Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Próbaidő alatt felmondhatnak-e...

Próbaidő alatt felmondhatnak-e, ha bejelentem, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés
Az új munkahelyemen 2 hónap múlva fog lejárni a próbaidőm, és most kiderült, hogy babát várok. Tudom, hogy próbaidő alatt indoklás nélkül felmondhatnak. Meg tudom valahogy akadályozni, hogy elküldjenek vagy várjam meg, ha letelik a próbaidő és csak akkor szóljak? (De ezt meg olyan pofátlan dolognak érzem...)
2008. jún. 27. 14:35
1 2
 11/13 bendzso ***** válasza:
100%

hát már ne is haragudjatok, de utáljatok nyugodtan!!!!

ti tudjátok, h mibe kerül egy alkalmazott?????

tudjátok, h azt ki is kell termelni?????

tudjátok, h ha kiestek a munkából a munkáltatónak nemhogy utánatok kell fizetnie, de még a helyettesítőt is????

tudjátok mibe kerül ez?????

és abba belegondoltatok, h akkora szarban is lehet egy munkáltató, h örül, h a fizetésedet kifizeti, ha azt ki tudja termelni, nemhogy helyettest is fizetni????

tudjátok a munkáltatók is emberből vannak, pénzből élnek és ha próbaidőn vagy, akkor igenis gericesebb dolog közölni a munkáltatóval, h terhes vagy, mert ha nem közlöd, ő jóhiszeműen felvesz és utána nem győz termelni.

konkrétabban: úgy jártam, h szarul ment a cég (hála válság hiszti), már a kötelező költségeimet nem tudtam fizetni, hanem mindig csak csúsztatva és késve fizettem mindent.

aztán szépen letelt az alkalmazott próbaideje, végelegesítettem, majd mosolyogva közölte, h babát vár! kész, be kellett zárni a céget, mert őt is helyettesítőt is fizetni nem tudtam, én a szülés előtt két hónappal már nem tudtam őt sem helyettesíteni...

cég csőd, lakásom úszott és azért dolgoztam, h neki jó legyen!!!

nekem meg a végén csak a gyes jutott!!!

köszi az őszinteséget, korrektséget!!!

ennek fényében azt mondom, h az állam inkább ne adjon senkinek semmit, kapjátok meg a fizetéseteket, gondoskodjatok magatok mindenféle biztosítással a gyesetekről és ne mi vállalkozók szívjunk, akik ígyis csak a járulékokat fizetjük és a vége az, h elúszik a saját egzisztenciánk is... ma már nem a rendszerváltó lopó csaló vállalkozásokról beszélünk, hanem a túlélésért küzdő kényszervállalkozásokról, lehetne bennetek emberség is!

hajrá hajrá kummogók!!!

2009. nov. 20. 20:59
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, szép estét neked is! A volt alkalmazottadnak sok boldogságot a babához, bár gondolom nem vagytok beszélő viszonyban. Amúgy meg mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, ha nem gond, akkor a gyerekem és a saját érdekeim fontosabbak nekem, mint a munkáltatómé. Egyébként anno megmondtam, hogy terhes vagyok és szépen ki is raktak az utcára. Nesze neked gerincesség...
2009. nov. 20. 22:27
 13/13 Egyszerű huszonéves ***** válasza:

Ne mondd meg szerintem sem.

Aki meg kisvállalkozó azoknak az államnak kéne segítenie rajtuk, hogy akik elmennek gyesre vagy bármire és nem dolgoznak, de fizetiük kell, fizesse az állam. Pl.: Egy TESCO, NOKIA, DENSO megteheti, de mondjuk egy 20 alkalmazottas kis cég nem biztos. Ez nem a kismama hanem az állam hibája...

2010. dec. 31. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!