Mennyire veszélyes, ha 23 hetes terhesen a 9 kilós fiamat emelgetem?
Nem egy ölbebaba egyébként, annyit emelem, amennyit kell, de hát az sem kevés. És ez persze így fog menni a szülésig.
Szerintetek?
Jó kis tanács:)))
Figyelj, vagy jó a méhszájad vagy nem. Vagy roncsolódott az előző szülésnél vagy nem.
2. babánál könnyebben kinyílhat, ezért a dokidat kérdezd meg, de én igen hamar leszoktattam a fiamat a cipelésről. Ő akkor 1,5 éves volt.
Van két lába és nem béna, menni is tud önállóan.
10 hónapos, nem jár még a lábán, ezért kell emelni.
Eddig én sem gondoltam, hogy különösebb gond adódna belőle, de ma voltam a nagyobbikkal gyerekorvosnál, és ő mondta, hogy próbáljam meg a lehető legkevesebbet emelni. Ott is a babakocsiból ő vette ki és ő tette vissza. Úgyhogy kicsit megijedtem.
Köszönöm a válaszokat!
Persze jobb ha nem emelgeted, de ha minden rendben van a terhességgel akkor semmi baj nem lesz.
Az én példám bár későbbi:33 hetes, 2 ujjnyira kinyílt méhszáj, kórházban a nagyobbal 11 kilo volt, (mondjuk nekem nem nagyon kellett volna emelgetni) de olyan rohadt segítőkészek voltak a nővérek 3 héten át, sokszor azt hittem ott szülök meg. És nem!!!! 38 hétig bírtam.
Úgyhogy azt mondom azért jól kivan ez találva :) Persze mindig vannak kivételek, de alapesetben nem kell félned mert emelgeted :) Nem szabad hogy baj legyen:)
35 hetes vagyok és 15 hónapos 10 kilós lányomat ugyan úgy emelem az elejétől. Hozzászokott a szervezetem. Persze már igyekszem nem sokat emelni, de így is elkerülhetetlen néha. Főleg hogy Ő császáros volt, de a hegemmel is és mindennel minden rendben van.
Fontos hogy a térdedet hajlítsd be mikor felemeled. És csak óvatosan.
Persze az a legjobb ha nem emelsz, de néha elkerülhetetlen.
Minden jót és sok boldogságot!
Utolsó vagyok, a lányom 12 hónaposan már járt, és így is kell emelni azért.
Ha tudod pl a földön pelenkázd és hasonlók. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!