Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti ezekkel az eredményekkel...

Ti ezekkel az eredményekkel bevállalnátok az aminocentézist? Ha beteg lenne a babám, nem tartanám meg.

Figyelt kérdés

11 hét + 4 nap

37 éves

Dawn: 1:2792, Edwards: 1: 6477, Patau: 1:20408

PAPP-A: 1,311 MoM

szabad béta Hcg: 1,414 MoM

2013. jún. 28. 19:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezek nagyon jó eredmények, de ha megnyugszol tőle akkor csináltasd meg. Én nem tenném:)
2013. jún. 28. 19:18
 2/16 anonim ***** válasza:
27%
Én eredménytől függetlenül megcsináltatnám, pedig én úgy gondolom megtartanám.
2013. jún. 28. 19:21
 3/16 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem is teljesen jó eredmények ezek. Nem is nagyon értem, hogy mi a problémád. Az életkorodból adódóan nem is várhatnál jobb eredményeket. Azt senki semmiből nem tudja garantálni, hogy a baba 100% egészséges. És ha egészséges akkor is ott van még a koraszülés esélye amikor szintén sérülhet a baba és lehet fogyi. Semmi baja a babádnak, ha esetleg 18-20 hetes UH valami még is felmerülne akkor még mindig meg csináltathatod az aminocetézist. Ez a beavatkozás azért rejt magában veszélyeket, nem gondlom, hogy magadat vagy a babádat ki kellene tenni ennek, ráadásul teljesen fölöslegesen. Várd meg az AFP-t (ami egyébként egy megbízhatatlan vizsgálat) és várd meg a 18 hetes nagy genetikai UH-t addig ne csináltasd meg semmiképpen sem az aminocentézist. Az eredmények amik kijöttek annyit jelentenek, hogy azok a nők akik 37 évesek és ugyan olyan vérvétel eredményük volt mint neked azok közül minden 2792-ik baba lett Down szindrómás. (ez iszonyat jó eredmény 37 évesen) Ha budapesti vagy ajánlom neked, hogy menj el az Istenhegyi géndiagnosztikában dolgozik Lintner Balázs, na ő aztán minden fogyatékosságot kiszűr.
2013. jún. 28. 19:37
 4/16 anonim ***** válasza:
72%
Én nem csináltatnám meg. Én elhatároztam, hogy csak egy genetikai vizsgálatot csináltatok, a kombináltat, és elhiszem az eredményét. Én 36 éves múltam.
2013. jún. 28. 19:48
 5/16 anonim ***** válasza:

Ja, és a Dawn kór esélye 1:2700-hoz, az amniocentézis kockázata (vetélés) pedig 1:100-hoz, de hallottam már 3:100-hozt is. Tehát sokkal kockázatosabb.

De persze neked kell dönteni és az apának.

2013. jún. 28. 19:51
 6/16 anonim ***** válasza:

Szia,

Én nem rég csináltattam meg,teljesen jók voltak az eredményeim,de 41 éves vagyok és úgy gondoltam ,hogy ezt meg kell csináltatnom!Maga a beavatkozás szinte semmi,utána a várakozás kicsit nehezebb míg megjön az eredmény,de maximálisan megnyugtatott!

2013. jún. 28. 20:09
 7/16 anonim ***** válasza:
0%
Megcsináltatnám ilyen eredményekkel.
2013. jún. 28. 20:13
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
Meg,a Dawn nagyon magas szerintem.
2013. jún. 28. 20:24
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem csináltatnám meg, és nehogy elhidd, hogy magas a Down kockázata, ennyi idősen ez nagyon jónak számít. De neked kell döntened.
2013. jún. 28. 20:37
 10/16 anonim ***** válasza:

Ez csak az én történetem:

37 éves vagyok, 1: 3600. down, a többi 1:50000-hez. Semmi rendellenességet nem láttak, a genetikán megijesztettek, h ebben az életkorban ez már csak játék a számokkal, amit én nem hiszek, de megcsináltattam. Előtte elmentem az Istenheygire egy komoly genetikai uh-ra, azt mondták, nagyobb a vetélés kockázata, mint h a baba down-os...de számos, velem egykorú ismerősöm arra biztatott h csináltassam meg, ők is megtették, nekik is első gyerek, mint nekem, ráadásul nehezen lett. A vizsgálat semmi, de utána úgy feküdtem 8 napot, h azt hittem megőrülök, de megérte! Most a 34. hetet kezdjük.Igazából az egyetlen gond a vetélési kockázaton kívül h a babának még ezer más baja lehet, amit ott nem tudnak kimutatani....! ez csak az én történetem volt, bocs h hosszú voltam...!:)

2013. jún. 28. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!