35 hetes kismamik! Mit tapasztaltok?
Szintén 35 hetes vagyok, és a mi kislányunk is nagyon aktív, bár szavam nem lehet, eddig is az volt.
Most tán annyiban más a helyzet, hogy nagyobb, erősebb, a kisebb a mozdulatait is érzem, nem csak a nagyobbakat. (Valószínű, hogy nálatok is ez a helyzet.)
Pont ma olvastam, hogy a 35. hét a terhességben eléggé vízválasztó. A szervezet kezd kimerülni, ezzel együtt rohamosan és hirtelen megindul a szülésre való felkészülés. Megjelennek, ha eddig nem voltak, a pocikeményedések, a jósló fájások, a baba pedig rohamtempóban nő, heti 2-300 grammot. Ez másfél hét alatt fél kiló súlytöbblet is lehet, ami nagy megterhelés az anyai szervezetnek. A pocak rohamosan nehezedik, a csontok, ízületek nehezen tartják a tempót. A már szült anyuka ismerősök szerint is a 35. héttől kezd nehezedni a dolog.
De fel a fejjel, simán bírjuk! A babócák meg még minimum 3-5 hetet kényelmesen kihúznak ott benn. :)
Hasonlóan, mint neked, nekem is rengeteget keményedik (mondjuk eddig is) a hasam, egyre durvábban. Már nem is szeretek nagyon kimozdulni, de muszáj a gyerekek miatt. Én is észrevettem a változást, egyre nehezebb. Magnézium, napi 4×2 a max, és a szülésznőm szerint, ilyenkor pihenjek is le, hogy húzzuk még egy kicsit (nekem volt koraszülésem már). És mivel a buksija már nagyon nyom, rengetegszer pisilek is, éjjel is 2 óránként (ez a többivel nem volt). Kitartást, és könnyű szülést!
36+4 h km
értem, köszi a választ, akkor te is hasonló helyzetben vagy nekem is így van a pisilés..az alvást meg hagyjuk .. napközben tudok aludni éjszaka alig alig ..mondjuk terhességem előtt sem voltam valami jó alvó..
Köszönöm neked is minden jót ;)
4-es ilyen sok magnéziumot kell még szedned? Én 34+6vagyok, ma szedtem utoljára 2*2 magnezium citricit, holnaptól 2*1-et kell szednem egy héten át, majd 1*1-et, és amikor betölröm a 37.hetet, már abba kell hagynom. Az orvos szerint akkor már szükségesek a méhösszehúzódások.
Kedves Kérdező, nekem inkább kevesebbet mozog a kislányom, viszont erősebben érzem és nyomja ki a végtagjait. A keményedések nekem is sűrűbbek úgy 1 hete, azt hittem hogy nagyokat fogok túrázni ha abbahagyom a munkát, erre sétálni is csak lassan tudok. Mint valami páncél, ráfeszül a hasamra "valami" olyan érzés, le is kell lassítanom.
2es vagyok.Nekem is sokat tolja ki magat,es az nagyon kellemetlen,akkor alig birok mozdulni,felallni..
Eszembe se jutott hogy mar nem kell szednem a magneziumot,jo hogy irtatok.Neha szedtem be par szemet,de akkor mar nem szedek be..:)
1. vagyok :)
Én még ezen a héten beszedem a maradék magnéziumomat, de a jövő héttel leállok. Elvileg a szülés előtt egy hónappal kell abbahagyni, viszont a lábikra-görcs remélem, kimarad. Ti szedtek ezen kívül még valami vitamint?
Mert nálam sokan megdöbbentek, hogy Ca-ot, vasat (+c-vitamint) és még magnéziumot is kell szednem, az orvos előírása alapján. (Meg kéne terhesvitamint is, de így nagyobb a baba a koránál, jól fejlett, gyümölcsön élek, és nem szeretnék túlzásokba esni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!