Hogyan kell számolni a magzatmozgást?
Szia!Ezt a doki kérte? nekem rengeteget mozgot, egész nap x-elhettem volna:) Vlt hogy csak 1-et rugott, volt, hogy rockyzott a pocimban. Szerintem minden egyes mozgás mzgásnak számít!
Dia
Most már utánajártam inkább jobban, nehogy a következő terhességnél rosszul csináljam. Minden válasz nyerő, idemásolom, hogy mit találtam.
Kétféle módszer terjedt el a gyakorlatban. A Cardiff-technika alkalmazásakor
a terhes reggel 9 órakor kezdi számolni a magzat mozgásait. A tizedik mozgás
időpontját feljegyezve megállapítható, hogy a magzat átlagosan mennyire aktív.
A Sadovsky-technika szerint az egy óra alatti magzatmozgás-szám meghatározás
javasolt, délelőtt két óra, délután két óra időtartammal. Az egy óra alatti átlagosan
4 mozgás élettani érték.
Attól függ, hogy milyen táblázatot kaptál erre a célra az orvosodtól. Kaptál? Az enyémnek mocorgó táblázat volt a neve és 0-24-ig be voltak jelölve az órák. De találtam egy ilyet, gondolom a másik fajtára. [link]
Szia!
Nekem úgy mondta a védőnőm a számolási "technikát", hogy evés után feküdjek le 15 percre és számoljam, hogy a 15 perc alatt hányszor mozdul. Pl. ha kidugja a lábacskáját az 1, ha a fenekét dugja ki az 2, tehát minden mozdulat 1-nek számít, de ha pl egyszerre mozdítja a kis kezét és a lábát, amikor a 2 oldaladnál egyszerre érzel mozdulást, azt is 1-nek kell számolni. Én így csinálom.
37 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!