Ha valaki nagyon vékony/ vékony akkor nem baj ha mindössze 6-8 kg-ot hízik? Aki ilyen helyzetben volt mekkora babát szült?
Én nem mondanám vékonynak magam, 61 kg volt a kezdősúlyom (170 cm magas vagyok), most 30 hetes vagyok, és 6 kilónál tartok. Szerintem a vége felé is még 10 alatt leszek. Azt nem tudom, hogy baj-e, ismerőseim közül ki azt jegyzi meg, hogy mennyire kerekedek már, ki azt, hogy mennyire keveset szedtem föl.
Szerintem, ha a babára (baba, méh, méhlepény, magzatvíz stb.) történik a gyarapodás, és nem a zsírpárnák sokasodnak, nem baj. A lényeg, hogy a pici szépen fejlődjön, legalább kevesebb plusz kilót kell szülés után leadni. A 6-8 kiló (főleg a 8) egész reálisnak tűnik.
Egyébként a hízás mértéke nem feltétlenül függ a kezdő súlytól...
Én ugyan még nem szültem, az első babámat várom, de édesanyám annak idején 30 kg-ot szedett fel velem, és azóta is túlsúlyos, az inkább a nagyobb baj. :)
Szia!
Én vékony vagyok.168 cm és 48 kiló,mikor teherbe estem.
57 kilóval mentem szülni.9 kilót híztam csak.
Kislányom 39+4 hetesen született,3300 g és 55 cm-vel.
Ma már 4 hós makk egészséges kislány. :)
168 cm vagyok és 48 kg voltam mikor terhes lettem.61 kg-mal mentem szülni.3,8 kg-mal született a kisfiam.
Egészséges, 3 éves és 17 kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!