Járt valaki úgy, hogy még szoptatott a terhessége alatt, és vitaminhiányos állapotot állapítottak meg nála? Milyen vitaminokkal kompenzáltál?
A vitaminhiány és a barnázás szerintem nem függ össze. Viszont a barnázást sokszor sárgatethormon hiány okozza (erre szoktak pótlást felírni, de lehet, hogy szoptatás alatt nem szedhető) illetve a szoptatás közben oxitocin termelődik, ami méhösszehúzó hatású. Szerintem ez utóbbira gondolt a dokid. Sok nőnek semmi baja nincs, végig szoptat a terhesség alatt, sőt utána is tandem, de lehet, hogy én az esetedben a barnázás miatt (fájó szívvel, de biztos, ami biztos) inkább elválasztanám a nagyobbat.
Aztán a szoptatás persze okozhat vitaminyhiányt (főleg a vasat és kálciumot szokták kiemelni), terhességnek főleg a legelején meg persze fontos a folsav, elején és végén pedig méhizomgörcsök esetén a magnézium, de szinte az összes többi is jól jöhet a baba optimális fejlődéséhez, úgyhogy teljesen jó, amit szedsz. Ha bővebben ki akarod deríteni, hogyan állsz egészségileg, érdemes a háziorvostól célzott vérvételt kérni.
Köszi a válaszokat!
Mi is arra tippelünk, amit írtál, utóbbi, h a progeszteronnal van gond. Csak azt nem értem, h 2 hete tart a folyás, és mindeddig egy orvos se látta indokoltnak az Utrogestan felírást?? Az meg a másik, h ugyan kitől tudhatnék meg vmi épkézlábat arról, h Utrogestan mellett is elválasszam-e a nagyot..? (A gyógyszer önmagában elvileg nem indokolná.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!