Nem jelent rosszat ugye ha túl sokat mozog a baba?
Nagyon sokat mozog és erősen rugdos. Ez nem jelenti azt ugye h nem érzi már jól magát odabent? A köldökzsinór nem tekeredhet ilyenkor rá ugye? Fejvégű... Ti mit tapasztaltatok ha nagyon sokat mozgott? Volt belőle baj? Szerdán vtam NST-n, minden rendben volt.
36+2 h km
Én nem hallottam olyanról, hogy a gyakori mozgás bajt jelezne. Nyilván erősebbet rugdalnak a babák, hiszen már nagyobbak, a kisebb mozgások is már lényegesen erősebbek, mint eddig bármikor. Nem férnek rendesen el, össze vannak "gömbölyödve", próbálkoznak fészkelődni, helyezkedni. Nekik sem olyan kényelmes már a pocakban. Sokan elfelejtik, hogy ilyenkorra már szellemileg is igen fejlettek, (átlagosan annyira, mint egy újszülött) és ebből adódóak a külvilág ingereire is érzékenyebben reagálnak. (Emlékeznek, hallanak, a pocakon keresztül némi fényt is látnak már, álmodnak, stb...)
Szóval, ha így nézzük: reális, hogy intenzívebb a mozgásuk.
A mi babánk a kezdetektől fogva rengeteget mozog, és érdeklődtem is az orvostól, hogy ebből lehet-e baj. Őt idézem, mikor mondom: akkor jó, amikor mozog, mert akkor biztosan jól van.
A bajt az jelezheti, ha nem mozog. A köldökzsinór pedig rátekeredhet egy kevésbé mozgékony, nyugis babára is. Ez nem az aktivitás függvénye.
35 hkm
2. vagyok
Ugye mostanra már vannak ébrenléti és alvási periódusai. Ahogy mi is, úgy ő is mozog álmában, csak akkor nem olyan nagyon nagyot, hanem éppen hogy fészkelődik. Ráadásul nem csak érzékeli a külvilágot, hanem már reagál rá, így azért is mozoghat erősebben, mert pl. valami zavarja.
De ahogy már írtam, a szűkös hely miatt már az apróbb mozdulatokat is érezzük. Néha komolyan csodálom, hogy egy kész kis emberke olyan pici helyen elfér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!