Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5 hónapos terhesen veszélyes...

5 hónapos terhesen veszélyes lehet egy 1,5 órás repülőút?

Figyelt kérdés
2009. okt. 28. 15:59
 1/9 anonim ***** válasza:
A nőgyógyászt és/vagy a védőnőt kérdezd meg a kockázatokról.
2009. okt. 28. 16:03
 2/9 anonim ***** válasza:
Van, aki a terhessége végéig repked, és nincs gond :)
2009. okt. 28. 16:04
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Rákerestem, ezeket találtam:

[link]

[link]

A terhesség első 15 hetében nem javasolt a repülés és az utazás sem, mert akkor fejlődik ki a magzat szervrendszere.

Az utolsó 10 hétben pedig az egyhelyben ülés okozhat keringési zavarokat, de ez bármely más járműre éppúgy érvényes. Ha nem feltétlenül szükséges, a terhesség utolsó harmadában ne menjünk hosszabb útra, mert a keringési zavar következményeként akár súlyos rosszullét is felléphet.

Egyéb esetben a repülőgép sokkal kevésbé megterhelő, mint akár ha vonattal mennénk valahová.

A legtöbb repülőtársaság a 35. terhességi hét után csak sürgős esetben és orvosi igazolással teszi lehetővé a repülést.

Szerintem biztosan nem veszélyes, de azért kérd ki a nőgyógyászod véleményét. Az nem árthat. :) És jó utat.

2009. okt. 28. 16:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a 16. hét körül fogok repülni. Megkérdeztem a nőgyógyászt, azt mondta lehet.
2009. okt. 28. 16:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A második trimeszter a legnyugisabb ilyen szempontból is.
2009. okt. 28. 17:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem egy ismerősömnek elment a baba 5. hónapban, előtte 2x repült Angliába. Senki sem tudja miért ment el, mert nem volt fertőzés, mindenki a repülőre gondol, de ez csak találgatás. Én nem rémiszteni akarlak, csak féltelek, így ismeretlenül is.
2009. okt. 29. 08:35
 7/9 anonim ***** válasza:

En holnap repulok haza Angliabol latogatoba.(2.5 ora az ut)

A vedonom szerint semmi bajom nem lehet.Annyi volt a kerese, hogy karacsony elott meg jojjek vissza :)

De csak 10 napra megyek, igy nem lehet gond szerinte.

Ajanlom Neki, hogy igaza legyen :)

Unokatesom felesege, mindket gyermekukkel repkedett haza nemetorszagbol (es persze vissza is) es semmi, de semmi bajuk nincs.

Okosak szepek es TELJESEN EGESZSEGESEK a sracok!!!

24 hetes kismama

2009. okt. 29. 11:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm,a többségre hallgatok!:)
2009. okt. 29. 15:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Ha egeszseges vagy, akkor szerintem nem lesz bajotok. En meg senkitol nem hallottam, hogy veszelyes lenne.

Mellesleg kulfoldon elek, a 2. babamat varom itt es mind az elso, mind a 2. terhessegnel volt alkalmam repulni boven, minden trimeszterre jutott. Az elso repulesem 5 hetesen volt az elso babaval, az utolso a 30. het utan. Semmi sem tortent velunk.

2009. okt. 29. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!