Antibiotikumot streptococcus b-re terhesség közben?
Nem kaptam terhesseg alatt, csak szuleskor. A doki tisztan levezette, hogy miert van ennek igy tobb ertelme, szoval en orultem ennek a megoldasnak.
A lenyeg az, hogy hiaba kapsz 7-10 napos antibiotikum kurat, amint abbahagyod ismet hamar elszaporodik a streptococcus. Teljesen kiiertani nem lehet, csak a szamukat minimalisra csokkenteni, de benned marad, mindig is lesz es gyorsan szaporodik.
Nekem 35 hetesen vettek kenetet, akkor derult ki. A doki mondta, hogy nyilvan barmikor megindulhat a szules, de az is lehet, hogy csak a 41 het betoltesekor fog. Nem lehet tudni. Ha terhesseg alatti kuraval akarnank kiirtani az azt jelentene, hogy szinte vegig szednem kellene antibiot par napos szunetekkel. Ha tenyleg lett volna meg hatra 5-6 het, akkor az ugy nagyon-nagyon sok lett volna.
Viszont ha csak szules kozben adjak, akkor nem lehet gond.
Kapsz egyet injekcioban, kb masfel orat kell varni, utana johet a masodik, azutan mar szulethet a baba.
Nagyon keves no van, aki kitolasig nem tolt el ket orat a korhazban.
Vegul egyebkent en a 40. heten szultem. Mivel az elso szulesem 3 ora vajudas utan volt csupan es mivel a masodik terhessegem vegere fajas nelkul 3 ujjnyira tagult ki a mehszajam, igy a doki megjosolta, hogy beindulastol egy-masfol orara en megszulok. Ugyhogy nekem beadta a ket antibiotikumot es meginditotta o a szulest. Igaza volt, nagyon hamar vegeztunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!