Ababavárás előtt meg terhesség közben, szedhetőek az allergia gyógyszerek?
Tudom, majd az orvos megmondja, de szeretném tudni, hogy nektek mit mondott ezzel kapcsolatosan a doki. Mármint akik érintettek a kérdésben.
Ugyanis én az év minden napján szedem az allergia gyógyszeremet.... Ártalmas lehet a babára ha összejön?
Uh köszönöm szépen, akkor abbahagyom a gyógyszer szedését, valahogy csak kibírom, bár elég húzós lesz... Nagyon allergiás vagyok sajnos :S
Ez a teherbeesést nem befolyásolja ugye? "Csak" árthat a magzatnak?
Szia.
Én Aerius-t szedtem terhesség előtt,mert volt pár dolog,amire allergiás voltam.Amikor megtudtam,hogy terhes vagyok(ami elég hamar volt),rögtön abba hagytam a gyógyszer szedését.Én nem voltam orvosnál,a terhességem alatt semmilyen allergia elleni gyógyszert nem szedtem(amit úgy tudom,hogy nem szaad mert árt a babának),de nem is volt rá szükségem,mert 1. téli terhességem volt(ami nagyban segített rajtam mert akkor nem virágzik semmi) 2.a terhesség a terhesség időszakára teljesen kigyógyított a betegségből.
Most szülés után vagyok 4 hónappal,szoptatás miatt még mindig nem szedek rá gyógyszert,de tüneteim sincsenek pedig most nyár van,sok a virágzás,sok a pollen.Majd ha már nem fogok szoptatni,akkor elmegyek a fül-orr-gégére és csináltatok egy újabb tesztet,hogy lássam,hogy egyáltalán van-e még allergiám és kell-e még a gyógyszert szednem.
Oh gratulálok a babához:)
És köszönöm a válaszokat. Sajnos a kutya meg a macskaszőrön kívül mindenre. Virágporok, parlagfű, por, káliumdichromát... De kibírom valahogy, főleg ha babáról van szó. Csak nem tudtam, hogy előtte sem szabad... Mert 3-4 nap után (főleg most a parlagfűszezonba) nagyon viszketek, tüsszögök stb.. Utána nézek mit lehet, de nagyon megköszönöm ha bárki tud ebben segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!