Szent Janos korhazban szult valaki mostanaban? Mit kell vinni a babanak? Tapasztalatok?
Sziasztok!
Én is szültem már ott kettőt, és szeptember közepére várom a harmadikat! :)
Szívesen segítek ha tudok. Bár találkozni nem biztos, hogy fogunk, én nagyon szeretnék ezen a héten szülni.
És Lányok, milyenek a vajúdók, milyen a szülőszoba? Szülési helyzetet megválaszthatod? Vagy van lehetőség viszonyla alternatív vajúdásra/szülésre? Szülésznő illetve csecsemős tapasztalat?
És ami a legfontosabb, szülés után rögtön veled lehet a pici, ráteszik a mellkasodra, és engedélyezik az aranyórát?
Nincs vajúdó, hanem gyönyörű szülőszobák vannak.
Vajúdás alatt mászkálhatsz, én láttam fürdőkádat, biztos van aki ott vajúdik, van labda. Szüléshez én lefeküdtem, nekem az esett jól, nem tudom, mást engednek-e, gondolom ez orvosfüggő.
Csecsemősök, szülésznők nagyon kedvesek és hozzáértőek.
Tudom, hogy ez sok embernek huszad rangú kérdés, de van wifi az épületben? :)
Már csak olyan 2-3 hét, és ott fog megszületni a lányom :)
31. válaszoló vagyok. Képzeljétek a válaszom megírása után egy órával elkezdődtek a fájások, és 6kor meg is született a kisfiam. :)
Friss tapasztalatok:
Wifi nincs az épületben sajnos. De a szobatársam például hozott magával laptopot mobilnettel...
Szülésznőt szerintem nem érdemes fogadni, nekem mindháromszor jó tapasztalataim voltak, rendesen végzik a dolgukat és nagyon kedvesek.
Már nem kötelező a borotválás, beöntés, megkérdezik, szeretnél-e.
A vajúdás alatt lehet mozogni,van kád, labda, tv, hifi, amit akarsz :), de szerintem a szülés maga csak az ágyon lehetséges félig ülő pózban. Bár biztos orvosfüggő. Gátmetszés első babánál van. Többediknél már nem feltétlen. Én a 2-3.-nál megúsztam szerencsére. Ha ügyeletes dokinál szülsz, szólj, hogy nem szeretnél gátmetszést, és segítenek elkerülni.
Miután megszületett, rögtön rád teszik a babát, aztán ott helyben megmérik, felöltöztetik. Már nem mosdatják meg őket, csak majd később, a csecsemőosztályon.
Amíg varrnak/rendbe tesznek, addig elviszik melegedni, vagy kérheted, hogy maradjon apa kezében melegen bebugyolálva, és utána 1-2 órát egyedül hagynak ismerkedni a babával. :)
Idén a János kórház lett az év kórháza a szülőszobai ellátás tekintetében amúgy. :)
A csecsemősök között van nagyon aranyos, de van egy-két pokróc stílusú nő is...
Babáért mehetsz rögtön, miután lekerültél a szobádba, amikor szeretnél. (kivéve, ha gyerekorvosi vizit vagy fürdetés van éppen)Éjszaka is lehet veled, ha szeretnéd, ha bármi gond van, éjszaka bármikor be lehet őket vinni.
Ami új, hogy a látogatók nem mehetnek be a szobákba, ki van írva minden szoba ajtajára. De az a tapasztalatom, hogy még nem nagyon tartják ezt be, sajnos...úgy látszik kell egy kis idő, míg átmegy a köztudatba a változtatás, meg nem is szólnak érte egyébként...
A fürdőszoba helyzet továbbra is elkeserítő. Viszont amikor jöttünk haza éppen egy szobát festettek ki. Talán hamarosan a fürdőszoba felújításáig is eljutnak...
Én is megszültem a Jánosban 15-én. Gratula 31-es neked! :)
Ha van kérdés még, akkor próbálok válaszolni, ha épp engedi az új főnököm :D
Sziasztok!
Nekem is megszuletett a kisfiam 17en. A korhazrol voltak jo es rossz tapasztalataim is. Szerencsere sikerult 1 agyas szobaba kerulnom, ami szuper volt, foleg azert mert csaszaroztak, es sokkal higienikusabb volt a furdoszoba.
Gratulalok azoknak akik szinten megszultek, es kitartas a varakozoknak! :)
Gratulálok mindenkinek.
Arra lennék még kíváncsi, hogy a szülőszoba, az mennyire alternatív (labda, szülőszék...), illetve, hogy igaz, hogy függönnyel van elválasztva a többi szülőszobától, így teljesen hallani a többi vajúdó kismamát?
Vagy ma már teljesen különálló szobák vannak?
A szülésznők végül milyenek voltak?
Sok boldogságot a babához mindenkinek!
Szerintem labda mindegyikben van, de ez nem az a fajta, amit az irodákban használnak, szóval nem tudsz róla legurulni :) Kád is van 1-2 szobában, de megmondom őszintén nekem kb semmi nem kellett. A labda azért jó, mert segíti a tágulást, de nem éreztem karosszékben magam ott sem :) Tv és hifi van minden szobában.
Dehogy vannak függönnyel...külön szobák vannak, én pl senkit nem hallottam (csak magamat), és pont egy szobába kerültem azzal a lánnyal a szülés után, aki a szomszédságomban szült, és meséltük, hogy üvöltöttünk, és hogy mennyire rossz volt, hogy mást nem hallottunk üvölteni :) Szóval mi pl nem hallottuk egymás hangját.
Nekem nem volt fogadott szülésznőm, de szuper volt, és a bent töltött egy hét alatt mindenki el volt ájulva a szülésznőktől (már a nem fogadottaktól is). Egy panaszt sem hallottam, pedig 1 hét alatt 6 szobatársam volt (3 ágyasban voltam).
Engem semmi mega kellemetlen nem ért a kórházi napok alatt. Voltak pokróc csecsemősök, de nem érdekelt annyira :)
Kérdező: Végül én is császárral szültem amúgy ( 10 óra vajúdás, és 1,5óra kitolási szakasz után, eda nélkül). Nekem nem volt jó élmény sajnos a szülés, de a lényeg, hogy most már itt van a kislányom :) Gratulálok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!