Kímélő életmódra (fekvésre) ítélt kismamák, ti hogy csináljátok a háztartást?
Én most 10 hetes vagyok és a hétvégén volt egy kis vérzésem, bent is voltam 3 napot a kórházban. Van egy 2,5 éves fiam és a nagymamival lakunk együtt, a párom dolgozik minden nap estig. Mióta hazajöttem alig-alig tudtam lefeküdni pihenni.A zárójelentésért másnap kellett bemenni a kórházba, aztán utánna nap a háziorvoshoz, közben a mamikám is elég beteges ,van nap, hogy az ebédet se képes elkészíteni, nem hogy a házat rendbe tartsa! Szóval úgy érzem összecsapnak a hullámok a fejem felett és nincs olyan családtag akinek tudnék szólni, hogy jöjjön segíteni! Félek, hogy baj lesz ha ez így megy tovább...de vannak dolgok amiket muszáj megcsinálnom Pl: ebéd a fiamnak és a koszt se bírom elviselni..és ezer teendő lenne itthon!
Ti hogy csináljátok? Főleg az érdekelne akinek nincsenek segítőkész rokonok a közelben, ő hogy éli túl ezt az időszakot??
Én is öt hétig feküdtem,de nálunk még nincs gyerek.A párom nagyon házias,mindent megcsinált.A kaját pedig úgy rendeltük kifőzdéből.A párom amúgyis mindig rendelt a munkahelyére,és nagyon finomak.Egy sima másodikat is csak kétszerre tudtam megenni,így számolva nem drága.Ha nincs segítséged,csak a legfontosabbakat végezd el,pl. a takarítás ráér! Inkább elnézném a porcicákat,minthogy elvetéljek.Ja,és semmi szex!Az orgazmus is okozhat bevérzést,mert méhösszehúzódásokat okoz.Szerintem én is így jártam,mert utána öntött el a vér.
Vigyázz magatokra!
14+4 hármasikres km.
Én nem csinálok semmit, egyáltalán semmit. Szeretnék, és szégyellem is magam miatta, de a gyerek fontosabb.
Főtt ételt napközben a Gastroyaltól rendelek. A ház szalad, de nem érdekel. Anyósom, vagy ritkábban vidékről anyum feljön, és megcsinál ezt-azt. A legtöbb házimunka a férjemre hárul, aki szó nélkül végzi, amit tud, a bevásárlást is ő végzi. Nem úgy tereget, mint én, de inkább nem nézek oda, és a lelkesedését értékelem. Ráadásul épp felújítás van a házban, képzelheted, mekkora por van mindenütt. Csak egy szobára koncentrálunk, amiben lakunk, hogy abba ne jusson por, és valamelyest élhető maradjon.
Szia! Én is itthon vagyok lassan egy hónapja, pihenésre ítélve. Az első időkben amikor még keményedtem és görcsöltem, akkor feküdtem, pihentem. Amióta jobban érzem magam, akkor mindig valami kicsi dolgot csinálok... mondjuk letörlöm a port, másnap porszívózok... stb... Szerencsére a párom segít még a főzőcskében is :)
Szóval ha nem bírsz magaddal és elkap a takaríthatnék :) akkor is egyszerre csak keveset, amennyit bírsz.
Vigyázz magadra! Jó babavárást!
20 hetes kismami
Sziasztok!
Én egésznap fekszem és csak nëha kapok eröre akkor viszont rendet rakok van hogy fözök is valamit de utána estig kivagyok:)Persze a legtöbbször most elmarad a fözés meg a takarítás.
Sziasztok!
Nekem az elején is pihennem kellet 5 hetet,akkor a párom takarított,de azt nem bírtam nézni ahogy tereget,ő kiszedte a gépből kirázta és adta nekem!Így utólag visszgondolva,rosszabb volt mint most!
33 hetes vagyok és 31 hetesen megindult a szülés!Kórház,infúzió....,már itthon viszont most már egyáltalán nem idegesít a takarítás jobban féltem a picit!Anyósomék is így 2 naponta jön kajával,hétvégén meg Párommal együtt!(én ülve amit tudok)
De már közelebb van a vége szerintem ezért könnyebb most!
Ha a 35.hétig nem szülök meg azt mondták minden rendben lesz!
Ne foglalkozz a lakással,csak a gyerkőccel!Próbáld becsábítani melléd az ágyba,könnyvel,játékokkal!
Sok sok kitartást mindenkinek!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!