Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kímélő életmódra (fekvésre)...

Kímélő életmódra (fekvésre) ítélt kismamák, ti hogy csináljátok a háztartást?

Figyelt kérdés

Én most 10 hetes vagyok és a hétvégén volt egy kis vérzésem, bent is voltam 3 napot a kórházban. Van egy 2,5 éves fiam és a nagymamival lakunk együtt, a párom dolgozik minden nap estig. Mióta hazajöttem alig-alig tudtam lefeküdni pihenni.A zárójelentésért másnap kellett bemenni a kórházba, aztán utánna nap a háziorvoshoz, közben a mamikám is elég beteges ,van nap, hogy az ebédet se képes elkészíteni, nem hogy a házat rendbe tartsa! Szóval úgy érzem összecsapnak a hullámok a fejem felett és nincs olyan családtag akinek tudnék szólni, hogy jöjjön segíteni! Félek, hogy baj lesz ha ez így megy tovább...de vannak dolgok amiket muszáj megcsinálnom Pl: ebéd a fiamnak és a koszt se bírom elviselni..és ezer teendő lenne itthon!

Ti hogy csináljátok? Főleg az érdekelne akinek nincsenek segítőkész rokonok a közelben, ő hogy éli túl ezt az időszakot??

2009. okt. 16. 10:48
 1/7 anonim ***** válasza:
Esetleg nincs egy jófej barátnőd?Az ebédet lehetne hordatni(persze nem tudom hogy álltok anyagilag)!Heti 1x egy bejárónő talán aki vasal,porszívózik...
2009. okt. 16. 11:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is öt hétig feküdtem,de nálunk még nincs gyerek.A párom nagyon házias,mindent megcsinált.A kaját pedig úgy rendeltük kifőzdéből.A párom amúgyis mindig rendelt a munkahelyére,és nagyon finomak.Egy sima másodikat is csak kétszerre tudtam megenni,így számolva nem drága.Ha nincs segítséged,csak a legfontosabbakat végezd el,pl. a takarítás ráér! Inkább elnézném a porcicákat,minthogy elvetéljek.Ja,és semmi szex!Az orgazmus is okozhat bevérzést,mert méhösszehúzódásokat okoz.Szerintem én is így jártam,mert utána öntött el a vér.

Vigyázz magatokra!

14+4 hármasikres km.

2009. okt. 16. 11:11
 3/7 anonim ***** válasza:
82%

Én nem csinálok semmit, egyáltalán semmit. Szeretnék, és szégyellem is magam miatta, de a gyerek fontosabb.

Főtt ételt napközben a Gastroyaltól rendelek. A ház szalad, de nem érdekel. Anyósom, vagy ritkábban vidékről anyum feljön, és megcsinál ezt-azt. A legtöbb házimunka a férjemre hárul, aki szó nélkül végzi, amit tud, a bevásárlást is ő végzi. Nem úgy tereget, mint én, de inkább nem nézek oda, és a lelkesedését értékelem. Ráadásul épp felújítás van a házban, képzelheted, mekkora por van mindenütt. Csak egy szobára koncentrálunk, amiben lakunk, hogy abba ne jusson por, és valamelyest élhető maradjon.

2009. okt. 16. 12:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia! Én is itthon vagyok lassan egy hónapja, pihenésre ítélve. Az első időkben amikor még keményedtem és görcsöltem, akkor feküdtem, pihentem. Amióta jobban érzem magam, akkor mindig valami kicsi dolgot csinálok... mondjuk letörlöm a port, másnap porszívózok... stb... Szerencsére a párom segít még a főzőcskében is :)

Szóval ha nem bírsz magaddal és elkap a takaríthatnék :) akkor is egyszerre csak keveset, amennyit bírsz.

Vigyázz magadra! Jó babavárást!

20 hetes kismami

2009. okt. 16. 12:26
 5/7 anonim ***** válasza:
58%

Sziasztok!

Én egésznap fekszem és csak nëha kapok eröre akkor viszont rendet rakok van hogy fözök is valamit de utána estig kivagyok:)Persze a legtöbbször most elmarad a fözés meg a takarítás.

2009. okt. 16. 12:29
 6/7 anonim ***** válasza:
58%
utolsó vagyok én sem számíthatok senkire mivel Spanyolországban lakom és senki sincs itt a családomból...:(
2009. okt. 16. 12:32
 7/7 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nekem az elején is pihennem kellet 5 hetet,akkor a párom takarított,de azt nem bírtam nézni ahogy tereget,ő kiszedte a gépből kirázta és adta nekem!Így utólag visszgondolva,rosszabb volt mint most!

33 hetes vagyok és 31 hetesen megindult a szülés!Kórház,infúzió....,már itthon viszont most már egyáltalán nem idegesít a takarítás jobban féltem a picit!Anyósomék is így 2 naponta jön kajával,hétvégén meg Párommal együtt!(én ülve amit tudok)

De már közelebb van a vége szerintem ezért könnyebb most!

Ha a 35.hétig nem szülök meg azt mondták minden rendben lesz!

Ne foglalkozz a lakással,csak a gyerkőccel!Próbáld becsábítani melléd az ágyba,könnyvel,játékokkal!

Sok sok kitartást mindenkinek!!!!

2009. okt. 16. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!