Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen lehet szedni allergia...

Terhesen lehet szedni allergia gyógyszert?

Figyelt kérdés
5 hetes kismama vagyok. Sok virágzó növényre vagyok allergiás és az orvos sok gyógyszert írt fel nekem. Lehet ezeket szedni terhesség alatt is? Ha igen akkor mennyi ideig?

2013. ápr. 20. 21:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem ismerek olyan allergia gyógyszert, amit lehetne szedni. Én semmit nem szedtem, csak néha kálciumot.
2013. ápr. 20. 21:41
 2/7 anonim ***** válasza:

A legjobb, hogyha elugrasz a háziorvosodhoz, és beszélsz vele. Mivel így nem tudni, hogy miket kapsz, nem tudunk érdemben segíteni. Az orvosod viszont tudja, hogy mit lehet szedni, mit nem, mire ajánl mást. Lehetséges, hogy egyeseket csak csökkentett mennyiségben szedhetsz, de elképzelhető, hogy a legtöbbjét ugyanúgy adagolhatod. Ha biztos információt akarsz, orvoshoz fordulj. :)

23 hkm

2013. ápr. 20. 22:01
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2013. ápr. 20. 22:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Nézd meg a tájékoztatót!

Én elmentem az orvoshoz, mert az én allergiás elleni gyógyszeremre az volt írva: Tilos!

És az orvos azt mondta: "Nyugodtan szedje, max annyi történhet hogy nyusziszájjal születik a gyerek."

Na én azt mondtam: Írjon mást! Úgyhogy most másfajtát szedek.

2013. ápr. 20. 23:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia. Én nagyon durván allergiás vagyok és pontosan egy éve voltam 5 hetes terhes :) szóval a nagy allergia-szezon elején. Én egy homeopátiás szert szedtem, azt lehet terhesség alatt is. Coryzalia a neve, bárhol lehet kapni. Ebből szinte akármennyit be lehet venni egy nap (én azért ezt sem vittem túlzásba). Én akkor szopogattam el egyet, amikor rámjött a tüsszögőgörcs, az olyankor szépen egy időre elmúlasztja a tüsszögést, szemviszketést. Szóval nem olyan rendszerességgel szedtem, ahogy a használati utasításban van, hanem csak akkor, ha szükség volt rá. De tényleg használ!!! És igen, a kalcium pezsgőtabletta is jó lehet.
2013. ápr. 20. 23:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a helyedben be nem venném, főleg anélkül, hogy a nődokiddal nem beszéltél. Nézd a háziorvos nem nőgyógyász, persze, hogy felír mindent neked!!!! Én február óta allergiás vagyok, borzalmas, a szemem annyira viszket és tüsszögök meg takony egész nap, éjjel aludni alig tudok mert bedugul az orom és semmit nem merek használni. A tengervízes orrspray nem használ semmit sem. Viszont a szemem annyira rosszu nézett már ki és azt hittem kitudnám vakarni a viszketés miatt, ugyhogy nődokim írt fel egy szemcseppet és eddig egyszer használtam, mert vagy azonnal hatott vagy most egy kis szünet jön a virágzásban. Én szenvedek inkább, de be nem vennék semmiféle tablettát.

2013. ápr. 21. 08:20
 7/7 szter77 válasza:
Kedves Kismama! Hasonló cipőben járok, engem is megviselnek az allergiás tünetek, úgy hogy tudom, milyen nehéz lehet elviselni. Eddig inkább a hagyományos gyógymódot választottam a homeopátiással szemben, azonban most, h jómagam is babát várok, elmentem egy természetgyógyász orvoshoz, és 2 napja használom az általa javasolt homeos bogyókat. Jelentem (kopp-kopp) nekem segít. Tudok aludni éjjel, reggel nem orrdugulásra, orrfolyásra ébredek, nem kaparom ki a szemem a viszketéstől, plusz a babám is egészségben tudhatom. Ha érdekel adok elérhetőséget privátban, mert mindenkinek másfajta jön be, ez tünetektől és személyiségtípustól is függ. Boldog és panaszmentes babavárást kívánok! :-)
2013. ápr. 22. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!