A terhességet kifogásnak használni nem szép dolog ugye?
Nem akarok senkit megbántani(tudom, hogy úgyis magukra veszik majd az olvasók...) de ha valaki terhes, az még nem jelenti azt, hogy nem tud semmit segíteni nem?
Voltam egyszer az egyik ismerősöméknél, ahol terhes volt a felesége a hapeknak, és asszem rendet raktak, pontosabban a férj, mert a feleség mindig "jajj, nem tudok segíteni, terhes vagyok!" De nem komoly fizikai munka lett volna, nem fát kellett volna vágnia a hölgynek terhesen, csupán a tányérokat elpakolni, ilyesmi.
És mondta az úr, hogy Ő addig felsöpör, felmossa a többi helyiséget, addig elpakolhatná a tányérokat a hölgy. Erre, "jajj! Tudod, hogy terhes vagyok!"
Szerintem most mindent a férj csinál, ami nem is baj, de úgy érzem nem volt fair a hölgy részéről ilyeneket mondani.
A terhesség nem vicc, komoly dolog, de attól, hogy valaki terhes, még nem egy fekvő beteg, akia halálán van nem?
Sok anyuka egyedül vezet háztartást terhesen.
Szóval a terhességet kifogásnak használni nem szép dolog ugye?
Nem, nem szép dolog, de nem is bűn, ha ebben a kivételes kilenc hónapban valaki kényeztetésre vágyik.
9-esnek: ne kapd fel ennyie a vizet, szerintem a 8-as válaszoló arra utalt, hogy nem tudhatod, az anyukának épp nem rossz napja van-e, vagy esetleg valami egészségügyi gondja, amit esetleg veled nem oszt meg. És én nem azt olvastam ki a válaszból, hogy neked gondokkal teli terhességet kívánna, csak máshogy nyilatkoznál, ha lettek volna gondjaid.
A lényeg, a terhesség különleges állapot, de nem betegség. Ha nincs gond, akkor is jól esik a figyelmesség, kéyneztetés, de ezzel visszaélni nem szép dolog.
Mindenki másképp éli meg a terhességet. Van aki simán és gondtalanul, én viszont az elsőnél az első hetekben olyan rosszul voltam, hogy ha felszálltam a buszra és nem tudtam azonnal leülni, majdnem elájultam. Olyan voltam mint egy zombi, ha épp nem hánytam, akkor szinte csak négykézláb tudtam mászni. Ehhez képest a középidőben meg olyan voltam, mint egy energiabomba, bármit megcsinálta, sétáltam, takarítottam. Az utolsó hetekben meg feküdni kellett.
Szóval szerintem biztos hogy vannak, akik csak kifogást keresnek, de sokan tényleg rosszul reagálnak a terhességre.
11: "Nem, nem szép dolog, de nem is bűn, ha ebben a kivételes kilenc hónapban valaki kényeztetésre vágyik. "
Első babát váróknak szoktam javasolni, hogy kényeztessék magukat, használják ki az utolsó időt, feltett lábakkal helyezzék magukat kényelembe, élvezzék a baba mozgását és még a s.ggüket is mással vakartassák. Ugyanis ez az utolsó időszak, amikor így lehetnek... Lehetnek még többször is terhesek, de akkor a nagyobbal rohangászol, emelgetsz, négykézláb halászod ki a kanapé alól a lego darabot és nem akkor pihensz, amikor jól esik. Soha többet nem tudsz már gondtalanul pihenni, mert ha ott a gyerek akkor rá figyelsz, ha nincs ott, akkor az jár a fejeben, hogy mi van vele.
Ha visszamehetnék az időben pont 11 évvel ezelőtt, akkor a ruhapakolás és lakásátrendezés helyett beszereztem volna azt a spéci hintaágyat ami annyira tetszett, feltett lábakkal lengedeztem volna benne egyik kezemben egy pohár limonádéval a ventilátor előtt és behunyt szemmel zenét hallgattam volna. Egyrészt azért, mert soha azóta sem volt benne részem, másrészt meg akkor talán nem a kórházban az infúzión töltöttem volna a következő napokat.
Lehet, hogy oka volt annak, hogy nem csinált semmit. Pl veszélyeztetett terhesség, vagy bármi egyéb komplikáció, ami ugyan kórházi kezelést nem indokol, de pihenést, fekvést igen. Ilyen esetben nem gond.
De ha valaki csak lusta, az már nem szép dolog. Ilyenkor a férj nyugodtan a sarkára állhat. Vagy tudhatta volna korábban is, hogy milyen az asszony.
Utolsó, neked borzalmasan rossz lehet a szövegértésed, ha az általad leírt két sort szerinted megalapozta az amit leírtam... Azért, mert megírtam a véleményem, még nem nézek le senkit, és nem is tartom magam mércének. Az pedig végképp nem az én hibám, ha te már attól is találva érzed magad, ha valaki veszi a bátorságot, és helyreigazít. Bocsáss már meg, amiért voltam olyan szégyentelen, beképzelt "arcos", hogy megvédtem azt, amit leírtam. Komolyan engem támadsz azért mert leírtam, hogy van olyan nő, aki úgy gondolja, hogy azért, mert kisbabát vár, már mindenkinek hasra kell tőle esni? Hiszen ez TÉNY! Tényleg vannak ilyenek, más kérdés, hogy ők már a várandósság előtt sem voltak másmilyenek, ez csak ráerősített, de attól még léteznek.
Mi bajod van neked tulajdonképpen? Az hogy leírtam, nem túl kedves tőled, hogy azt kívánod, tapasztaljam meg milyen az a terhesség, ahol gond van? Ne haragudj, de ez tényleg nem kedves dolog, vagy szerinted az??
A lényeg, hogy én értelmeztem egyféleképpen a kérdést, te meg másféleképpen. Írtál véleményt, én is írtam tapasztalatot. Most meg itt fröcsögsz, meg próbálsz lehúzni, és olyan dolgokat adni a számba, ami sehol nem szerepelt a te fantáziádon kívül?
Sajnálom, ha problémáid vannak, és tisztában vagyok vele, hogy ez egy anonim oldal így mindenki nagyon bátor, de azért ne én legyek már a szar, ha nem engedem, hogy rajtam verd le a rossz hangulatodat.
De tudod mit? Ha ettől jobban érzed magad, akkor legyek számodra én a szar. Olyannyira nem számít a véleményed, hogy még örülök is, ha önnön kisstílűségemmel és értéktelen lényemmel segíthetek neked a feszültségoldásban. Hajrá :D
Drága 9-es és 17-es egy és ugyanazon kérdező, nézd már meg, hogy a 8-as és a 16-os válaszoló nem ugyanaz :-). Két különböző válaszadó nem ért veled egyet, mellesleg meg tudom érteni, a stílusod elég parlagi.
Ami a kérdést illeti, ha valaki visszaél a helyzettel, az nem szép, de szerintem a legtöbb kismama néha bizony kihasználja, hogy ilyen más állapotban van, mikor körülugrálják.
16os vagyok és az agyadban elég nagy a kavar.Keversz egy másik kommentelővel.A véleményem nekem továbbra is az amit leírtam. :-)
De nem fogok sírni ha esetleg ez nem érdekel.A jó kedvemet úgysem tudod elvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!