Mit gondoltok milyen szülők lesztek?
Én is hasonlóan látom a helyzetet és tényleg nagyon nehéz a szülői kérdés. Nekem sok olyan család van a környezetemben, akiknek gyerekei tévútra mentek elég durván. A szülőket közelről személyesen ismerem, jó nem hibátlanok, de melyik szülő az? Nagyon nehéz kérdés a nevelés és a pedagógia, melyik gyereknél mi a recept.. Vagy egyáltalán a szülő jól ismeri-e a gyermekét? És ha különböző természetű gyerekei vannak, hogyan legyen igazságos.. teljesen más egy sikerorientált és egy kudarckerülő.
Én most úgy látom, hogy megpróbálok elég jó szülő lenni, nem tökéletes.. úgyis a gyereken is sok múlik, hogy melyik utat választja majd.
Amivel megpróbálhatod jól befolyásolni, hogy milyen környezetbe teszed, milyen iskolákat választasz neki! Bár semmi sem biztosíték.
Szerintem a mai gyerekekkel a legnagyobb probléma, hogy hamis értékrendszerük van és nincsenek igazi életcéljaik (pl: sport, művészetben vagy egy bármilyen érdeklődési kör iránt)..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!