Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit gondoltok milyen szülők...

Mit gondoltok milyen szülők lesztek?

Figyelt kérdés
Eléggé aggodalmas gondolataim vannak ezzel kapcsolatban. Azok alapján, amiket itt főleg a kamasz kategóriákban olvasok, úgy érzem, túl szigorú leszek. Nem tetszik, ha kislányok (12-13 évesek) fiúznak, 15 évesek hajnalig haza se tolják a seggüket, és 16 évesen már annyira el vannak szállva maguktól, mint ha nem tudom kik lennének. Már most idegesítenek, pedig még meg sem született a babám. Milyen anya lesz így belőlem? Nem vagyok türelmetlen, ha kell, elmondom ugyanazt százszor, ettől nem tartok,de attól igen, hogy én nem értek egyet a mai "szülői nevelési stílussal", és ki fog lógni a gyerekem a sorból, mert nem fog 15 évesen hajnalban bulizni és inni. Első babát várók, ti mit gondoltok,hogy fog ez nektek menni? És akinek nem első baba lesz, mit gondoltatok, és hogy alakult végül?
2013. júl. 11. 16:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát ezzel nem vagy egyedül. Én is így gondolom. Az biztos, hogy a gyerekeim 16 éves koruk alatt nem fognak éjszakázni kint az utcán és nem érdekel hány éves, amíg az én házamban lakik és az én kenyeremet eszi azt csinálja amit én mondok. És ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem.
2013. júl. 11. 16:37
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonlóan látom a helyzetet és tényleg nagyon nehéz a szülői kérdés. Nekem sok olyan család van a környezetemben, akiknek gyerekei tévútra mentek elég durván. A szülőket közelről személyesen ismerem, jó nem hibátlanok, de melyik szülő az? Nagyon nehéz kérdés a nevelés és a pedagógia, melyik gyereknél mi a recept.. Vagy egyáltalán a szülő jól ismeri-e a gyermekét? És ha különböző természetű gyerekei vannak, hogyan legyen igazságos.. teljesen más egy sikerorientált és egy kudarckerülő.

Én most úgy látom, hogy megpróbálok elég jó szülő lenni, nem tökéletes.. úgyis a gyereken is sok múlik, hogy melyik utat választja majd.

Amivel megpróbálhatod jól befolyásolni, hogy milyen környezetbe teszed, milyen iskolákat választasz neki! Bár semmi sem biztosíték.

Szerintem a mai gyerekekkel a legnagyobb probléma, hogy hamis értékrendszerük van és nincsenek igazi életcéljaik (pl: sport, művészetben vagy egy bármilyen érdeklődési kör iránt)..

2013. júl. 11. 16:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Tegnap is este jöttünk haza férjemmel sötétedés után vendégségből, és láttuk a szokásos képet: max. 14-15 éves gyerekek min. 10 fős csoportban "zenét" hallgattak egy padon (kb. mint a hajléktalanok), szívták a cigit, némelyikük kezében ismeretlen tartalmú flakonok, nem bolti minőségi, az már száz, két srác rúgdosott valami babzsák labdát, a többi meg válogatott trágárságokat üvöltözött nekik. Meg is üt a guta, ha ez lesz a tinédzser fiam/lányom legfőbb szórakozási formája. Szeretném, ha sportolna, zenélne, vagy csinálna bármit, aminek legalább egy kis értelme van ahelyett, hogy sötétedés után igénytelenül bandázik. Tartok tőle, hogy nem leszek népszerű tinikorukban, de nincs az a világ, hogy én ezt megengedjem. Nem vagyok öreg, sem nem gyöpös, de ez mindennek az alja a szememben. El nem tudom képzelni, hogy ezeknek a gyerekeknek a szülei mit gondolnak otthon, miért tartják ezt teljesen normálisnak? Számomra félelmetes volt, és elgondolkodtatott, hogy ezt hogy tudnám elkerülni (és ez nem a legrosszabb, drogokról, gondolom, még szó sem volt, stb.)
2013. júl. 11. 17:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Én nagyon hiszek a példamutatás erejében. Nekem megfelel, ha úgy viselkedik majd, ahogy tőlünk látja.
2013. júl. 11. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!