Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hüvelygomba okozhat a magzatná...

Hüvelygomba okozhat a magzatnál szivmegállást, ha nincs kezelve, vagy nem jol van kezelve?

Figyelt kérdés
2013. júl. 2. 09:28
 1/6 anonim ***** válasza:
koraszülést fertőzés simán okozhat, de rendszeren orvosi ellenőrzéssel ki lehet szűrni, ill. ha a kismama figyel magára
2013. júl. 2. 09:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem. Elvileg a gomba nem is megy fel a magzathoz, csak a bakteriális fertőzés veszélyes rá, de akkor is koraszülést okozhat, nem szívmegállást. Nekem a fentieket több orvos is megerősítette, nem én találtam ki.
2013. júl. 2. 10:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem. A gomba ilyet nem csinál. A méhszáj zárt, oda nem jut fel a gomba.

Más fertőzések viszont okozhatnak gondot, de leginkább a magzatburkot károsítja, amitől lehet vetélés, koraszülés.

Azért a gombát mindenképpen kezelni kell, ámbár terhesen ez sem olyan egyszerű. Vannak kúpok, krémek, amikkel kezelni lehet, de kiirtani nem.

5 hetes terhes korom óta barnázgattam, állandóan rohangáltunk az ügyeletre, mire kiderült, hogy a gondokat a gomba okozza. Mostanra lettek tipikus tüneteim. Kúpot és krémet kaptam.

Tegnap alaposan felvilágosított az orvos, mert én is ettől féltem, hogy a babának baja lesz.

2013. júl. 2. 10:51
 4/6 anonim ***** válasza:
első vagyok, attól is függ ugye, kiről beszélünk, azt nem írtad kérdező, mert ha pl. már nyílt a méhszáj stb., akkor nagyobb eséllyel jut fel oda fertőzés
2013. júl. 2. 10:51
 5/6 anonim ***** válasza:
Oda nem megy fel a fertőzés, szóval nem okoz bajt. Nekem végig volt a terhesség alatt hol gomba, hol bakteriális fertőzés. Az antibiotikumtól amit bacira adtak mindig kijött a gomba, de a bacit sem tudták kiirtani. A doki mindig azt mondta, hogy nem tud oda felmenni a fertőzés. Persze vannak veszélyes baktériumok is. Én mindig orvoshoz jártam, kezelést kaptam, és mindig kezdődött az egész elölről. A babának hál istennek nem lett baja.
2013. júl. 2. 10:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálam a 37. heti kenetben találtak gombát. Kérdezte a doki, hogy van-e panaszom, mert ha nincs, akkor inkább nem ad rá semmi, mert a szüléssel úgyis elmúlik. Ezt nem tudom miért mondta, de azt is mondta, hogy a babának nem okoz gondot. Én hiszek neki.
2013. júl. 2. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!