Svédkeserűvel a borogatás sem javallott terhesség alatt?
A helyzet az, hogy a bölcsességfogam próbál kinőni, de egyszerűen nem megy, mivel nincs helye. Így begyulladt az ínyem. 1-1alkalommal még régen is előfordult az ilyen, akkor az mindig segített, hogy pár cseppnyi svédkeserűvel átitatott vattapamacsot tettem az adott területre, az pedig szépen elmulasztotta a gyulladást.
Most 33 hetes vagyok, és a betegtájékoztatóban nem jegyzik, hogy miért nem alkalmazható, illetve hogy fogyasztásra avagy külsőleg történő használatra nem javasolják. Teljesen logikus, hogy az alkoholtartalma miatt nem fogyasztani szeretném, és emiatt a belsőleges használat tilos.
Viszont annyi gyógynövényt tartalmaz, hogy akár még az is jelentheti problémát a külsőleg történő alkalmazásnál.
Esetleg tud valaki erről többet?
Holnap persze hívom majd a védőnőt, de jó lenne addig is némi információ.
Köszönöm szépen!
Szia, nagyon kérlek, nehogy alkamazd a leírt módon! Jól érzed, egyfelől az alkoholtartalma miatt nem javallt. Másfelől ez a módszer, amit írsz, nem is számít külsőleges alkalmazásnak, mert a nyálad óhatatlanul is kiold egy picit a vattapamacsból.
Egyébként a svédkeserű egyik alapvető, és legfontosabb összetevője, a szártalan bábakalács (Carlina acaulis) miatt sem javasolnám a használatát. Ugyanis vízhajtó hatása van, és teljesen fölösleges egy áldott állapotban lévő édesanya vízháztartását bármivel is megzavarni. Bőrön át is fölszívódik, ezért külsőleg se használd.
Remélem, tudta segíteni. Vigyázz Magatokra!
Köszönöm a választ! Nem alkalmaztam, biztos, ami biztos alapon. Ha valamit nem ismerek, akkor inkább hagyom.
De még egyszer köszönöm szépen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!