A kórházba szülésre hány db eldobható bugyit kell vinni, és tena betétet, textil pelenkát, eldobható pelenkát, és popsitörlőt? Mennyit vigyek, nehogy kevés legyen.
Vedd alapul a benn töltött napok számát.
pl. ha 3 napig leszel benn, akkor
- bugyi 6 db (átázol, napjában többször tusolsz, meleg van, izzadsz)
- hálóing/pizsama/benti ruha 3-4 db (én a koszost hazaküldtem, a férjem rögtön mosógépbe dobott mindent, ha kellett tudott hozni)
- ne csak Tena betéttel készülj, pl. császárosként nekem már második nap elég volt az éjszakai betét is, nem vittem be, behozattam. 10 db mindenképp kell, ha több kell hozatsz be.
- textilpelus 3 db.
- eldobható pelus, minden napra 6 db-ot számolj (majdnem egy csomag elmegy, ha újszülött méretet veszel, mert azok kis kiszerelésűek).
- popsitörlő, 1 csomag.
- melltartó 2-3 db. Melltartóbetétet is vihetsz pár darabot, hátha mázlista vagy és a sok tej miatt kelleni fog már a kórházban. :)
A kórházban ahol dolgozok ezeket a dolgokat mi adjuk a kismamáknak, amennyi csak kell.
Furcsa hogy lassan már akár vizet is magának mell vinnie az embernek...
köszi szépen! akkor majd lesz csomagom :) kell jó nagy bőrönd :).
2.válaszoló. Hát jó nekik hogy nem kell vigyenek sok mindent , nekünk ezeket mind vinni kell, mondta a szülésznő. Melyik kórházba van ilyen kényelem? :-)
Huh...kettes, erre én is kíváncsi vagyok. Hol van ilyen szupi hely?
A fiam születésénél csak babaruha nem kellett, de most már saját ruhát kell vinni a bébiknek.
Mindent nekünk kellett vinni a budipapírtól kezdve a kézmosó szappanig. Csak az ágynemű volt kórházi...
Minden kórházban más a protokoll. Nálunk ez kell: [link]
A férjed úgyis bemegy, tehát tud vinni pótlást mindenből. Én minden napra vittem 1 tiszta hálóinget, 1 tiszta melltartót (baromira megizzadsz, ha belövell a tej, lesz egy hülye szaga is) naponta legalább 3-4-5 betét/bugyi/pelenkabugyi, amit szeretsz. Eltérő, ki mennyire vérzik. Eldobható pelus napi 5 legalább, eleinte sokat kakálnak, popsitörlő 1 csomag.
37+6 h km
Rendszeresen olvasom itt a gyakorikerdeseken hogy mi a helyzet az otthoni kórházakban. Lehet olcsóbban kijonnél ha ide repulnél szülni aztán haza. :)
Nagyon el vagyok szornyulkodve az otthoni "hálapénz" állapoton. Hihetetlen az egész. A kollégáim mindig kérdezik hogy hogy nincsenek tele a magyar börtönök nővérekkel és orvosokkal?
Hát kedves utolsó, így is kevés az orvos meg a nővér, úgyhogy inkább ne küldjük őket börtönbe. A másik meg, hogy olyan kevés fizetésért dolgoznak, hogyha nem lenne hálapénz, egy sem maradna itthon.
Amúgy mellékesen megjegyezném, hogy más országokban a terhesgondozás messze nem ilyen alapos, több helyről hallottam, hogy legfeljebb 2 Uh van, és orvos se látja többször a kismamákat. Minden külföldön élő panaszkodik, és rengeteg kérdést tesznek fel itt a gyakorin, mert ott kint nem kapnak válaszokat. Szóval nem biztos, hogy ez annyira rossz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!