Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy bírjátok a napozást...

Hogy bírjátok a napozást terhesen? Leégtetek már?

Figyelt kérdés

Ma egy kicsit leégtem a hátamon, kíváncsi vagyok hogy fog fájni amikor lefekszem :)

28h kismama vagyok

2013. júl. 18. 23:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem napoztam terhesen egyáltalán. Jobban bírtam a félárnyékot, és napra csak akkor mentem, ha a vízben voltam, vagy muszáj volt, de ilyen melegben nem napozás céljából. Bár elég fehér a bőröm, nagyon vigyáztam, hogy ne égjek le, és nem is nagyon szoktam.
2013. júl. 18. 23:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Terhesen nem kéne tűző napon leledzened.

Máshogy reagál ilyenkor a szervezet. Nem csak a bőr, de napszúrást is könnyebben beszerezhetsz, az meg nem igazán kell ilyenkor (sem)...

2013. júl. 18. 23:22
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
Nem valami egeszseges terhesen napozni, en ugy tudom.
2013. júl. 18. 23:22
 4/8 anonim ***** válasza:
50%

Kedves Kismama!

Ne napozz a magad es szuletendo gyermeked erdekeben!

Nem jo.

2013. júl. 19. 04:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Én még csak 7 hetes vagyok, de még 5 percet sem bírok a napon lenni, terhesen egyszer sem jutott eszembe napozni.
2013. júl. 19. 07:46
 6/8 anonim ***** válasza:

Tenyleg ne napozz, engem a dokim ova intett tole, ugyanis felmelegedhet a magzatviz, es az a babanak nagyon nem tesz jot:(

30hkm

2013. júl. 19. 09:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Nagyon nem ajánlott terhesen a napozás!

"A hosszúra nyúlt napfürdők során azonban könnyen előfordulhat, hogy az anya testhőmérséklete 39 fok fölé emelkedik, s ez a baba szervezetét egészségkárosító mértékben is megterhelheti."

"Kérdés:

Szabad-e várandósan napozni?

Válasz:

A napozásnál alapvető szempont, hogy "nem leégni" és ezen felül a hastájat közvetlen napfény nem érheti. Napozni legideálisabb szórt napfényben (pl. lombos fa félárnyékában), csak rövid időtartamokra, a dél körüli időszakot teljesen kihagyva és fokozott gonddal ügyelve a folyadékpótlásra (ásványvíz, gyümölcslé).

Dr. Nagy László"

Egyébként meg Google... Minden fent van a neten.

2013. júl. 19. 09:05
 8/8 A kérdező kommentje:
Semmi bajom nincs a terhességgel, semmi tünetem sincs szerencsére, csak nő a hasam. Nem napoztam, csak pancsizok, meg a gyerekkel játszom a homokozóba, de ilyenkor még az árnyékba is le lehet égni, én is így jártam. Csak a hátam égett le egy kicsit, de ez is kellemetlen :)
2013. júl. 20. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!