Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szent Janos korhazban szult...

Szent Janos korhazban szult valaki mostanaban? Mit kell vinni a babanak? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
A konkret kerdesem mellett tapasztalatokat, tanacsokat varok a korhazzal kapcsolatban. Pozitiv illetve negativ tapasztalatok is erdekelnenek:)
2013. júl. 22. 19:51
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én is szültem már ott kettőt, és szeptember közepére várom a harmadikat! :)

Szívesen segítek ha tudok. Bár találkozni nem biztos, hogy fogunk, én nagyon szeretnék ezen a héten szülni.

2013. szept. 2. 22:24
 32/45 anonim ***** válasza:

És Lányok, milyenek a vajúdók, milyen a szülőszoba? Szülési helyzetet megválaszthatod? Vagy van lehetőség viszonyla alternatív vajúdásra/szülésre? Szülésznő illetve csecsemős tapasztalat?

És ami a legfontosabb, szülés után rögtön veled lehet a pici, ráteszik a mellkasodra, és engedélyezik az aranyórát?

2013. szept. 3. 12:54
 33/45 anonim ***** válasza:

Nincs vajúdó, hanem gyönyörű szülőszobák vannak.

Vajúdás alatt mászkálhatsz, én láttam fürdőkádat, biztos van aki ott vajúdik, van labda. Szüléshez én lefeküdtem, nekem az esett jól, nem tudom, mást engednek-e, gondolom ez orvosfüggő.

Csecsemősök, szülésznők nagyon kedvesek és hozzáértőek.

2013. szept. 3. 17:00
 34/45 anonim ***** válasza:
Ha az újszülött állapota engedi, akkor persze ott marad az anyukával 2 órán keresztül. Megszülöd, rádteszik, aztán amíg varrják az anyukát, addig Elviszik felöltöztetni, megvizsgálni, de utána megkapod megint. Szóval kb 5 percet van távol tőled.
2013. szept. 3. 17:01
 35/45 petera6 ***** válasza:

Tudom, hogy ez sok embernek huszad rangú kérdés, de van wifi az épületben? :)

Már csak olyan 2-3 hét, és ott fog megszületni a lányom :)

2013. szept. 4. 08:37
 36/45 anonim ***** válasza:

31. válaszoló vagyok. Képzeljétek a válaszom megírása után egy órával elkezdődtek a fájások, és 6kor meg is született a kisfiam. :)

Friss tapasztalatok:

Wifi nincs az épületben sajnos. De a szobatársam például hozott magával laptopot mobilnettel...

Szülésznőt szerintem nem érdemes fogadni, nekem mindháromszor jó tapasztalataim voltak, rendesen végzik a dolgukat és nagyon kedvesek.

Már nem kötelező a borotválás, beöntés, megkérdezik, szeretnél-e.

A vajúdás alatt lehet mozogni,van kád, labda, tv, hifi, amit akarsz :), de szerintem a szülés maga csak az ágyon lehetséges félig ülő pózban. Bár biztos orvosfüggő. Gátmetszés első babánál van. Többediknél már nem feltétlen. Én a 2-3.-nál megúsztam szerencsére. Ha ügyeletes dokinál szülsz, szólj, hogy nem szeretnél gátmetszést, és segítenek elkerülni.

Miután megszületett, rögtön rád teszik a babát, aztán ott helyben megmérik, felöltöztetik. Már nem mosdatják meg őket, csak majd később, a csecsemőosztályon.

Amíg varrnak/rendbe tesznek, addig elviszik melegedni, vagy kérheted, hogy maradjon apa kezében melegen bebugyolálva, és utána 1-2 órát egyedül hagynak ismerkedni a babával. :)

Idén a János kórház lett az év kórháza a szülőszobai ellátás tekintetében amúgy. :)

A csecsemősök között van nagyon aranyos, de van egy-két pokróc stílusú nő is...

Babáért mehetsz rögtön, miután lekerültél a szobádba, amikor szeretnél. (kivéve, ha gyerekorvosi vizit vagy fürdetés van éppen)Éjszaka is lehet veled, ha szeretnéd, ha bármi gond van, éjszaka bármikor be lehet őket vinni.

Ami új, hogy a látogatók nem mehetnek be a szobákba, ki van írva minden szoba ajtajára. De az a tapasztalatom, hogy még nem nagyon tartják ezt be, sajnos...úgy látszik kell egy kis idő, míg átmegy a köztudatba a változtatás, meg nem is szólnak érte egyébként...

A fürdőszoba helyzet továbbra is elkeserítő. Viszont amikor jöttünk haza éppen egy szobát festettek ki. Talán hamarosan a fürdőszoba felújításáig is eljutnak...

2013. szept. 16. 21:39
 37/45 petera6 ***** válasza:

Én is megszültem a Jánosban 15-én. Gratula 31-es neked! :)

Ha van kérdés még, akkor próbálok válaszolni, ha épp engedi az új főnököm :D

2013. szept. 29. 15:18
 38/45 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nekem is megszuletett a kisfiam 17en. A korhazrol voltak jo es rossz tapasztalataim is. Szerencsere sikerult 1 agyas szobaba kerulnom, ami szuper volt, foleg azert mert csaszaroztak, es sokkal higienikusabb volt a furdoszoba.

Gratulalok azoknak akik szinten megszultek, es kitartas a varakozoknak! :)

2013. szept. 29. 15:36
 39/45 anonim ***** válasza:

Gratulálok mindenkinek.

Arra lennék még kíváncsi, hogy a szülőszoba, az mennyire alternatív (labda, szülőszék...), illetve, hogy igaz, hogy függönnyel van elválasztva a többi szülőszobától, így teljesen hallani a többi vajúdó kismamát?

Vagy ma már teljesen különálló szobák vannak?

A szülésznők végül milyenek voltak?

Sok boldogságot a babához mindenkinek!

2013. szept. 30. 10:17
 40/45 petera6 ***** válasza:

Szerintem labda mindegyikben van, de ez nem az a fajta, amit az irodákban használnak, szóval nem tudsz róla legurulni :) Kád is van 1-2 szobában, de megmondom őszintén nekem kb semmi nem kellett. A labda azért jó, mert segíti a tágulást, de nem éreztem karosszékben magam ott sem :) Tv és hifi van minden szobában.

Dehogy vannak függönnyel...külön szobák vannak, én pl senkit nem hallottam (csak magamat), és pont egy szobába kerültem azzal a lánnyal a szülés után, aki a szomszédságomban szült, és meséltük, hogy üvöltöttünk, és hogy mennyire rossz volt, hogy mást nem hallottunk üvölteni :) Szóval mi pl nem hallottuk egymás hangját.

Nekem nem volt fogadott szülésznőm, de szuper volt, és a bent töltött egy hét alatt mindenki el volt ájulva a szülésznőktől (már a nem fogadottaktól is). Egy panaszt sem hallottam, pedig 1 hét alatt 6 szobatársam volt (3 ágyasban voltam).

Engem semmi mega kellemetlen nem ért a kórházi napok alatt. Voltak pokróc csecsemősök, de nem érdekelt annyira :)

Kérdező: Végül én is császárral szültem amúgy ( 10 óra vajúdás, és 1,5óra kitolási szakasz után, eda nélkül). Nekem nem volt jó élmény sajnos a szülés, de a lényeg, hogy most már itt van a kislányom :) Gratulálok neked!

2013. szept. 30. 14:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!