Vannak olyan tornagyakorlatok, amelyeket veszélyeztetett terhesen is lehet végezni?
Sokat kell pihennem,de nem szeretnék eltunyulni.
mondjuk lábra,karra,hátra...
nem nagyon, pont ez a "lényeg" ebben az állapotban
én kicsit le szoktam feküdni a földre, felpolcolom a lábaimat, így nyúlik a gerincem meg jó a dagadás ellen is, és azért mozgok, amennyit lehet, mármint kisebb házimunka, séta, de én ettől nem is vagyok "eltiltva", aki fekvésre van ítélve az sajnos fekvést jelent.
Nem mindegy, miért vagy veszélyeztetett. Én egy darabig kismama jógára jártam, aztán a 23. héten abbahagytam, mert éreztem, hogy sok lesz.
Az a biztos, ha megkérdezed az orvosodat, milyen mozgásformát tud ajánlani.
9 hetesen két egymást követő este görcsöltem és ha megtöröltem magam,volt egy kis vér a papíron. Kaptam Utrogestant,meg a 16. hétig biztos,hogy táppénz. Amúgy nem kell egész nap feküdnöm,csak sokat pihennem,és nagyon vigyáznom. Nehezet nem emelek,a házimunkát apránként megcsinálom. Azóta egyszer volt hasonló gondom,de akkor szinte egész nap talpaltam. Nem tudtam kikerülni :(
Hát ez az ok,amiért vigyáznom kell.
hát ha így áll a helyzet, akkor az első trimeszter végéig ne azzal foglalkozz, hogy eltunyulsz-e... pihenj, vigyázz magadra.
Nem véletlen, hogy a terhestornákat, jógákat is csak a 12. hét után ajánlják, még normál terhességnél is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!