Akik antibiotikumot szedtek terhesség második felében, lett valami problémájuk a babának?
Szia!
Én 20 hetesen szedtem Maripent. Nem lett semmi bajunk.
Én is szedtem Zinnatot az első terhességem alatt is (a második tremiszterben) és most a második terhességem alatt sem került el a betegség. Mivel lázas voltam a háziorvosom felírta ezt a gyógyszert (azt mondta ez az egyetlen antibiotikum amit kismamák is ehetnek) ha a második harmadban vagy akkor meg tényleg ne aggódj, nem árt a babának!!! Egy ismerősömmel beszedették az első harmadban is, mert nagyon beteg lett - pedig akkor kockázatosabb!
Szóval nekem szép egészséges babám lett elsőre is....és bízom benne most sem lesz gond!!! A magas láz sokkal ártalmasabb lehet a babára nézve mint ez a gyógyszer! Azt kell megelőzni!
Jobbulást kivánok és boldog babavárást!
24h kismama
Nekem azt mondta a házidokim, felfázás miatt voltam nála én is, hogy az Augmentin duot írhatja csak fel, de az felfázásra szokott használni, ne aggódjak. Napi 2000 mg-ot vettem be, 7 napon keresztül. De ez ugye penicillin, nem zinnat...
Bízz a dokidban, csak tudja, mit csinál!
21 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!