Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti melyik héttől és milyen...

Fcsenike kérdése:

Ti melyik héttől és milyen zenét hallgattatok terhesen?

Figyelt kérdés
Mindenféle tapasztalat, vélemény érdekel és a miértek is! :) köszi

2013. júl. 8. 11:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Az elejétől fogva és olyanokat, amit amúgy is szeretek:) Én nem tudok zene nélkül meglenni, tehát a bébi is azt hallgatja, ami épp a hangulatomhoz illik.

Szerintem ha te jól érzed magad és szereted, amit hallgatsz, az neki is jó.

2013. júl. 8. 11:26
 2/12 anonim ***** válasza:

2 éve próbálkozunk a babával, és azóta hallgatom Szinetár Dóra babazenéjét.

Sajnos már túl vagyunk egy elhalt terhességen is.

Megnyugtat, ráhangol, én így várom a babánkat.

Néha természetesen hallgatok mást is, és azt is csak a kocsiban, csak ha egyedül vezetek, csak ha olyan kedvem van.

Mostanában már csak az ovu után szoktam... :-)

Imádom, csak ajánlani tudom!

2013. júl. 8. 11:28
 3/12 anonim ***** válasza:

én nem tudom, mennyire hallják valóban, de szoktam néha én énekelni, illetve amúgy is hallgatok zenét, szóval nemcsak mert állapotos vagyok, de beraktam 1-2 komolyzenét is a repertoárba:) nekem se árt, ha meg valamit is hallanak belőle, az se rossz:)

egyébként az Icipici mesét szoktam énekelni, vagy a Bóbitát

24 hkm

2013. júl. 8. 11:36
 4/12 anonim ***** válasza:

Arra emlékszem, hogy amikor a fiaimat vártam, sokszor hallgattam Kovács Katitól az Édes kisfiam c. számot.

S mivel az egyháznál dolgoztam, sokat hallhattak a hasamban templomi orgonazenét, zsoltárokat.

Most, a harmadikat várva leginkább gyerekzenéket kell hallgatni a bátyókkal, de főleg az éneklésemet hallhatja, mert mi állandóan fújunk valamit, a népdaloktól kezdve a rajzfilmslágerekig elég széles a repertoár. :)

2013. júl. 8. 12:00
 5/12 anonim ***** válasza:
hát, szerintem ez túlzás. azt hallgatom, amit eddig és nem tudatosabban, mint eddig. a kellemes, dallamos zenéket szerettem mindig is és arra is figyeltem, ne legyen túl hangos, így én a világon semmit nem módosítottam a zenehallgatási szokásaimon. ha death metált hallgattam volna előtte, akkor indokoltnak érezném a kérdést, de amúgy szerintem kicsit túl van pörögve ez a "mit hallgasson a kismama?" téma
2013. júl. 8. 12:09
 6/12 anonim ***** válasza:
Én ugyanolyan zenéket hallgatok, amilyeneket eddig is szerettem (elektronikus, rock, pop). Semmi speckó babazenét nem hallgatok, nem is érdekel. Hiszen nem én csöppenek bele a gyerekem életébe, hanem ő az enyémbe és a pároméba. Jobb, ha azt szokja meg, amit később is hallani fog. Egyébként nem igazán reagál külön a zenékre, de valószínűleg azért sem, mert nem szokásom túl hangosan hallgatni őket. Odabentre meg elég tompítva szűrődhet be.
2013. júl. 8. 12:27
 7/12 anonim ***** válasza:
Az én kicsikéim rockot és metal irányzatokat hallgattak velem leginkább. Gyerekdalokat is szívesen énekelnek, és nagyon cuki ahogy rázzàk a fejüket meg ugrálnak, ha olyasmit hallanak :).
2013. júl. 8. 12:42
 8/12 anonim ***** válasza:

Világéletemben zenerajongó voltam, nagyon vegyes ízléssel. (Komolyzene, rock, pop, stb...) Így a kezdetektől fogva hallgatok zenét. :) Mikor azonban megtudtuk, hogy jön a baba (ez a 6. héten volt), én kicsit finomítottam a dolgon, nem titkoltan, tudatosan. Több komolyzenét hallgatok arányaiban. Ez engem is megnyugtat, kikapcsol, és ahogy észrevettem, a kislányunk is jobban szereti. Mindazonáltal sokan méltatják a komolyzenét, állítólagos fejlesztőhatása miatt, és én pl. úgy vagyok vele, hogyha azon kívül, hogy szeretjük, még jó hatásai is vannak, éljünk a lehetőséggel. :)

Egyébként most 34 hetes a pocaklakó leányzó és ahogy észrevettem, vannak zenék, amiket kifejezetten szeret. Ez abban nyilvánul meg, hogy a mozgása lelassul, ha befeszít éppen, akkor ellazul, és ha vége a zenének, akkor utána rugdalni kezd, míg újra el nem indítom.

Nálunk ezek a kedvencek:

- Camille Saint-Saëns: The carnivel of animals: The aquarium, The Swan (ezt az egyik egyetemi ének tanárnőm ajánlotta, mikor látta a pocimat és bevált :))

- Fisher price bedtime music

https://www.youtube.com/watch?v=xbe-oIehMDM

(Ezen mi is jót alszunk :))

Debussy, Brahms, Yiruma is nagy kedvenc, és néhány gyerekdalt is imád a kis huncutunk. :) Ha gondolod, ezeket szívesen át is küldöm, ha írsz egy e-mail címet privátban. Hátha nálatok is ilyen nagy kedvencek lesznek. :)

2013. júl. 8. 14:28
 9/12 anonim ***** válasza:

8. vagyok

Egyébként minden zenénél jobban élvezi a pocaklakó, ha te magad énekelsz. :) lehet, hogy nem vagy egy Madonna vagy W. Houston, de megsúgom, én se, meg sok más anyuka/kismama sem, mégis a babák a legjobban az anyuka hangját szeretik. :) Ha hamis is, fals is, de az akkor is az anya hangja. :)

2013. júl. 8. 14:30
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát!! Kedves 5. válaszoló! Szerintem nincs túlpörgetve. Egyszerűen érdekelt, hogy ki mit hallgatott. Méghozzá azért, mert nekem azt mondták, hogy a komoly zene kimondottan jó hatású többféle szempontból. Na és ezt a kedves utolsó válaszoló le is írta. Erre voltam igazán kíváncsi :) Szóval köszönöm 8-9-ik válaszoló. De ha van még tapasztalat, akkor várom a válaszokat!!
2013. júl. 9. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!