Miért kell megmondanom a védőnőnek hogy a férjemnek mi a foglalkozása, iskolai végzettsége? Miért jönnek ki "ellenőrzésre"? Egyáltalán miért kell a jövendő kismamánál szétnézni?
Nem értem. Nálunk minden rendezett, tiszta, van munkahely, kertes családi ház. Látni kell? DE miért?
Mit tesznek akkor, hogyha PUTRI van? Hogyhogy a védőnők ellenére rengeteg segélyből élő egy szobába 6-an lakó nőtől nem emelek el a gyereket?
Nem értem az összefüggést. Nem bírálni szeretnék, szó sincs róla, de ezt már rég meg szerettem volna kérdezni.
KOTELEZO kimennie, kornyezeti esettanulmanyt kell irnia.
Nem a szennyest nezi a tartoban, vagy a kupit!!
Hanem azt, h nem vozesek-e a falak, nem peneszesek, lakhato-e a haz, stb stb stb.
Köszi a válaszokat. :) Sokan félreértettek a "putrival" kapcsolatosan. Szóval értem azt hogy környezettanulmányt, statisztikát végez. Ezt értem. Kinek ez a statisztika?? Ez a statisztika fog változtatni a "putriban" élő sokgyermekes anyán?? Nem. Ezt nem értem. Hogy minek ez, és pozitív irányban változtat-e a dolgokon.
A másik pedig hogy utógondozást azokkal az anyákkal miért nem végeznek akik elvesztették gyermekeiket?
Amikor kismama voltam fontos voltam, jött, menni kellett stb..... meghalt a fiam. Rám sem bagózott. pedig FALUBAN élek, és a védőnő egy utcával alrébb lakik. Azért jól esett volna....na mindegy...nem sírni jöttem..
A védőnő feladata a védelem, és a fenti adatok ahhoz szükségesek, hogy lássa valszeg rendben lesz-e minden, vagy fokozott figyelmet kell a caládra fordítani. Ebbe beletartozik az édesapa is, hiszen ő is a család tagja. Ha pl. munkanélküli, a védőnő következtethet, hogy anyagi gondok léphetnek fel a kicsi körüli ellátásban, és esetleg tud segíteni a babakelengye beszerzésében. Ha nálatok nincs semmi "kockázati" tényező, akkor ezt feljegyzi magának, és ennyi.
Aztán fordulhat a helyzet egyik napról a másikra is, nem még hónapról-hónapra, lehet, hogy a kismama maga marad, és nem mer szégyell segítségért folyamodni. A védőnő talán észleli ezeket a jeleket, és lehet, úgy tud segíteni, hogy az nem megalázó a kismaama számára.
Ezeken felül van egy csomó tapasztalata, és nem kell minden "aprósággal" az orvosra várakozni, Ő is tudhat tanácsot adni, esetleg azt mondja, hogy forduljon orvoshoz.
Szerintem nagyon is fontos a szerepük, hiszen ők végzik azt a munkát amit mindig hiányolunk az orvosokból: beszélget, érdeklődik, törődést mutat. Gyakorlatilag, ebben a néhány hónapban betömik a tátongó űrt az ember és az orvos között.
Biztosan van köztük is kellemetlen egyén, de valszeg az a kevesebb.
Ha a segítő szándékot keressük bennük, biztosan meg is találjuk.
Én tanár vagyok, és sokszor a szülők is hőbörögnek, hogy mi közöm nekem ehhez vagy ahhoz, de higyjétek el van jobb hobbim, mint a szabadidőmben statisztikákat készítsek. Viszont a sok adatból egyszer csak kedvezmények válnak, ami már ellenükre a szülőknek sem.
Én segíteném a munkájukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!