5 hónapos terhesen veszélyes lehet egy 1,5 órás repülőút?
Rákerestem, ezeket találtam:
A terhesség első 15 hetében nem javasolt a repülés és az utazás sem, mert akkor fejlődik ki a magzat szervrendszere.
Az utolsó 10 hétben pedig az egyhelyben ülés okozhat keringési zavarokat, de ez bármely más járműre éppúgy érvényes. Ha nem feltétlenül szükséges, a terhesség utolsó harmadában ne menjünk hosszabb útra, mert a keringési zavar következményeként akár súlyos rosszullét is felléphet.
Egyéb esetben a repülőgép sokkal kevésbé megterhelő, mint akár ha vonattal mennénk valahová.
A legtöbb repülőtársaság a 35. terhességi hét után csak sürgős esetben és orvosi igazolással teszi lehetővé a repülést.
Szerintem biztosan nem veszélyes, de azért kérd ki a nőgyógyászod véleményét. Az nem árthat. :) És jó utat.
En holnap repulok haza Angliabol latogatoba.(2.5 ora az ut)
A vedonom szerint semmi bajom nem lehet.Annyi volt a kerese, hogy karacsony elott meg jojjek vissza :)
De csak 10 napra megyek, igy nem lehet gond szerinte.
Ajanlom Neki, hogy igaza legyen :)
Unokatesom felesege, mindket gyermekukkel repkedett haza nemetorszagbol (es persze vissza is) es semmi, de semmi bajuk nincs.
Okosak szepek es TELJESEN EGESZSEGESEK a sracok!!!
24 hetes kismama
Ha egeszseges vagy, akkor szerintem nem lesz bajotok. En meg senkitol nem hallottam, hogy veszelyes lenne.
Mellesleg kulfoldon elek, a 2. babamat varom itt es mind az elso, mind a 2. terhessegnel volt alkalmam repulni boven, minden trimeszterre jutott. Az elso repulesem 5 hetesen volt az elso babaval, az utolso a 30. het utan. Semmi sem tortent velunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!