Mit gondoltok Czeizel Endre nyilatkozatáról? Légyszíves csak azok írjanak akik beadatják az oltást! A "nem adatom be mert nincs tesztelve"álláspontot már ismerem. Vajon mennyire lesz veszélyes nekem és a babámnak ha nem kapok és kitör a járvány?
Szia ne hari hogy irok tudom megkértél.
Szoval a dokimtol megkérdeztem Czeizel E nyilatkozatot.
Azt mondta olvasta de ezt az ántsz "irta"És nem mer ellent mondani mert a karrierje elbukna.nem öreg dokim van fiatal és azt mondta a saját feleségének sem engedné beadni és az Ő kismamáinak is "megtiltja"És azt is mondta tul van lihegve ugyan olyan influenza mint a többi és van rá gyógyszer...ha valaki influenzás lesz.Szoval 23 hetes vagyok de én nem parázom majd végig a terhességem ez miatt...Sztem nem lesz semmi baj.Hiszek a dokimnak meg még egy pár embernek.Ja és a házidokim detto ugyanezt mondta.Mégegyszer ne hari hogy irtam és sztem ne aggodj ezen mert idegroncs leszel az meg nem jó a babának!Boldog babavárást!
Szeretnék egy történetet leírni Czeizel Endre szakértelmével kapcsolatban:
Férjem az egyik ttk biológia intézetének a tanszékén dolgozott, ahol az egyik titkárnő 45 évesen teherbe esett. Először azt hitte, hogy a menopauza miatt maradt el a vérzése, amikor kiderült, hogy terhes megijedt, hogy most mi lesz a gyerekkel, és megszervezett egy találkozott a "professzor" úrral.
Mikor találkoztak Czeizel, csak azt kérdezte - minden fajta vizsgálat nélkül -, hogy hány éves? Mondta, hogy negyvenöt. - Vetesse el hangzott a válasz. A titkárnő mérgében rávágta az ajtót és megszülte egészséges gyerekét. Azóta nem bízom benne. Sokan nagy tekintélyenek tartják, de nem az orvosok és a biológusok. A nőgyógyászod mit mondott erről?
Szia!
Én a férjemmel szerdán voltam beadatni a szurit,ő mindkettőt kérte,én csak a H1N1 ellenit!Megnyugodtunk!:)
Nekem a körzeti orvosom azt mondta,ha a kismami elkapja a betegséget és a láz nincs rögtön leszorítva,vagy meghal a magzat,vagy szellemi fogyatékos lesz!!Arról viszont nem tudott nyilatkozni,hogy az oltásnak lehetnek-e károsító mellékhatásai.80 embert oltott be, eddig egy sem jelentkezett hőemelkedéssel sem !!
Sem ellene nem beszélt,sem mellette!!Neked kell eldöntened hogy mitől félsz jobban,és aszerint cselekedni!
Szia!
Én nem azok táborába tartozom, akik a tesztelés hiánya miatt nem adatják be, hanem egyszerűen nekem nem lehetett. Amikor kijött az oltóanyag mindenórás kismama voltam, most pedig egy gyermekágyas anyuka. Mire összeszedem magam, hogy oltható legyek, már valószínűleg "tombolni" fog, akkor pedig már fölösleges oltani.
A kórházban az első napokban ellátnak egy csomó kiadvánnyal, termékmintával stb. Az egyik kiadványban - amibe a Heim Pál gyermekkórház orvosai írják a cikkeket - következőt olvastam: terhes nőknek, 6 éven aluli gyermekeknek tilos olyan védőoltást adni, ami tartalmaz élő vírust. Akkor most hogyan is van ez? Egyrészt tilos beadni, másrészt pedig adasd be?
A mennyire lesz veszélyes kérdésedre: ugyanannyira veszélyes, mint bármilyen lázas megbetegedés. Az első, amit közölnek egy kismamával, ha lázas, azonnal csillapítani kell a lázat, mert veszélyes a magzatra. A magzat szempontjából tök mindegy, hogy azért vagy lázas, mert influenzás vagy vagy pedig azért vagy lázas, mert megfáztál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!