Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire veszélyes, ha 23...

Mennyire veszélyes, ha 23 hetes terhesen a 9 kilós fiamat emelgetem?

Figyelt kérdés

Nem egy ölbebaba egyébként, annyit emelem, amennyit kell, de hát az sem kevés. És ez persze így fog menni a szülésig.

Szerintetek?

2011. jan. 17. 15:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Mennyi idős? Tud menni már?
2011. jan. 17. 15:52
 2/10 anonim ***** válasza:
semmi, én a 13 kilós gyereket cipelgettem, végig a falun, mert elfáradt hazafelé. Meg ácsorogtam vele az orvosnál órákat. És semmi bajom nem lett.
2011. jan. 17. 15:52
 3/10 anonim ***** válasza:

Jó kis tanács:)))

Figyelj, vagy jó a méhszájad vagy nem. Vagy roncsolódott az előző szülésnél vagy nem.

2. babánál könnyebben kinyílhat, ezért a dokidat kérdezd meg, de én igen hamar leszoktattam a fiamat a cipelésről. Ő akkor 1,5 éves volt.

Van két lába és nem béna, menni is tud önállóan.

2011. jan. 17. 15:54
 4/10 anonim ***** válasza:
a terhesseg korai szakaszaban veszelyes de ha most zarva a mehszaj akkor nem lesz semmi baj. Terhesseg alatt az emeles veszelye abban rejlik hogy lazak a kotoszovetek es nincs tokeletes egyenszulyerzeked sem ezert megtortenhet hogy elesel mikozben emelsz es annak bizony mar komoly kovetkezmenyei lehetnek...a biztonsag es a sajat megnyugvasod erdekeben beszeld ezt meg az orvosoddal is
2011. jan. 17. 15:59
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha minden rendben veled akkor semennyire sem veszélyes és a 13-14 kilós fiam cipeltem ha muszáj volt míg terhes voltam a másodikkal. Persze amennyire lehet próbáld csökkenteni a nagyobbik emelését.
2011. jan. 17. 16:02
 6/10 A kérdező kommentje:

10 hónapos, nem jár még a lábán, ezért kell emelni.

Eddig én sem gondoltam, hogy különösebb gond adódna belőle, de ma voltam a nagyobbikkal gyerekorvosnál, és ő mondta, hogy próbáljam meg a lehető legkevesebbet emelni. Ott is a babakocsiból ő vette ki és ő tette vissza. Úgyhogy kicsit megijedtem.

Köszönöm a válaszokat!

2011. jan. 17. 16:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Persze, jobb, ha nem emelgeted, ha megteheted...
2011. jan. 17. 16:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Persze jobb ha nem emelgeted, de ha minden rendben van a terhességgel akkor semmi baj nem lesz.

Az én példám bár későbbi:33 hetes, 2 ujjnyira kinyílt méhszáj, kórházban a nagyobbal 11 kilo volt, (mondjuk nekem nem nagyon kellett volna emelgetni) de olyan rohadt segítőkészek voltak a nővérek 3 héten át, sokszor azt hittem ott szülök meg. És nem!!!! 38 hétig bírtam.

Úgyhogy azt mondom azért jól kivan ez találva :) Persze mindig vannak kivételek, de alapesetben nem kell félned mert emelgeted :) Nem szabad hogy baj legyen:)

2011. jan. 17. 17:34
 9/10 anonim ***** válasza:

35 hetes vagyok és 15 hónapos 10 kilós lányomat ugyan úgy emelem az elejétől. Hozzászokott a szervezetem. Persze már igyekszem nem sokat emelni, de így is elkerülhetetlen néha. Főleg hogy Ő császáros volt, de a hegemmel is és mindennel minden rendben van.

Fontos hogy a térdedet hajlítsd be mikor felemeled. És csak óvatosan.

Persze az a legjobb ha nem emelsz, de néha elkerülhetetlen.

Minden jót és sok boldogságot!

2011. jan. 17. 17:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, a lányom 12 hónaposan már járt, és így is kell emelni azért.

Ha tudod pl a földön pelenkázd és hasonlók. :)

2011. jan. 17. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!