Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terheléses vércukorvizsgálat...

A terheléses vércukorvizsgálatra mi készítjük a szirupot?

Figyelt kérdés
Egyik doki honlapján olvastam, hogy előző este készítsük el, citrommal, rakjuk éjszakára hűtőbe, így másnap kellemesebb az íze.De azt nem a vérvételen készítik?
2009. okt. 27. 11:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Azt ott a nővér készíti és iszonyú. A citromlé sem segít rajta.
2009. okt. 27. 11:27
 2/14 anonim ***** válasza:
Ők készítik. Ők tudják mennyi vízbe mennyi cukor.
2009. okt. 27. 11:28
 3/14 A kérdező kommentje:

Én is így tudom:)Mondjuk a honlapon így volt, hogy 75g cukrot annyi vízzel, amennyit egyszerre meg tudunk inni.

És ez a vizsgálat ugyanabba a laborba van, ahol a rendes vérvétel is?

2009. okt. 27. 11:33
 4/14 anonim ***** válasza:

Szerintem korházanként is változik, mert nálunk például én készíthettem el és tettem hozzá citromot. Bementem a gyógyszertárba, mondtam hogy terhességi cukor vizsgálat lesz és adták a cukrot (azt hiszem 75g de ez nem tuti).

Nekem azt tanácsolták, hogy csak annyi vízben oldjam fel amit tuti hogy egy slukkra le bírok húzni, mert tényleg szörnyű. Én már hallottam olyat is ahol a 2 vérvétel között lehetett inni, nálunk ezt szigorúan megtiltották. Nem is mertem egyedül elmenni, megkértem a férjem, hogy kísérjen el, ha esetleg rosszul lennék ne legyek egyedül. De a számomra is meglepő volt, hogy egész "jól" viseltem.

2009. okt. 27. 11:38
 5/14 anonim ***** válasza:

Szia én holnap megyek a Délpestibe.

Kellett vennem 75 gr szőlőcukrot ezt bele kell rakni 2 dl vizbe és egy fél citromot belefacsarni.Itthon egy üvegben meg kell csinálni berakom este a hűtőbe holnap meg megiszom..:-((Már előre hányingerem van...:-((Gondolom szörnyű lesz.Nállam igy fog zajlani de jön a párom nállam is esetleg ha eldobnám magam.

2009. okt. 27. 11:53
 6/14 anonim ***** válasza:
Sziasztok, nekem is lesz majd iyen terheleses vercukormeresem, en irorszagban elek es itt egy uveg lucozadeot kell majd meginni amit ott adnak!
2009. okt. 27. 11:57
 7/14 anonim ***** válasza:
A Sote I-en már ott volt kikészítve. Számomra annyira nem volt borzalmas. Rosszabra számítottam.
2009. okt. 27. 13:07
 8/14 anonim ***** válasza:

Változó. Miskolcon elkészítve vár már :P

Citromot lehet vinni, de szerintem felesleges, ki lehet bírni anélkül is.

2009. okt. 27. 13:14
 9/14 anonim ***** válasza:

Szia.

Én a gyógyszertárban vettem glükózt (mondtam,hogy cukorterheléshez kell-75g)és otthon,előző nap oldottam fel langyos vízben,mert így jobban elkeveredik.Nekem 3 dl vízben kellett feloldani,és nem lehetett egyszerre ˝legurítani˝,10 perc alatt kellett meginni.

2009. okt. 27. 13:35
 10/14 anonim ***** válasza:
Én is a Sote I-en voltam, előre el volt készítve, tényleg nem volt vészes szerintem.
2009. okt. 27. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!