Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség idején farkaséhség...

Terhesség idején farkaséhség ellen mit lehet tenni? Vagy egyek, és ne érdekeljen, hízom-e? Egyébként nagyon vékony vagyok.

Figyelt kérdés
2013. júl. 18. 17:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
A vércukor szint a baj, nem az elhízás !
2013. júl. 18. 18:17
 12/19 anonim ***** válasza:
76%

az utolsót folytatnám, teljesen egyetértke, kivlve, higy gyakran kell enni:

én 55 kilóval kezdtem, 68-al mentem szülni, 62 vel jöttem haza, most 54 vagyok, 1 éves a baba.

de: napi 3szor ettem a terhesség alatt és azóta is, de redesen, nem kapkodva, többször nem voltam éhes, ha égett a gyomrom, vizet ittam. semmi bolti pékáru, keksz és semmi hozzáadott cukor, amúgy mindent, amit megkívántam. a reggeli tényleg fontos, zabkása nagyon jó.

2013. júl. 18. 18:22
 13/19 anonim ***** válasza:
50%

Egyél!!! Én iszonyatosan hajlamos vagyok a hízásra és már az elején belém tukmálta mindenki, hogy nagyon figyeljek oda, a cukorra meg a szénhidrátra ugyanis 100 kg-ról indultam! Hozzáteszem 15 kg-ot híztam és az utolsó 4 hétben egy dekát se, sőt még fogytam is 1,5 kg-ot! Ha marad rajtam hát marad, de ha 25-30 kg-ot híztam volna akkor se tudtam volna megvonni a picitől semmit! Persze ha cukros lettem volna az megint más!

Azt egyél ami jól esik, a tested tudja mire van szüksége! :)

38 hkm

2013. júl. 18. 18:34
 14/19 anonim ***** válasza:
13. vagyok, csak az maradt le, hogy mindent ettem amit éppen megkívántam.. Legfeljebb annyit változtattam az étrenden, hogy több gyümölcs és zöldség volt benne, de pont azokat kívántam :)
2013. júl. 18. 18:35
 15/19 anonim ***** válasza:
Én meg úgy gondolom, hogy egy ember akkor éhes - ha nem terhes akkor is - ha valamilyen nyomelem, vitamin hiányzik a szervezetéből. Én ha csokira vagyok éhes tudom hogy C-vitamin hiányom van. Ha elkezdem szedni a C-vitamint elmúlik már másnapra nem vagyok kívánós. Te hogy terhes vagy, te más vitaminokat is kívánsz. Próbáld ki vegyél be ma egy terhes vitamint és nézd meg holnap még mindig ennyire kívánós vagy-e.
2013. júl. 18. 20:08
 16/19 anonim ***** válasza:
13. as vagyok! Biztos van ebben a nyomelemes dologban valami, bár én szedtem Gravidát, vasat, folsavat, magnéziumot, és rutascorbint az elején és mégis kívántam a csokitortát, meg a fánkot.. na bumm... :D
2013. júl. 18. 20:20
 17/19 A kérdező kommentje:
Nagyon kívánós vagyok sajnos! Az elején a tojás volt állandóan, most egy hete naponta egy tábla csoki meg sütik.. Tudom, hogy nem szabadna, de mindenki mondja, hogy sovány vagyok, szóval rám férne a hízás, de azért nem akarok ilyen 20-25 kilókat.
2013. júl. 18. 20:23
 18/19 anonim ***** válasza:

De érdekeljen, hogy hízol. Ahogy már előttem is írták: nem meghízni könnyebb, mint lefogyni.

Abszolút nem dicsekvésből, de 173 centimhez 54 kilósan kezdtem neki a terhességnek, 60.6 kiló lett a vége, a babám 3570gr. A kórházból kijőve 7 dkg maradt többlet, bár az is igaz, hogy tovább voltam kórházban az otthoni viszonyokhoz képest. Legnagyobb örömömre a bőröm is visszahúzódott, és a csípőm sem lett széles. ;)

Szóval, ezzel csak annyit akartam, hogy bizony, ha az ember odafigyel, a SZÜKSÉGESnél nem hízik többet. Nem igaz, hogy kettő helyett eszel, főleg akkor nem, amikor egy zacsi chips helyett kettőt tolsz be...

A minőség mindig fontosabb, mint a mennyiség. Továbbá: ahogy már szintén leírták előttem, a farkaséhség a rossz étkezésed miatt alakul ki. Ha egyedül nem megy, dietetikussal kitalálni egy étrendet, azt követni.

Ezzel több jót teszel a babádnak, mint azzal, hogy a farkaséhségedet próbálod leküzdeni. :)

2013. júl. 18. 20:25
 19/19 anonim ***** válasza:

En nem vagyok kivanos, lehet, h azert mert nincs hianyallapotom. Ezzel kapcs meg itt leirtam amit gondolok:

www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhesseg__4600418-ti-mit-esztek-babaatok-es-a-magatok-egeszsegeert

Szerintem fontos a hizasban az arany kozeput, termeszetesen a kiindulo allapot figyelembe vetelevel. Az egyik bnom baromi buszke ra, h csak 7 kilot hizott, csak epp a gyereke 2000g-mal szuletett a 40. hetre. A gyermek most egeszsegesnek tunik, de kutatasok szerint a magzati korban alultaplalt emberek nagyobb esellyel lesznek cukorbetegek es elhizottak felnottkent, mert a szervezet egy eletre megtanulja, h raktarozni kell, mert fenyeget az ehezes...

2013. júl. 18. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!