Volt valakinek terhesség alatt streptococcus agilace a hüvelyében, és a szülés elötti antibió megvédte a babát?
Streptococcus agalactiae-re gondolsz, nem? (Kicsit elírtad. :))
Azért kapjuk manapság a nagy adag antibiotikumot, hogy még véletlenül se legyen ebből gond. Bár a neten azt is leírják, hogy mennyire kis eséllyel fertőződnek meg ezzel a frissen született babák. Nekem is van ez a kedves kis bacim és ha lenne választásom, bizony én nem kérném szülés közben az antibiotikumot. Ha nem muszáj miért kell egy újszülöttnek rögtön antibiotikummal teletömve kezdenie az életét?! Utólag is megkaphatná szegény, ha tényleg megfertőződött vele. De hát mostanság igyekeznek minden szempontból biztosra menni. És előbb kezelnek, mint hogy tényleg szükséges lenne.
Nekem amúgy a dokim nem írt fel erre semmit sem, csak lerendezte annyival, hogy majd szüléskor kell foglalkozni vele.
Én nem aggódom, és szerintem te se tedd. Manapság mindennel ijesztgetik a kismamákat és végül sokan el is hiszik, hogy orvosok nélkül teljesen életképtelenek lennénk. És tényleg nincs aggódnivalód, mert kezelést is kapsz/kaptok, illetve azt is tudod, mire figyelj, ha mégis ennek ellenére valami extra csoda folytán ilyen baja lenne később a babádnak. De nem lesz! :)
31hkm
nekem 36 hetes kenetbe találtak, szülés közben kaptam antibiotikumot....de ebből semmit nem vettem észre, szóval egyáltalán nem vészes...baba már két éves egészséges nagyfiú :))
boldog baba várást!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!