Próbaidő alatt felmondhatnak-e, ha bejelentem, hogy terhes vagyok?
hát már ne is haragudjatok, de utáljatok nyugodtan!!!!
ti tudjátok, h mibe kerül egy alkalmazott?????
tudjátok, h azt ki is kell termelni?????
tudjátok, h ha kiestek a munkából a munkáltatónak nemhogy utánatok kell fizetnie, de még a helyettesítőt is????
tudjátok mibe kerül ez?????
és abba belegondoltatok, h akkora szarban is lehet egy munkáltató, h örül, h a fizetésedet kifizeti, ha azt ki tudja termelni, nemhogy helyettest is fizetni????
tudjátok a munkáltatók is emberből vannak, pénzből élnek és ha próbaidőn vagy, akkor igenis gericesebb dolog közölni a munkáltatóval, h terhes vagy, mert ha nem közlöd, ő jóhiszeműen felvesz és utána nem győz termelni.
konkrétabban: úgy jártam, h szarul ment a cég (hála válság hiszti), már a kötelező költségeimet nem tudtam fizetni, hanem mindig csak csúsztatva és késve fizettem mindent.
aztán szépen letelt az alkalmazott próbaideje, végelegesítettem, majd mosolyogva közölte, h babát vár! kész, be kellett zárni a céget, mert őt is helyettesítőt is fizetni nem tudtam, én a szülés előtt két hónappal már nem tudtam őt sem helyettesíteni...
cég csőd, lakásom úszott és azért dolgoztam, h neki jó legyen!!!
nekem meg a végén csak a gyes jutott!!!
köszi az őszinteséget, korrektséget!!!
ennek fényében azt mondom, h az állam inkább ne adjon senkinek semmit, kapjátok meg a fizetéseteket, gondoskodjatok magatok mindenféle biztosítással a gyesetekről és ne mi vállalkozók szívjunk, akik ígyis csak a járulékokat fizetjük és a vége az, h elúszik a saját egzisztenciánk is... ma már nem a rendszerváltó lopó csaló vállalkozásokról beszélünk, hanem a túlélésért küzdő kényszervállalkozásokról, lehetne bennetek emberség is!
hajrá hajrá kummogók!!!
Ne mondd meg szerintem sem.
Aki meg kisvállalkozó azoknak az államnak kéne segítenie rajtuk, hogy akik elmennek gyesre vagy bármire és nem dolgoznak, de fizetiük kell, fizesse az állam. Pl.: Egy TESCO, NOKIA, DENSO megteheti, de mondjuk egy 20 alkalmazottas kis cég nem biztos. Ez nem a kismama hanem az állam hibája...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!