Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Járt valaki úgy, hogy még...

Járt valaki úgy, hogy még szoptatott a terhessége alatt, és vitaminhiányos állapotot állapítottak meg nála? Milyen vitaminokkal kompenzáltál?

Figyelt kérdés
Az orvos azt mondja, talán azért van barna folyásom, mert még szoptatok is. 8 hetes terhes vagyok. Félek, hogy vetélés lesz a vége, ha nem pótolom a vitamint, de azt még nem mondták, hogy miből kell ilyenkor többlet. Femibiont és mellé Mg-ot szedek egyelőre.

2013. júl. 12. 22:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Én terhesvitamint szedtem szoptatás alatt is,a Gravidát.
2013. júl. 12. 22:21
 2/4 anonim ***** válasza:
1-es vagyok.Én is barnáztam nemrég,bár már én nem szoptatok,amikor terhes lettem,a fiam abbahagyta.Nekem azt mondta a doki a barnázásra,hogy sárgatesthormon hiánya okozhatja.Irt ki gyógyszert.Lehet neked azért nem,mert szoptatsz.Minden terhességemnél barnáztam,és nem szedtem gyógyszert csak most.Egyik babának sem lett baja.Esetleg kérdez rá erre a dokitól.
2013. júl. 12. 22:24
 3/4 anonim ***** válasza:

A vitaminhiány és a barnázás szerintem nem függ össze. Viszont a barnázást sokszor sárgatethormon hiány okozza (erre szoktak pótlást felírni, de lehet, hogy szoptatás alatt nem szedhető) illetve a szoptatás közben oxitocin termelődik, ami méhösszehúzó hatású. Szerintem ez utóbbira gondolt a dokid. Sok nőnek semmi baja nincs, végig szoptat a terhesség alatt, sőt utána is tandem, de lehet, hogy én az esetedben a barnázás miatt (fájó szívvel, de biztos, ami biztos) inkább elválasztanám a nagyobbat.

Aztán a szoptatás persze okozhat vitaminyhiányt (főleg a vasat és kálciumot szokták kiemelni), terhességnek főleg a legelején meg persze fontos a folsav, elején és végén pedig méhizomgörcsök esetén a magnézium, de szinte az összes többi is jól jöhet a baba optimális fejlődéséhez, úgyhogy teljesen jó, amit szedsz. Ha bővebben ki akarod deríteni, hogyan állsz egészségileg, érdemes a háziorvostól célzott vérvételt kérni.

2013. júl. 13. 08:18
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Mi is arra tippelünk, amit írtál, utóbbi, h a progeszteronnal van gond. Csak azt nem értem, h 2 hete tart a folyás, és mindeddig egy orvos se látta indokoltnak az Utrogestan felírást?? Az meg a másik, h ugyan kitől tudhatnék meg vmi épkézlábat arról, h Utrogestan mellett is elválasszam-e a nagyot..? (A gyógyszer önmagában elvileg nem indokolná.)

2013. júl. 13. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!