Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hasmenés lassan egy hónapja?...

Hasmenés lassan egy hónapja? árt a babámnak?

Figyelt kérdés

Már pozitív tesztem előtt jó 3 nappal hasmenésem volt, és ez a mai napig tart, ma vagyok pont 8 hetes.

voltam nőgyógyásznál, nem igazán mondott rá semmit. megvizsgált, de a hasmenéssel nem tudott mit kezdeni.

sosem fáj a hasam, csak kijön.

lehet hogy már egy hónapja van valami fertőzésem?

amiket eszem: sok gyümölcs, zöldség, csirke, rizs, saláta, joghurtok.

lázam sosem volt és a hasam sem fájt úgy, mint ha mondjuk elrontom a gyomrom és csikar.

hova tudok ezzel elmenni? egyáltalán kell, jelent ez valamit?

amiket szedek: c vitamin, folsav, elevit, magne b6.

olvastam hogy a c vitamin túladagolás hasmenést okozhat, de én az 500 mgosat töröm ketté és annak a felét veszem be egy nap, nem hiszem hogy ez túladagolás lenne?

talán meg kellene próbálnom diétázni egy két napot? ropi meg víz?

még nem próbáltam.

árthat ez a babának?

2013. júl. 25. 09:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Diétát semmiképp ne csinálj most meg amúgy sem segitene valószinüleg. Menj a körzetihez és kérj széklet vizsgálatra beutalót. mindenképp nézesd meg, ez nem nőgyógyászra tartozik. a c vitamin nem lehet az oka, mert a napi maximum ennél jóval több.
2013. júl. 25. 09:48
 2/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ.

találtam egy ilyen kérdést és itt többen is írják hogy nekik is volt.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2013. júl. 25. 09:54
 3/11 anonim ***** válasza:
én azért megnézetném a helyedben, de lehet normális is, bár azért elég korán jelentkezett igy én inkább gondolok vmi más okra. Azt próbáltad hogy iszol kaukázusi kefirt? vagy egyéb probiotikumot, ez esetleg egy próbát még megér én a kaukázusira esküszöm ilyen helyzetben.
2013. júl. 25. 09:57
 4/11 A kérdező kommentje:

kipróbálom ma mindenképpen.

igazából most nem akarom így durván részletezni, de nem az a tipikus hasmenés amikor nem tudod eldönteni hogy most épp pisilsz vagy megy a hasad.. hanem megváltozott, lágy lett.

de mindenképpen elmegyek mert szeretném ha kizárnánk az esetleges fertőzéseket.

köszi a kefírt, ma kipróbálom. :)

2013. júl. 25. 10:00
 5/11 anonim ***** válasza:
A magnézium okozhat hasmenést.
2013. júl. 25. 10:19
 6/11 anonim ***** válasza:

Sokan keverik a lágyabb székletet a hasmenéssel. A hasmenés nem minőségi, hanem mennyiségi változás. Tehát ha Neked csak hígabb, de nem óránként mész el csak naponta mondjuk kétszer akkor nem hasmenésed van csak fellazult a székleted.

Előre is elnézést az okoskodásért.

2013. júl. 25. 10:58
 7/11 anonim ***** válasza:

Elevit?

Nekem hasmenésem volt tőle

2013. júl. 25. 11:07
 8/11 A kérdező kommentje:

igen, napi 1-2 ilyen van, nem egésznapos.

lehet hogy ha elfogyott az elevit, váltok gravidára,amúgy is az első hetekben nagyon éhes voltam tőle, mondjuk mára már enni alig bírok a hányingertől.

2013. júl. 25. 11:11
 9/11 anonim ***** válasza:

Napi 1-2 lágy széklet, az nem hasmenés! És nem kóros.

A hasmenés az, amikor egy nap 7-8 széklet van és az nagyon lágy, illetve híg.

Ez csak egy fellágyult, felpuhult széklet, ami ha egy bizonyos oldalról nézzük, akkor nem is olyan rossz. Ugyanis nincs székrekedésed, szépen pucolódnak a beleid, kisebb az esélyed az aranyér kialakulására, ami pedig elég gyakori a terhesség alatt, főleg annál, akinek folyamatosan a terhesség alatt székrekedése van.

2013. júl. 25. 11:16
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem egész terhesség alatt ilyen...napi 1-2, lazább, de nem vizes, és nem sokszor..!már nem keresem az okát!:)37 hkm
2013. júl. 25. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!