Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vannak olyan tornagyakorlatok,...

Vannak olyan tornagyakorlatok, amelyeket veszélyeztetett terhesen is lehet végezni?

Figyelt kérdés

Sokat kell pihennem,de nem szeretnék eltunyulni.

mondjuk lábra,karra,hátra...

2013. júl. 10. 09:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

nem nagyon, pont ez a "lényeg" ebben az állapotban

én kicsit le szoktam feküdni a földre, felpolcolom a lábaimat, így nyúlik a gerincem meg jó a dagadás ellen is, és azért mozgok, amennyit lehet, mármint kisebb házimunka, séta, de én ettől nem is vagyok "eltiltva", aki fekvésre van ítélve az sajnos fekvést jelent.

2013. júl. 10. 09:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát engem is eltiltottak mindentől, sokat nem tehetek, sajnos. Nekem napi 20-30 perc lassú séta megengedett, illetve lábkörzések, derékkörzés, valamint a párom masszírozgat. Semmilyen torna nem megengedett ezen kívül. Nem nyílok vagy ilyesmi, műtétem volt várandósan. De ez gondolom más eset, nem annyira általános. Neked mit mondtak, miért vagy eltiltva? Mert gondolom az oka is sokat elmond arról, mit szabad és mit nem.
2013. júl. 10. 09:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, miért vagy veszélyeztetett. Én egy darabig kismama jógára jártam, aztán a 23. héten abbahagytam, mert éreztem, hogy sok lesz.

Az a biztos, ha megkérdezed az orvosodat, milyen mozgásformát tud ajánlani.

2013. júl. 10. 09:40
 4/6 A kérdező kommentje:

9 hetesen két egymást követő este görcsöltem és ha megtöröltem magam,volt egy kis vér a papíron. Kaptam Utrogestant,meg a 16. hétig biztos,hogy táppénz. Amúgy nem kell egész nap feküdnöm,csak sokat pihennem,és nagyon vigyáznom. Nehezet nem emelek,a házimunkát apránként megcsinálom. Azóta egyszer volt hasonló gondom,de akkor szinte egész nap talpaltam. Nem tudtam kikerülni :(

Hát ez az ok,amiért vigyáznom kell.

2013. júl. 10. 09:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

hát ha így áll a helyzet, akkor az első trimeszter végéig ne azzal foglalkozz, hogy eltunyulsz-e... pihenj, vigyázz magadra.

Nem véletlen, hogy a terhestornákat, jógákat is csak a 12. hét után ajánlják, még normál terhességnél is!

2013. júl. 10. 09:56
 6/6 anonim ***** válasza:
így van, ha később lehet, tudsz majd sétálni stb., de most ezzel ne foglalkozz, nem ezen fog múlni!
2013. júl. 10. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!