Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma írtak ki táppénzre veszélye...

Ma írtak ki táppénzre veszélyeztetett terhesként. Felmondhatnak nekem, ha határozatlan idejű szerződésem van?

Figyelt kérdés
2009. jan. 22. 12:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem rúghat ki, (hacsak nem még a próba időd töltöt, mert akkor bármikor indok nélkül.)
2009. jan. 22. 12:48
 2/10 anonim ***** válasza:
A határozatlan idejű munkaszerződést csak munkáltatói rendes felmondással lehet megszüntetni, amit a munkáltató jogszerűen kismamák esetében nem tehet meg. Ez a munkajogi védelem a terhesség teljes időtartamára vonatkozik, nem függ attól, hogy mikor hozod a munkáltató tudomására vagy mikor leszel táppénzes.
2009. jan. 22. 12:50
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat!Ma mondtam meg a főnöknek,hogy táppénzre vettek.A válasza az volt,hogy fel kell mondania.
2009. jan. 22. 12:52
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha még nem tud a főnököd a terhességről (esetleg csak a táppénzt mondtad el neki), akkor is érvénytelen a felmondás, mert a teherbeesés pillanatától védi a kismamát a jog.

Szóval ne írj alá semmit és kimondottan hangsúlyozd ki neki, hogy kismamként nem bocsájthat el. Ha mégis meg akarja tenni, a munkaügyi bíróság semmisnek fogja venni a felmondást és kötelezni fogja, hogy vegyen vissza állományba, illetve a kiesett pénzt is köteles lesz megfizetni.

Szóval ne írj alá semmit és állj ki magadért!

Sok sikert és boldog babavárást!

18 hetes kismama

2009. jan. 22. 13:03
 5/10 anonim ***** válasza:
Fenyegesd meg ügyvéddel, sima ügy. Törvény véd, a pert elveszti 100 %. Kivéve ha határozott idejű munkaszerződésed van. Táppénz alatt és + 30 nap akkor sem mondhat fel ha náthás vagy.
2009. jan. 22. 13:03
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia! Nyugi nem mondhat fel neked!!! Munka Törvénykönyve 90.§ kimondja a felmondási tilalmakat, az ehhez fűződő magyarázatban pedig egyértelműen leírják a bírói gyakorlatot, hogy: "...amennyiben a munkavállaló a felmondás közlésekor terhes, úgy a védelem fennáll abban az esetben is, amenyyiben arról sem munkáltató sem a munkavállaló nem tudott..." Továbbá a szülést követő 3 hónapig még fennáll a felmondási tilalom.

Sok sikert!

2009. jan. 22. 13:48
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy a főnököd bevállalna egy kis pereskedést. Ugyanis onnantól kezdve, hogy a terhesség bizonyítva van, és még el is mondtad a főnöködnek, nem tehet semmit. A kismamákat a törvény védi! Nem véletlen lett ez kitalálva! Ne hagyd magad! Ha a főnök még így is bunkó és hajthatatlan, fordulj ügyvédhez! Minden jót!

21 hetes kismami

2009. jan. 22. 14:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia,

Nem mondhat fel, akkor sem ha most azt mondta, nem kell fenyegetőzni, nem teheti. Tehát ha tegnap felmondott, de tegnap már bizonyítottan terhes voltál, a szava elszállt. És csak írásban mondhat fel... Amit neked is alá kel írni, nem íród alá, indok várandósság. és ennyi. Kész. Ez alól tényleg csak a próbaidő a kivétel, ott semmi sem véd.

2009. jan. 22. 14:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia! NEM rúghat ki!!!!!!! A kismamáknak is vannak jogaik! Táppénzről amugyse rúghatnak ki senkit! Vagy akkor perelni kell!! Mióta dolizol ott?
2009. jan. 22. 14:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia!Nem rúghatnak ki táppénz alatt!Én 6hetes voltam amikor kiírtak táppénzre!A cégnél azt mondták hogy adjam le minden benti cuccomat!Nem adtam le mert akkor mondhatták volna azt hogy önként mondtam fel!!Nekem is a közvetlen főnököm azt mondta hogy mondjak fel én meg kiröhögtem!Jelenleg tgyás-on vagyok most múlt 2hós a lányom!!Had fizessen a cég,amúgy is egy pocsék munkahely!!

Egészséget és gondtalan babavárást kívánok!

2009. jan. 22. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!