Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A kórházba szülésre hány db...

A kórházba szülésre hány db eldobható bugyit kell vinni, és tena betétet, textil pelenkát, eldobható pelenkát, és popsitörlőt? Mennyit vigyek, nehogy kevés legyen.

Figyelt kérdés
Kismama melltartót és szoptató melltartót is vittetek, mennyit?

2013. júl. 26. 10:55
 1/10 anonim ***** válasza:

Vedd alapul a benn töltött napok számát.

pl. ha 3 napig leszel benn, akkor

- bugyi 6 db (átázol, napjában többször tusolsz, meleg van, izzadsz)

- hálóing/pizsama/benti ruha 3-4 db (én a koszost hazaküldtem, a férjem rögtön mosógépbe dobott mindent, ha kellett tudott hozni)

- ne csak Tena betéttel készülj, pl. császárosként nekem már második nap elég volt az éjszakai betét is, nem vittem be, behozattam. 10 db mindenképp kell, ha több kell hozatsz be.

- textilpelus 3 db.

- eldobható pelus, minden napra 6 db-ot számolj (majdnem egy csomag elmegy, ha újszülött méretet veszel, mert azok kis kiszerelésűek).

- popsitörlő, 1 csomag.

- melltartó 2-3 db. Melltartóbetétet is vihetsz pár darabot, hátha mázlista vagy és a sok tej miatt kelleni fog már a kórházban. :)

2013. júl. 26. 11:16
 2/10 anonim ***** válasza:

A kórházban ahol dolgozok ezeket a dolgokat mi adjuk a kismamáknak, amennyi csak kell.

Furcsa hogy lassan már akár vizet is magának mell vinnie az embernek...

2013. júl. 26. 11:32
 3/10 A kérdező kommentje:

köszi szépen! akkor majd lesz csomagom :) kell jó nagy bőrönd :).

2.válaszoló. Hát jó nekik hogy nem kell vigyenek sok mindent , nekünk ezeket mind vinni kell, mondta a szülésznő. Melyik kórházba van ilyen kényelem? :-)

2013. júl. 26. 11:55
 4/10 anonim ***** válasza:

Huh...kettes, erre én is kíváncsi vagyok. Hol van ilyen szupi hely?

A fiam születésénél csak babaruha nem kellett, de most már saját ruhát kell vinni a bébiknek.

Mindent nekünk kellett vinni a budipapírtól kezdve a kézmosó szappanig. Csak az ágynemű volt kórházi...

2013. júl. 26. 12:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Ealing Hospital :)
2013. júl. 26. 12:47
 6/10 A kérdező kommentje:
ez vicces :-) Nem is itt van Mo.on :-) gondoltam :) azért olyan messze nem megyek el szülni :)
2013. júl. 26. 12:53
 7/10 anonim ***** válasza:

Minden kórházban más a protokoll. Nálunk ez kell: [link]

A férjed úgyis bemegy, tehát tud vinni pótlást mindenből. Én minden napra vittem 1 tiszta hálóinget, 1 tiszta melltartót (baromira megizzadsz, ha belövell a tej, lesz egy hülye szaga is) naponta legalább 3-4-5 betét/bugyi/pelenkabugyi, amit szeretsz. Eltérő, ki mennyire vérzik. Eldobható pelus napi 5 legalább, eleinte sokat kakálnak, popsitörlő 1 csomag.

37+6 h km

2013. júl. 26. 13:00
 8/10 anonim ***** válasza:

Rendszeresen olvasom itt a gyakorikerdeseken hogy mi a helyzet az otthoni kórházakban. Lehet olcsóbban kijonnél ha ide repulnél szülni aztán haza. :)

Nagyon el vagyok szornyulkodve az otthoni "hálapénz" állapoton. Hihetetlen az egész. A kollégáim mindig kérdezik hogy hogy nincsenek tele a magyar börtönök nővérekkel és orvosokkal?

2013. júl. 26. 13:21
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát kedves utolsó, így is kevés az orvos meg a nővér, úgyhogy inkább ne küldjük őket börtönbe. A másik meg, hogy olyan kevés fizetésért dolgoznak, hogyha nem lenne hálapénz, egy sem maradna itthon.

Amúgy mellékesen megjegyezném, hogy más országokban a terhesgondozás messze nem ilyen alapos, több helyről hallottam, hogy legfeljebb 2 Uh van, és orvos se látja többször a kismamákat. Minden külföldön élő panaszkodik, és rengeteg kérdést tesznek fel itt a gyakorin, mert ott kint nem kapnak válaszokat. Szóval nem biztos, hogy ez annyira rossz....

2013. júl. 26. 22:50
 10/10 anonim válasza:
Ealing Hospital szuleszetehez volt szerencsem harom evvel ezelott... Egy remalom volt. A Labour Ward es a Maternity Ward egyarant. De valoban, eldobhato bugyit es oriasbetetet adtak...
2013. júl. 27. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!