Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hányadik héten érdemes megkötn...

Hányadik héten érdemes megkötni az őssejt levétel-tárolásos szerződést?

Figyelt kérdés
Választottunk céget, de még nem kötöttünk szerződést, 23 hetes vagyok. Mikor érdemes ezt megkötni? Mikor korai, mikor késő? Ti hogy csináltátok?
2013. júl. 24. 11:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én pont 2 napja kötöttem meg a krionál!

A be nem töltött 30.hétig kell megkötni a szerződést!

Én interneten kötöttem meg, így nem volt baj, hogy a 31.héten mentem, mert a szerződéskötés napjától nézik.

Szerintem még ráérsz!:)

31hkm

2013. júl. 24. 12:27
 2/11 anonim ***** válasza:
Hú, segítemnétek nekem? Nem tudok dönteni a Krio és a Cord Blood között....A ktsgek kb. ugyanannyiak. És már a 28-at taposom....
2013. júl. 24. 12:41
 3/11 anonim ***** válasza:

Hát 30. hét körül ajánlják, de nem kötelező eddig!!!!

Én 32 hetes voltam, amikor megkötöttük szintén a Krionál, sógornőm pedig már szülés gyanúval kórházba került a 38. héten, apuka addig szépen megkötötte a szerződést, nehogy késő legyen, sokáig halogatták, nem tudtak dönteni, hogy melyik céget válasszák. Ők is a Krionál kötöttük.

A lényeg, hogy a gyüjtő táska meglegyen mikorra megszületik a baba (ezt szerződéskötéskor kapjátok meg), hogy le tudják venni, szóval akár az utolsó nap, is meg lehet kötni, nyilván jobb felkészülni előre, én is megkötöttem jó előre.

2013. júl. 24. 12:42
 4/11 anonim ***** válasza:

Utolsó! De igen kötelező! Mondom 2 napja voltam!

A krionál a 30. Hétig kell!

Nekem is mondták, hogy addig kell megkötni a szerződést!!!

31hkm

2013. júl. 24. 12:45
 5/11 anonim ***** válasza:

De még annyit, hogy ha az utolsó elötti azt momdja, hogy lehet...akkor olvassa el az oldalat, be,ásolom kérdező! Első vagyok!

Alapdíj: 169.000 Ft

Éves tárolási díj: 12.500 Ft/év

Éves fizetési lehetőséget biztosít a köldökzsinórvérből nyert őssejtek tárolására. Plusz szolgáltatással a terhesség 30. hetéig köthető!

Tartalmazza a köldökzsinórvér levételéhez szükséges gyűjtőszettet, a szállítás költségét, a köldökzsinórvér fagyasztásának, illetve a minta fagyasztást követő vizsgálatainak költségeit, és az első éves tárolás díjat, valamint ingyenes plusz szolgáltatást. Figyelem: az ajánlat a terhesség 30. hetéig érvényes!

KZSV: igen | KZS: nem | Placenta: opcionális | Tárolás: belföld

Plusz: igen | 4D ultrahang: nincs | Szállítás: igen

31hkm

2013. júl. 24. 12:46
 6/11 anonim ***** válasza:
VAlaki, miért jó a Krio? Csak őssejtet vetettek, vagy mást is?
2013. júl. 24. 12:49
 7/11 anonim ***** válasza:

A plusz szolgáltatást meg kérd...!! Mert annál több zacskóba tárolják a vért azaz, többször lehet gelhasználni! Lényege: minél több köldökzsinór vért kell levetetni az orvossal, hogy 220ml legyen. 35ml alatt már nem jó, úgy nem fogadják el.

31hkm

2013. júl. 24. 12:49
 8/11 anonim ***** válasza:

4-es, most ezt miért kell, lehet hogy neked ezt odnták, hogy siettessék a dolgot, de nem igaz!

Tavaly kötöttem meg a szerződést, 32 hetes voltam. 30. héten voltam érdeklődni először, akkor mondták, hogy ráérünk pár hetet nyugodtan, a lényeg, hogy meglegyen a gyűjtőcsomag a szülésig. Ez a Váci úti Krioban történt!

Sógornémék pedig mér mint írtam közvetlenül a szülés előtt kötötték meg, ők pedig Debrecenben!

Ugyan miért lennének olyan hülyék, hogy ha később mész oda, azt mondják hogy nem tároljuk el hetek múlva az őssejtjeidet, menj máshová?! Hiszen semmi dolguk a szerződéskötés és a tárolás között nincsen!!

Gondolkodj egy kicsit! :)

Egyébként sógonőmék is a Cord Blood és a Krio között tépelődtek, végül a Krio mellett döntöttek, legfőképpen azért, mert a CB ugyebár nem magyar cég, tehát egy esetleges felelősségre vonás, bármilyen viták kérdésben problémásabb lehet. Mondjuk nekem ez eszembe sem jutott annak idején. De szerintem a Krionál korrekt volt az ügyintézés, és rugalmasak. Mi pl minden évben fizetünk éves tártolási díjat, és ezt meg tudtuk tenni egészségpénztári számláról is, az ügyintézés így kicsit elhúzódott, később került be az összeg, ezen sem problémázott senki. Szóval nekem eddig jó tapasztalatim vannak az ügyintézésről, a szövetekkel is minden rendben van tudtommal :)

2013. júl. 24. 12:54
 9/11 anonim ***** válasza:

8. ismét:

Jah, és mi is több részletben tároljuk a szövetet és a vért is, akárcsak a sógornőmék!!!! Sógornő pedig most július 1-én szült tehát frissek az élmények!

Úgyhogy lehet ez van írva, de a valóság más!!! Hidd el!

De mivel a kérdező még jóval a 30. hét előtt van, azért édes mindegy, kár ezen vitázni, én tudom, hogy nálunk mi volt, ennyi...

Engem úgysem tudsz meggyőzni, hiszen tudom hogy mi volt, és hidd el, ha odamegy valaki, hogy igen. én szeretnék drágább csomagot, senki nem fogja elhajtani! Hülyék lennének, mert semmit mást nem igényel részükről. Mi van, ha valaki a 31. héten szül? Ugyanannyi idejük van felkészülni, mint ha én megkötöm a 38. héten és a 39-en szülök!

Úgyhogy hidd el egész nyugodtan, hogy nem a pénzük ellenségük ők sem :)

2013. júl. 24. 13:00
 10/11 anonim ***** válasza:
Kettes és hatos vagyok :) Szerintem sem addig lehet csak, csak mintha lenne kedvezmény, ha addig megkötöd. Valami 10%.
2013. júl. 24. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!