Az nst-én pontosan mit néznek? Mire jó?

Szívhangot néznek és fájás erősséget.
Én az nst gépnek köszönhetem a kisfiam életét. Pont nst vizsgálaton voltam, amikor elment a szívhangja. Ez volt 14.55-kor, 15.18-kor pedig már meg is született császárral.
Azt olvastam, hogy nézik úgye a szívhangot+ha mozog a baba nyomni kell vmilyen gombot! Ez a két dolog(mozgás-szívhang)vmilyen összefüggésben áll egymással? Vagy csak mindekettőt nézik?
Ennyi erővbel az egész terhesség alatt bármikor gond lehet a babával, megállhat a szíve, ezért nem értem ezt a vizsgálatot!
Vki elmagyarázná?

Szia! Igen nyomni kell egy gombot ha érzed, hogy mozog a baba. Ezzel azt nézik, hogy amikor mozog, akkor mennyi a szívverése. Plusz még azt is nézi a gép, hogy vannak-e eközben fájástevékenységek. Azért csak a terhesség vége felé végzik ezt a vizsgálatot, mert a méhlepény a terhesség végére "elhasználódik", a baba szívhangja pont erre szolgál, hogy a méhlepény mennyire végzi jól a baba ellátását. Ha gyengül/emelkedik nagy mértékben, főleg ha fájásokat is jelez a gép, akkor gond lehet.
3hetes baba anyucija
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!