nekem a
kislányom 40+3héten született 3800gr és 53cm-el.
első vagyok
Szerintem tök fölösleges a védőnővel közölni, hogy mozog a babád. Te tudod és ez a lényeg! :)
első babám: 2850g (38)
második: 3660g (38/39)
harmadik: 4090g (41+6)
Húú gratulálok!! :) Akkor lehet jók az én megérzéseim is
és ez a babóca nagyobb lesz. Kérdezhetek még valamit?
Esetleg a terhességi tüneteid eltérőek voltak a fiú és lány babáknál? Mert én a lányommal hánytam 9 hónapon át még a mentőbe is :) és imádtam a húst a colát, a sütiket édességeket. Ezzel a babával pedig aki ép most is ad hírt magáról :) vele az uborka, szőlő, alma, pedig azt nem is szerettem és a fanta narancs a menő, jah és a paradicsomos ételek. És vele fáradtabb vagyok a cicim leszakad.
Először is: minden baba megmozdul már a 8. hét körül, csak ezt még nem lehet érezni, mivel nagyon pici. Szóval az, hogy 13 hetesen mozog, az nem kuriózum, hanem teljesen normális dolog, az lenne a baj, ha nem mozogna.
Másodszor: az, hogy ki mikor érzi először a magzatmozgásokat, egyénileg elég eltérő lehet. Sok mindentől függ, pl. a méhlepény elhelyezkedésétől, a baba testhelyzetétől, a még alakjától, méretétől stb.
Harmadszor: ennek az égvilágon semmi köze nincs a baba neméhez, szóval nem lehet abból következtetni a baba nemére abból, hogy ki mikor kezdi el érezni a mozgást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!