Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem kellene komolyabban venni...

Nem kellene komolyabban venni a terhességi diabéteszemet?

Figyelt kérdés
Terhességi cukorbetegséget állapítottak meg, mert a terheléses cukorvizsgálat (glükózszirup ivás) után 2 órával 9,1 lett a cukrom. A diabetológus diétát javasolt, és két hetente kell mennem próbareggelis vérvételre. Nagyon aggódom, hogy nehogy baj legyen, mert a 9,1-es érték nagyon magasnak tűnik. Az orvos szerint 90% esély van arra, hogy nem lesz szükség inzulinra, én mégis félek. Úgy tudom, hogy a cukormérőhöz a tesztcsíkokat úgy kell felíratni, de az orvos nem is mondott semmit arról, hogy itthon mérnem kellene cukrom. Jövő héten kell visszamennem, akkor mindenképp rákérdezek, hogy hogyan oldható meg, hogy itthon is mérjem a cukrom, ne csak kéthetente ellenőrizzék, az olyan ritkának tűnik nekem. Meg látom itt is, meg ismerősök is mondják, hogy írniuk kell mit esznek, és minden étkezés után mérni kell a cukrukat, nekem meg semmi ilyet nem javasoltak, csak hogy diétázzak.
2013. jún. 28. 20:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom hogy minden vércukormérő tesztcsíkkal működik.
2013. jún. 29. 18:36
 12/12 anonim ***** válasza:

Engem a nőgyógyászom irányított át egy másik diabetológiára, mert a Szent Imrén is ugyanezt csinálták. Otthoni mérés nem kellett, csak hetente-kéthetente vérvételre járni. Orvos nem látott egyszer sem, csak nővér utasítgatott. Nekem nagyon nem tetszett, hogy egy mérésből akarták megállapítani, hogy hogy haladok.

A másik kórházban tudták, hogy mi a terhességi diabétesz, két hetente kellett járnom, mérni naponta 4x és írni, hogy miket eszem. A lényeg, hogy összehozzuk azt a diétát, amitől nem lengenek ki az értékek, s nincs tartósan határérték felett.

2013. jún. 29. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!