Nem kellene komolyabban venni a terhességi diabéteszemet?
Figyelt kérdés
Terhességi cukorbetegséget állapítottak meg, mert a terheléses cukorvizsgálat (glükózszirup ivás) után 2 órával 9,1 lett a cukrom. A diabetológus diétát javasolt, és két hetente kell mennem próbareggelis vérvételre. Nagyon aggódom, hogy nehogy baj legyen, mert a 9,1-es érték nagyon magasnak tűnik. Az orvos szerint 90% esély van arra, hogy nem lesz szükség inzulinra, én mégis félek. Úgy tudom, hogy a cukormérőhöz a tesztcsíkokat úgy kell felíratni, de az orvos nem is mondott semmit arról, hogy itthon mérnem kellene cukrom. Jövő héten kell visszamennem, akkor mindenképp rákérdezek, hogy hogyan oldható meg, hogy itthon is mérjem a cukrom, ne csak kéthetente ellenőrizzék, az olyan ritkának tűnik nekem. Meg látom itt is, meg ismerősök is mondják, hogy írniuk kell mit esznek, és minden étkezés után mérni kell a cukrukat, nekem meg semmi ilyet nem javasoltak, csak hogy diétázzak.2013. jún. 28. 20:26
1/12 anonim válasza:
De, komolyabban kellene venni és mérned kellene otthon is. Ezt úgy tudod megoldani, hogy elmész és veszel egy vércukormérő készüléket. Tesztcsíkot csak inzulinos cukorbetegeknek kapnak támogatva.
2/12 anonim válasza:
Már diétáznod kéne, kérj beutalót egy diabetikushoz. Minden étkezés előtt után mérned kéne.
3/12 A kérdező kommentje:
Diétázom már, amint megjött a vérvétel eredménye elkezdtem, nem is vártam meg, hogy menjek dokihoz. De az orvos is csak azt mondta, hogy diétázzak, és ha azt betartom, akkor nem lesz semmi gond. Én is meglepődtem rajta, csak azt hittem, hogy a tesztcsíkot csak receptre lehet kapni, de akkor ezek szerint nem, hála istennek.
2013. jún. 28. 20:45
4/12 anonim válasza:
Én is csak diétázok. Nekem 8-es lett a terhesléses cukrom. Egy hetet diétáztam, és a kontrollon már csak 5,1 volt. Szóval segít a diéta. Nekem e kell mérnem étkezések után. Ezt talán kórház válogatja.
6/12 anonim válasza:
Nekem is csak diétázni kellett, és nem kellett otthon méregetni. Kéthetente kórházban reggeli előttit és utánit néztek, 3 havonta pedig befeküdni és 24 órásat mértek. Két terhességem ment így végig. 120 CH-t ehettem naponta, nagyon kevés volt :/
7/12 anonim válasza:
Mindenképpen vegyél egy vércukormérő készüléket. Patikában segítenek, melyiket válaszd, akár EP kártyára is veheted. 5-10 ezer között mozog az ár, persze függ a márkától is.
Pont azért lényeges, hogy mérd minden főétkezés után a cukrodat, mert akkor derül ki, hogy melyik ételfajta az, amit nem jól tolerál a szervezeted. Egy próbareggelis vacakolás után nem derül ki, hogy esetleg a tejcukor, gyümölcscukor-e az, ami fellövi a cukrodat.
A kismamáknak, még ha jó is lenne, sajnos nem támogatott a tesztcsík vásárlása, úgyhogy csak be kell menned és megvenni.
8/12 anonim válasza:
Szia, nekem 10 lett a 2 órás terheléses, nem vagyok inzulinon , de kapok tájékoztatást,meg van határozva mikor mennyi szénhidrátot ehetek, vizeletgyűjtés, 3 hetente kontroll, meghatározott étkezés, stb., ha érdekel küldj esetleg priviben email címet, átküldöm a kapott tájékoztatót. Egyébként ne örülj hogy nem írják fel a tesztcsíkot, naponta 5 x kell mérnem (a hatodik étkezés után nem kell mérnem mert alszom) :-), így 10 napra 2700 ft a tesztcsík. Ha kiszámolod, látod milyen drága, jobb lenne ha felírhatnák az inzulin nélkülieknek is.
9/12 anonim válasza:
Akkor már a tesztcsík helyett nem jobb egy normális vércukormérőt venni?
10/12 anonim válasza:
Szerinted utolsó, a teszcsIkot hova dugja, ha nem a vércukormérőbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!